Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowy song 16:10, 28 cze 2017

Do góry
Alden Biesen - od zawsze mi się ta róża podoba.

Ale masz ogórki, wow!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:05, 28 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Niby masz rację...tylko, że ja w drugiej połowy sierpnia urlop wreszcie mam w planach i kto mi będzie doglądał drzewek nowych? Jak padną pod moją obecność, to pretensje do siebie będę miała, a jak padną pod opieką sąsiada, to relacje diabli wzięli Niesmak pozostanie
Pomyślę nad tym, bo obawiam się, że do środy nie przygotuję terenu- mam tam sporo do przesadzania, a nie potrafię uchować długo roślin w donicach- podlewam je, a mimo wszystko mam wrażenie, że biednieją...

to poczekaj do września, będzie jeszcze pewniej.
Wiesz brzozy to pijoki, trochę czasu upłynie aż się przekorzenią w miejscu, w którym wsadzisz.
Ja tylko sygnalizuję, bo żeby nie było coś w stylu: "nie miała baba kłopotu to sobie kupiła 5 brzóz w środku lata"
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:59, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, ja też tam szmaragdowy żywopłot widzę.
Daj się roślinkom na Okularowej rozrosnąć, fajnie tam będzie.
A z zakupem drzew to się wstrzymaj chociaż do drugiej połowy sierpnia, po co sobie problem na wakacje robić a potem płakać, że coś zdechło, bo się nie dało rady zapewnić odpowiedniej pielęgnacji.
Wiem, że mowa o drzewach z donic, ale mimo wszystko trzeba się nastawić na regularne podlewanie, a jeśli ogród to patelnia, to już w ogóle.

Niby masz rację...tylko, że ja w drugiej połowy sierpnia urlop wreszcie mam w planach i kto mi będzie doglądał drzewek nowych? Jak padną pod moją obecność, to pretensje do siebie będę miała, a jak padną pod opieką sąsiada, to relacje diabli wzięli Niesmak pozostanie
Pomyślę nad tym, bo obawiam się, że do środy nie przygotuję terenu- mam tam sporo do przesadzania, a nie potrafię uchować długo roślin w donicach- podlewam je, a mimo wszystko mam wrażenie, że biednieją...
Ogród z łezką II 15:49, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

gdyby wszyscy tak pakowali, ja dostałam ostatnio roślinki ugotowane, dobrze chociaż, że sprzedawca po obejrzeniu zdjęć od razu dzwonił i zapewnił, że wymieni.

A swoją drogą piękny okaz dostałaś!

Donic bym zapomniała pochwalić - świetnie!

Małgosia wysyłał paczką 24-ro godzinną. Mimo upałów w porządalu
To porządny sprzedawca. Wielu nawet nie wysyła jak takie upały...aż jestem ciekawa co kupiłaś...
Nigdzie jej nie mogłam dostać, jedynie Rosarium miało...to skoro mam jedną wysyłkowo kupować, a Małgosia była tak życzliwa, to wolałam z pewnego źródła. Wielka jest, zaraz zakwitnie pierwszym kwiatem

Donice prezentowe od gości ogrodowiskowych To już rok od zjazdu...Pewnie do końca życia będą mi towarzyszyć Super pomysł mieli
Tu ma być ogród :) 15:43, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja tak napisałam, bo u Justyny z kolei trwa maglowanie Giardiny i to prawda co piszesz, u każdego ta sama odmiana będzie inaczej rosnąć.
Prawda jest taka, że jak kupisz teraz w donicy, to i tak zanim się zakorzeni trzeba odczekać i dopiero w przyszłym sezonie będzie ładna, więc może właśnie warto się wstrzymać i kupić z gołym korzeniem.

