Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

blyxa 23:04, 14 lip 2016

Dziękuję za nowe zdjęcia - nacieszyłam oczy
Dorota123 23:15, 14 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

To chyba Fransee.. tak mi fachowcy ją zdiagnozowali. Rośnie sobie tu już od 8 lat.. najstarsze nasadzenia.. i ani razu nie przekopane

5 szt posadziłam.... ale mądra byłam... bez forum i internetu

To moja pierwsza rabata a raczej połowa, bo tylko tyle zdążyłam w tym roku..
sierpień 2008

Tylko kany nie ma, reszta jest bez zmian.. tylko się poszerzyło trochę ..

W podziękowaniu za odpowiedź i możliwość zobaczenia Twojego ogrodu zostawiam Ci mój ogród czerwcowy zamknięty w jednym bukiecie.

agata19762 23:16, 14 lip 2016

elzbieta_g napisał(a)

kofffam cię za ten boski wpis żeby moja tesciowa miała taki luzzzz....ehhh

Ela możemy tylko pomarzyć.
Ania jest jedyna w swoim rodzaju!!!
Madzenka 06:19, 15 lip 2016

Pooglądałam zdjęcia pięknego ogrodu. Ta róznorodność widzę, ze nie tylko mnie zachwyca o czym świadczy ilość wpisów. Chyba zapomniałaś , ze masz jeden z najpiekniejszych ogrodów bylinowych w Polsce.

Zgadzam sie ze wszystkimi wpisami odnośnie trawnika, brudnych gir i nie tylko
Jeśli znajdziesz czas i pamietasz co to za jeżowka to prosze o info

I napisz prosze czy lotosy zima wytrzymaja temperaturę do +5 stopni? Bo sie nimi zachwyciłam

Ps ramy bukszpanowe dodały elegancji rózom i bylinom. Pieknie przyciete buksy i kanciki trawnika "to lubie "!
Kindzia 08:17, 15 lip 2016

Ta jeżówka wygląda na blackberry truffle Marzenko.
Aniu współczuję Ci zagonienia...ja teraz wolniutko, urlopowo. Czekam tylko na Grzesia (jedzie z Chorwacji, a auto odmawia posłuszeństwa...to wolno jedzie...) i myk do ZG
Buziaki Terminatorko

Mala_Mi 08:50, 15 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Ta jeżówka wygląda na blackberry truffle Marzenko.
Aniu współczuję Ci zagonienia...ja teraz wolniutko, urlopowo. Czekam tylko na Grzesia (jedzie z Chorwacji, a auto odmawia posłuszeństwa...to wolno jedzie...) i myk do ZG
Buziaki Terminatorko

Urlop to słowo którego nie znam.. bo albo nie mam czasu, albo nie mam kasy..albo najczęściej jedno i drugie Ale są gorsze nieszczęścia niż brak urlopu..

Długi weekend muminkuję.... wiec na forum dziś nie siedzę, bo muszę dużo rzeczy nadgonić.. wstałam 3 godziny temu i mam wrażenie że nic nie zrobiłam..

Ale mogę iść na grzyby...

Sebek 09:07, 15 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Wywczasowany???

Ja mam wczasy w ogrodzie
Dla wielu to też jest egzotyczne

Ano - ale jednak wolę Twój busz niż wszedobylskie kaktusy i agawy
Mala_Mi 09:12, 15 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Pooglądałam zdjęcia pięknego ogrodu. Ta róznorodność widzę, ze nie tylko mnie zachwyca o czym świadczy ilość wpisów. Chyba zapomniałaś , ze masz jeden z najpiekniejszych ogrodów bylinowych w Polsce.

Zgadzam sie ze wszystkimi wpisami odnośnie trawnika, brudnych gir i nie tylko
Jeśli znajdziesz czas i pamietasz co to za jeżowka to prosze o info

I napisz prosze czy lotosy zima wytrzymaja temperaturę do +5 stopni? Bo sie nimi zachwyciłam

Ps ramy bukszpanowe dodały elegancji rózom i bylinom. Pieknie przyciete buksy i kanciki trawnika "to lubie "!

Jeżówki dostałam do gości z Tarnowa Dokupię i dosadzę ich tu więcej.. to jeżówka Blackberry Truffle.

Lotosy byle nie spadło poniżej zera.. wytrzymają spokojnie.. nawet "przymrozki" zniosą .

Pięknie jest na wybranych fotach.. jeszcze dużo pracy przede mną.. wydaje mi się, że życia mi braknie ..

Buksy przycięte tylko od frontu Na resztę brak czasu.. tak wygląda real Nawet uschnięte róże nie obcięte.. nie mówię o przekwitłych.. bo już zdążyły wypuścić nowe przyrosty , a ja tradycyjne nie zdążyłam Róże nie dla mnie.. za dużo z nimi roboty Tylko Nostalgia jest ok.. może być wysoka wiec nei przeszkadza że rośnie samopas.

Kantów nie mam.. bo bym nie wyrobiła z ich utrzymaniem (mam tylko przy jednej rabacie (na wsiowej).. i ciągle nie wyrabiam z jej utrzymaniem). Zaraz linie by się zgubiły, to bardzo długa prosta i trzeba by ciachać ja do sznurka.. wiec wrzuciłam jak zakładałam rabatę plastykowe opaski, trzeba to pielić z przerastającej trawy, ale nie muszę bawić się w wyznaczanie linii.. idę to skubnę tu i tam.. czarny frencz z tego powodu jest zawsze .. opaski nie widać bo zwiesza się nad nią trawa, tu ją odgarnęłam do foto.. Kosiarką jadę po ziemi, więc wszystkie wąsy automatycznie są ładnie ścięte bez przycinania ręcznie..

Zrobiłam foto zachwaszczonego i brzydkiego trawnika, ale .. nie będę pokazywać, bo wstyd.. niech będzie że ładny
Mala_Mi 09:20, 15 lip 2016

Sebek napisał(a)

Ano - ale jednak wolę Twój busz niż wszedobylskie kaktusy i agawy

Ja też, tylko zima mogłaby nie istnieć

Wsiowy busz..

Telewizyjna ... jeżówki niestety zastrajkowały, podział był kiepskim pomysłem.. ale może się jeszcze podniosą ..

Mala_Mi 09:27, 15 lip 2016

agata19762 napisał(a)

Ela możemy tylko pomarzyć.
Ania jest jedyna w swoim rodzaju!!!

Napisałam - wykasowałam.. chyba łapię zły nastrój..

Ciesze się, że teoretycznie powinnam być super teściową

Siewki trawek żyją w doniczkach i czekają na Ciebie.

W kwestii deszczu.. u mnie prawie nie padało.. wszytko poszło bokiem.. z drugiej strony nie położyło mi roślin.. a mam nie podwiązane dużo .. Wolę mniej deszczu, i bez pokotem leżących roślin.. oprócz bardzo deszczowej wiosny to wszystkie plagi mnie mijają (obym nie wykrakała).. susza byłą u każdego, wiec to się nie liczy.

Te rozplenice też mam dla Ciebie.. jeszcze mikro, ale urosną A w tle nie cięte ani razu bukszpany.. na foto nie widać, że poczochrańce są