to poczekaj do września, będzie jeszcze pewniej.
Wiesz brzozy to pijoki, trochę czasu upłynie aż się przekorzenią w miejscu, w którym wsadzisz.
Ja tylko sygnalizuję, bo żeby nie było coś w stylu: "nie miała baba kłopotu to sobie kupiła 5 brzóz w środku lata"
Niby masz rację...tylko, że ja w drugiej połowy sierpnia urlop wreszcie mam w planach i kto mi będzie doglądał drzewek nowych? Jak padną pod moją obecność, to pretensje do siebie będę miała, a jak padną pod opieką sąsiada, to relacje diabli wzięli Niesmak pozostanie
Pomyślę nad tym, bo obawiam się, że do środy nie przygotuję terenu- mam tam sporo do przesadzania, a nie potrafię uchować długo roślin w donicach- podlewam je, a mimo wszystko mam wrażenie, że biednieją...
Małgosia wysyłał paczką 24-ro godzinną. Mimo upałów w porządalu
To porządny sprzedawca. Wielu nawet nie wysyła jak takie upały...aż jestem ciekawa co kupiłaś...
Nigdzie jej nie mogłam dostać, jedynie Rosarium miało...to skoro mam jedną wysyłkowo kupować, a Małgosia była tak życzliwa, to wolałam z pewnego źródła. Wielka jest, zaraz zakwitnie pierwszym kwiatem
Donice prezentowe od gości ogrodowiskowych To już rok od zjazdu...Pewnie do końca życia będą mi towarzyszyć Super pomysł mieli
ja za to spróbuję z frezjami w przyszłym roku, choć już teraz mi się przytrafiła jedna doniczka przez przypadek, bo mama mi dała cebulki, które miały być czymś innym a wyrosły białe frezje
A Twoje donice mnie natchnęły, że to dobry kwiatuch na taras.
ja tak napisałam, bo u Justyny z kolei trwa maglowanie Giardiny i to prawda co piszesz, u każdego ta sama odmiana będzie inaczej rosnąć.
Prawda jest taka, że jak kupisz teraz w donicy, to i tak zanim się zakorzeni trzeba odczekać i dopiero w przyszłym sezonie będzie ładna, więc może właśnie warto się wstrzymać i kupić z gołym korzeniem.
gdyby wszyscy tak pakowali, ja dostałam ostatnio roślinki ugotowane, dobrze chociaż, że sprzedawca po obejrzeniu zdjęć od razu dzwonił i zapewnił, że wymieni.
Marta, ja też tam szmaragdowy żywopłot widzę.
Daj się roślinkom na Okularowej rozrosnąć, fajnie tam będzie.
A z zakupem drzew to się wstrzymaj chociaż do drugiej połowy sierpnia, po co sobie problem na wakacje robić a potem płakać, że coś zdechło, bo się nie dało rady zapewnić odpowiedniej pielęgnacji.
Wiem, że mowa o drzewach z donic, ale mimo wszystko trzeba się nastawić na regularne podlewanie, a jeśli ogród to patelnia, to już w ogóle.