Tak zrobię. Będzie pewniejsze a wiosną cena spadnie o 10 zł.
Tu ma być ogród :) 15:41, 28 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
zapisałam sobie ...może za rok kupie

ja za to spróbuję z frezjami w przyszłym roku, choć już teraz mi się przytrafiła jedna doniczka przez przypadek, bo mama mi dała cebulki, które miały być czymś innym a wyrosły białe frezje
A Twoje donice mnie natchnęły, że to dobry kwiatuch na taras.
Tu ma być ogród :) 15:37, 28 cze 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Ślicznie

Popatrzyłam z ciekawości jaka to roża poszperam sobie tez , bo nadal przekonuję sama siebie do róż Cena jest jesienna to moze z gołym korzeniem i tańsze dlatego ?

A masz na myśli Giardinę? Zobacz jeszcze Eden Rose, bardziej bym polecała - o ile oczywiście ma to być pnąca róża.

Jak taniej to pewnie goły korzeń faktycznie.
Tu ma być ogród :) 15:35, 28 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ulubienica dobrze sie prezentuje ...a co to za rózowe drobne kwiatki sa ...bo nie wiem

gipsówka murowa, już ją drugi rok z rzędu kupuję bo fajna.
Tu ma być ogród :) 15:28, 28 cze 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ulubiona donica

ulubienica dobrze sie prezentuje ...a co to za rózowe drobne kwiatki sa ...bo nie wiem

Tu ma być ogród :) 15:25, 28 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Nie chcę opinii o róży tylko o tym rozarium. U Mirelli już była rozmowa o tym że róże u każdego rosną inaczej. U jednego ta sama odmiana choruje a u drugiego nie. Tak więc ta róża mi pasuje ale chyba zapiszę i poczekam na goły korzeń.

ja tak napisałam, bo u Justyny z kolei trwa maglowanie Giardiny i to prawda co piszesz, u każdego ta sama odmiana będzie inaczej rosnąć.
Prawda jest taka, że jak kupisz teraz w donicy, to i tak zanim się zakorzeni trzeba odczekać i dopiero w przyszłym sezonie będzie ładna, więc może właśnie warto się wstrzymać i kupić z gołym korzeniem.
Anna i Ogród 15:24, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, ale Ci dziwoląg rośnie - swoją drogą, zwykle te odmiany pomidorów najbardziej poskręcane są bardzo smaczne.

Och ale byłoby fajnie
Ogród z łezką II 15:19, 28 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Pełna profeska! Tylko odpakowywałam szybko, gorąco jej było i parno Ale nawet podlewać jej dzisiaj nie muszę Na drogę ją dobrze zaopatrzyli w Lublinie

gdyby wszyscy tak pakowali, ja dostałam ostatnio roślinki ugotowane, dobrze chociaż, że sprzedawca po obejrzeniu zdjęć od razu dzwonił i zapewnił, że wymieni.

A swoją drogą piękny okaz dostałaś!

Donic bym zapomniała pochwalić - świetnie!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:11, 28 cze 2017

Do góry
Marta, ja też tam szmaragdowy żywopłot widzę.
Daj się roślinkom na Okularowej rozrosnąć, fajnie tam będzie.
A z zakupem drzew to się wstrzymaj chociaż do drugiej połowy sierpnia, po co sobie problem na wakacje robić a potem płakać, że coś zdechło, bo się nie dało rady zapewnić odpowiedniej pielęgnacji.
Wiem, że mowa o drzewach z donic, ale mimo wszystko trzeba się nastawić na regularne podlewanie, a jeśli ogród to patelnia, to już w ogóle.
Małymi kroczkami do celu... 15:02, 28 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ostatnio przeszła mi przez głowę myśl ,żeby róże yellow fair przesadzić w inne miejsce, a na różankę dać inne róże, ale to takie cudne połączenie...

Genialne to połączenie, nie wpadłabym, że te kolory mogą ze sobą tak ślicznie zagrać!
Tu ma być ogród :) 15:00, 28 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Warm Wishes. Ma wyprostowane pędy. Pasuje mi do czyśćca wełnistego.

Właśnie patrzę, ma ktoś na forum tą różę, żeby opinią się podzielił?
Anna i Ogród 14:58, 28 cze 2017

Do góry
Aniu, ale Ci dziwoląg rośnie - swoją drogą, zwykle te odmiany pomidorów najbardziej poskręcane są bardzo smaczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies