Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

anna_t 15:26, 28 cze 2017

Makusia napisał(a)

Nie
Po południu, to po odbiorze dziewczyn zdecydowanie Tzn. niewykluczone, że wyskoczę na 13.00 ale bez gwarancji, bo u mnie wszystko się zmienia, a część osób już urlop zaczyna

dobra to ok 13 tam będę telefony swoje mamy

ale skoro "wyskoczysz" tzn ze raczej nie po zakup 5 brzóz?
Makusia 15:46, 28 cze 2017

anna_t napisał(a)

dobra to ok 13 tam będę telefony swoje mamy

ale skoro "wyskoczysz" tzn ze raczej nie po zakup 5 brzóz?

No raczej nie
Ewentualnie może i kupię ale będę nalegać żeby mi przywieźli
Choć może Edyta ma rację....
Makusia 15:59, 28 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
Marta, ja też tam szmaragdowy żywopłot widzę.
Daj się roślinkom na Okularowej rozrosnąć, fajnie tam będzie.
A z zakupem drzew to się wstrzymaj chociaż do drugiej połowy sierpnia, po co sobie problem na wakacje robić a potem płakać, że coś zdechło, bo się nie dało rady zapewnić odpowiedniej pielęgnacji.
Wiem, że mowa o drzewach z donic, ale mimo wszystko trzeba się nastawić na regularne podlewanie, a jeśli ogród to patelnia, to już w ogóle.

Niby masz rację...tylko, że ja w drugiej połowy sierpnia urlop wreszcie mam w planach i kto mi będzie doglądał drzewek nowych? Jak padną pod moją obecność, to pretensje do siebie będę miała, a jak padną pod opieką sąsiada, to relacje diabli wzięli Niesmak pozostanie
Pomyślę nad tym, bo obawiam się, że do środy nie przygotuję terenu- mam tam sporo do przesadzania, a nie potrafię uchować długo roślin w donicach- podlewam je, a mimo wszystko mam wrażenie, że biednieją...
Makusia 16:00, 28 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Laski, jak już jedziecie po te brzozy, to może na jaką kawę się umówimy?

A Ty Brutusku, to do której pracujesz, co? Urwać się chcesz, tudzież zdezerterować?
lindsay80 16:05, 28 cze 2017

Makusia napisał(a)

Niby masz rację...tylko, że ja w drugiej połowy sierpnia urlop wreszcie mam w planach i kto mi będzie doglądał drzewek nowych? Jak padną pod moją obecność, to pretensje do siebie będę miała, a jak padną pod opieką sąsiada, to relacje diabli wzięli Niesmak pozostanie
Pomyślę nad tym, bo obawiam się, że do środy nie przygotuję terenu- mam tam sporo do przesadzania, a nie potrafię uchować długo roślin w donicach- podlewam je, a mimo wszystko mam wrażenie, że biednieją...

to poczekaj do września, będzie jeszcze pewniej.
Wiesz brzozy to pijoki, trochę czasu upłynie aż się przekorzenią w miejscu, w którym wsadzisz.
Ja tylko sygnalizuję, bo żeby nie było coś w stylu: "nie miała baba kłopotu to sobie kupiła 5 brzóz w środku lata"
anna_t 16:09, 28 cze 2017

ja też urlopuję ale poproszę teścia o podlewanie. liczę na to ze w centralnej bedzie padać a nad morzem upał
Ania ja na kawkę chętna tylko właśnie..to takie godziny wiesz, chyba ze u Ciebie w pracy
anna_t 16:09, 28 cze 2017

chyba ze następny czwartek Marta?
Makusia 17:21, 28 cze 2017

Nie mam kajeta przy sobie, ale coś kojarzę, że może być
AnnaCh 17:33, 28 cze 2017

Makusia napisał(a)
A Ty Brutusku, to do której pracujesz, co? Urwać się chcesz, tudzież zdezerterować?
Dla kawki z Wami mogę zdezerterować Spoko urwę się, to początek miesiąca, zdążę odrobić
Makusia 17:42, 28 cze 2017

Ania Różana to decyduj i daj znać