Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 15:11, 17 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

U nas wirus jelitowy
Chorujesz na zatoki?
Zdrowia życzę

Ogólnie mam jakieś diabelstwo w sobie mega kaszel i przytykający katar.

To moja nowa zdobycz 35 zł
Foty byle jakie

metamorfoza donicy
Typografia ogrodu 15:11, 17 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Asia cudno paluszki całe? nie poparzone?

u mnie też straszliwie wieje
cale cale.po tylu ziarenkach przyklejonych nabiera sie wprawy.

A u mnie wieje tak: platki roz na calej ulicy.wybaczcie za jakosc zdjec ale to zza okan i telefonem.
W zgodzie z naturą 15:10, 17 cze 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Hej Elu dzięki za odwiedziny u mnie i tak od razu Ci powiem, że zachwyciła mnie wisteria, nie mogę przeboleć straty swojej, teraz już by miała 5 lat, przez pierwsze trzy przesadzałam co roku, bo zawsze było złe miejsce, kiedy w końcu trafiła na odpowiednie chyba zmarzła, po zimie nie odbiła Jeszcze sobie kiedyś kupię Niwaki też mam z jakiegoś jałowca, ciężko było na początku, te kłujące odrosty ciągle wyłaziły, ręce podrapane, ale po kilku latach problemu prawie nie ma Ostatnio u mamy też cięłam, ale u niej to potwór był, prawie trzy metry szerokości, dwa dni mi zajęło cięcie po kilka godzin

Hejka! Wisteria rośnie od 2011 roku, wyglądała tak:

ta krata, po której się pnie, to pozostałość po innym pnączu, dla wisterii za słaba, część szczebelków już zdążyła zmiażdżyć, zaczyna stać o własnych siłach
Niwaki, którego zaczęłam ciąć też ma trzy (a może nawet więcej) średnicy, jeszcze go nie skończyłam, bo cały tydzień leje
Twój niwaki bardzo mi się podoba, ciągle czytam Twój wątek i podziwiam ogród.
Ogród do odnowy 14:58, 17 cze 2016

Do góry
Gosiek, hortensie, paprocie, perukowiec

Tu ma być ogród :) 14:49, 17 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wieje u nas dziś strasznie, nie wiem jak będą wyglądać róże po takim dniu, więc póki piękne zostawiam fotki

Tym razem Artemis

Pięknie to skomponowałaś
Mój mały ogródeczek :) 14:49, 17 cze 2016

Do góry
Wiatr tak wieje że lawende z korzeniami zaraz wyrwie
Z południa Polski - ogród Marzeny 14:42, 17 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Kawa pomyślę. Nie musi być liściaste. No i żeby pół wypłaty nie kosztowało

Marzenka a może wierzba hakuro? Nie jest uwielbiana tutaj przez wszystkich, ale ja ją mam i bardzo mi się podoba. No i jest kolorystycznie uniwersalna, możesz ją przycinać jak chcesz, duża nie rośnie i pół wypłaty nie kosztuje

Znalazłam w internecie takie zestawienie, jak dla mnie ładnie to wygląda

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:29, 17 cze 2016

Do góry
i białostocka lilia ... Anek pozdrawiam ...

Ogród Mirelli 14:23, 17 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

A to jaka jest odmiana przetacznika?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:22, 17 cze 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:21, 17 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Gęste rabaty i skoszony trawnik... i odpowiednie fotki
W pionie i poziomie .. wolę te pionowe, ale lepiej na forum wyglądają poziome..

"Gęste PIĘKNE rabaty i..." uwielbiam taki styl Rabata z białymi różami wygląda, przepięknie.
Znowu na wsi 14:11, 17 cze 2016

Do góry
Nie Haniu ja na długim weekendzie. Namiastka urlopu, da się w ten sposób funkcjonować nie mając urlopów. Na chwilę przestało padać. Trzeba wyskoczyć i pozrywac truskawki.
Aktualny widok przez okno

Widok bardzo rozmazany jak dzisiejszy deszczowy krajobraz za oknem. Robiłam telefonem zdjęcie, dopiero teraz widzę jak wyszło.
Ogród w budowie - nieustającej 13:45, 17 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no co ty mowisz...abraham 4m ??

tunel niesamowity...chce taki...tylko gdzie ? chyba nad drogą przed domem

Dobra myśl, tylko on nie jest wysoki.
Abraham ogromny, dowód w załączeniu, tylko się prześwietlił, więc nie wklejałam wcześniej. No może prawie cztery metry.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:43, 17 cze 2016

Do góry
Magduś ... a jak nie być jak się na First Lady z samego rana spojrzy ... no jak ???

albo na te ... no nie da siem ...

a to piękny ale smieciuch ... będzie eksmisja ... Scepterd Isle czy jakos tak

i pojęcia nie mam co za jedna ... za to ładna ... jakaś okrywowa

Moje małe królestwo 13:42, 17 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Byłam dziś w szkółce miałam kupić cioci bordową różę i nic więcej a wróciłam z 4 różami niestety NN,ale może uda nam się je zidentyfikować

ta pójdzie na rabatę przy tarasie osiąga ok 1 m

ta panna jest historyczna pięknie pachnąca,będzie towarzyszyć Grahamowi

te jeszcze nie kwitną ale na obrazku świetnie wyglądają i postanowiłam dać im szanse zdjęcie etykiet

parkowa

i wielkokwiatowa ma biskupi kolor i mam nadziej,że i tak zakwitnie ma pączki więc pewnie ok tygodnia i wszystko będzie jasne

to i tak sukces,że wyszłam tylko z 4 było tam tyle piękności,że mogłabym samochodem dostawczym wracać do domu

Cudne róze ,szczególnie ta pierwsza. Ja tez zawsze cos wyniose pod pachami ze szkółki )
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:38, 17 cze 2016

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:36, 17 cze 2016

Do góry
rzeczona rabatka w detalu ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:34, 17 cze 2016

Do góry

dwaj młodsi bracia Leosia na froncie ... patrzę na nie z kuchni ... i od kiedy som ja więcej gotuje ... częściej zmywam ... i ogólnie tak jakoś mam miejscówkę na wprost z kawką

i tu jest plan ... by w rabacie na wprost zmajstrować podłużny betonowy stawik ... mini mini stawik z lustrem na plecach ... w tym lustrze miałoby nastąpić zwielokrotnienie urody Leosia ... za lustrem mamy lasek z malapantusa ... świezo dosadzone Phantomy poszłyby w bok ...

na pierwszym planie Phantom w miejscówce bajorka ...

rabatka ... wczoraj zresztą tworzona w wersji w te i we wte

Ogród w budowie - nieustającej 13:33, 17 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gabrysia, czy to jest róża pnąca czy krzaczasta (biało - morelowa)? Jak się nazywa?

To jest Crocus Rose, odmiana Austina, nie jest pnąca, ale austinki jak mają podporę, to się trochę pną.
Jak nie kwitła, to wyrastały spomiędzy liści białe wieczorniki, widać resztki pędów, fajnie to wyglądało, ale zdjęcia nie zrobiłam.

Felicite de Perpetue jest na pewno pnąca, chociaż w pierwszym roku wcale jeszcze tego nie widać. Jej dzieckiem jest małe białe zwierzątko...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies