Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 10:08, 28 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka ja wczoraj zlikwidowałam dwa krzewy. Mam miejsce na dwa zimozielone - osiem sztuk jeszcze czeka

Mirelka powiem Ci szczerze,że trochę Ci wspolczuje takiego uciskania i sadzenia pomiędzy rosnące już rośliny, ja wczoraj korę sypalam między hortkami, więc chciałam trochę wyplewic i sama sobie hortki połamalam wciskając się pomiędzy nie, dlatego od teraz będę plewila tylko tam gdzie widać jakie to krzaki zlikwidowalas?
MirellaB 12:18, 28 cze 2017

Paulinka zlikwidowałam jaśminowca i krzew nie znam nazwy taki co na żywopłoty się sadzi.
Posadzone jak się wprowadziliśmy, wiesz jak to jest wszystko się sadzi co się dostanie, kasy brakuje, a ogród od razu chce się mieć.
Krzaczory porosły, nic nie zdobią, zlikwidowałam.

Teraz jak jakaś roślina mi wypadnie nie kupuję w to miejsce innej. Muszę mieć większy luz na rabatach

Zielsko wyrywam teraz jak podrośnie, dłubanie tej drobnicy w kamyczkach to zgroza.

Kawa 12:38, 28 cze 2017

hej Paulinko
szalejesz z różami i robotą
na ten upał to niezbyt hmmm ..

napiszesz mi coś na priv?
paulina_ns 13:21, 28 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka zlikwidowałam jaśminowca i krzew nie znam nazwy taki co na żywopłoty się sadzi.
Posadzone jak się wprowadziliśmy, wiesz jak to jest wszystko się sadzi co się dostanie, kasy brakuje, a ogród od razu chce się mieć.
Krzaczory porosły, nic nie zdobią, zlikwidowałam.

Teraz jak jakaś roślina mi wypadnie nie kupuję w to miejsce innej. Muszę mieć większy luz na rabatach

Zielsko wyrywam teraz jak podrośnie, dłubanie tej drobnicy w kamyczkach to zgroza.

No to fajnie przynajmniej miejsce Ci się zrobiło,mnie na razie denerwuje tylko pęcherznica, kupiłam impulsywnie, w sumie ani ładnego pokroju nie ma, ani nic, a rozrasta się jak szalona i chyba będzie czekała ja eksmisja

A co do chwastów to teraz trochę lepiej jest, bo nie są już tak widoczne jak wiosną
paulina_ns 13:23, 28 cze 2017

Kawa napisał(a)
hej Paulinko
szalejesz z różami i robotą
na ten upał to niezbyt hmmm ..

napiszesz mi coś na priv?

Kamilka daj spokój przez ten upał to mnie tylko głowa boli ja z rana trochę podziałalam jak jeszcze takiego gorąca nie było i dokończyłam wieczorkiem, dzisiaj rano też przycielam szałwie, wyplewilam różankę i czekam na wieczór może coś jeszcze porobie.

Na priv odpisałam
BasiaLT 14:11, 28 cze 2017

W taki upał to ty sobie daj spokój z robotą bo przecież padniesz kobieto...
paulina_ns 14:56, 28 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
W taki upał to ty sobie daj spokój z robotą bo przecież padniesz kobieto...

Nie no Basiu teraz to ja odpoczywam, nawet nie mam zamiaru robić na takim upale...
lindsay80 15:02, 28 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Ostatnio przeszła mi przez głowę myśl ,żeby róże yellow fair przesadzić w inne miejsce, a na różankę dać inne róże, ale to takie cudne połączenie...

Genialne to połączenie, nie wpadłabym, że te kolory mogą ze sobą tak ślicznie zagrać!
zoja 17:24, 28 cze 2017

cudowne te Twoje żółte fairy!
może moje kiedyś będą podobne
zestawienie rewelacyjne - nie ma co zmieniać
paulina_ns 21:39, 28 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Genialne to połączenie, nie wpadłabym, że te kolory mogą ze sobą tak ślicznie zagrać!

Ja też póki ich nie zobaczyłam