Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:17, 08 lip 2016

Do góry
Boki frontu:

boki boczne

Mój ogród pod lasem 12:17, 08 lip 2016

Do góry
Miałam wolne więc pstryknęłam parę fotek. Było bardzo wietrznie i może ten wiatr będzie widać na niektórych fotkach Mam nadzieję, że was nie zanudzę

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:14, 08 lip 2016

Do góry
Pomniejszenie rozdzielczości jakoś dziwnie pogorszyło jakość zdjęć. Nie zawsze tak mi wychodzi.

Pobocza
Dzięgle i dzikie marchwie-widać różnice między nimi. Załapał się też szczaw polny, który cudnie ostatnio Kasia z małego ogrodu pokazała.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:14, 08 lip 2016

Do góry
witaj
widzę, że u Ciebie baaaaaaaaaaaardzo duzo sie dzieje
super Ci wszystko wychodzi
a skarpa to nie lada wyczyn - stroma jak diabli - przynajmniej dla mnie
Rojodziejowa napisał(a)
Wersja najbardziej aktualna przewiduje coś takiego, czyli bukszpan z berberysem:
Berberys ma tu zadanie kłuć zadek mojego psa, który mi brudzi elewacje skacząc do okna. Może jak go berberysem potraktuję, to zmądrzeje Jest to strona pólnocna i słońca jest mało (jedynie ciut rano), ale mam nadzieję, że oprócz tego, że berberys się ładnie nie wybarwi, to da sobie radę.

a jezeli chodzi o ten projekcik to nie lepiej cos dać chociazby na pniu na tych gołych ścianach (bo jak dla mnie to się aż prosi), a pod oknami cos niższego i może trochę dodac innego kolorku
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:14, 08 lip 2016

Do góry
Witaj Irenko, przysiadłam na chwilkę u Ciebie, na ławeczce. Podziwiam piękne kwiatki. Przyjrzałam się anabelkom i już w 99% jestem pewna, że to co dostałam od teściowej ("a, jakaś tam nieznana hortensja") to właśnie anabel
U mnie remont trwa dalej Panowie mają koszmarne opóźnienie.
Niestety wszystko na mojej głowie, bo pan mąż pracuje... jakbym ja nie pracowała.
Łykam tablety na wzmocnienie, bo nie dosypiam a doba ma za mało godzin.
Pozdrawiam serdecznie.
Hania
Milka napisał(a)

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:12, 08 lip 2016

Do góry

moje dzieci
Ogród tworzony z pasją 12:11, 08 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Dzisiaj jeszcze umieściliśmy tam takie duże głazy między kosodrzewinami i fajnie się z nimi komponują.

Też zacytuję, bo niezmiernie mi się podoba ta kompozycja. Piękne głazy, skąd Ty je wytrzasnąłeś?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:08, 08 lip 2016

Do góry
I kolejny bukiecik. Tym razem z różą Piano.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:05, 08 lip 2016

Do góry
Busz-rano trudno przejść pośród takiej ilości owadów..

Do raju daleko - u Ewy 12:04, 08 lip 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Piękna jest "Ta mała"
Ewuś, Twój kipiący kwieciem i kolorami przedogródek mnie zachwycił! Tak zaaranżowane rabaty to już wyższa szkoła jazdy.
Ambrowce piękne!

To jeszcze podrzucę zdjęcia z przedogródka Róża Św. Tereski z Lisieux tonie w kwiatach i ciągle tłoczy nowe pączki. Ona jest niesamowita.
Przetacznik też szaleje

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:03, 08 lip 2016

Do góry
Aniu,
w poszukiwaniu ożanki trafiłam na Twój watek z 2015r i najszłam na taki krzew (chyba? )i pozwoliłam sobie skopiować, powiesz co to? podobuje mi się bardzo jego okazałość i kolor
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:02, 08 lip 2016

Do góry
Czerwony baron daje po oczach !

Morze woni i kolorów... 12:00, 08 lip 2016

Do góry

A co to za roślinka? Wysiały się jej u mnie całe łany. Wiosną większość wyrwałam myśląc, że to chwast, a teraz tak uroczo zakwitła...
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:00, 08 lip 2016

Do góry
wszystko pokitrane przed wiatrami, trawy sponiewierane, maliny połamane ale nie jest tak źle biorąc pod uwagę co się działo

tutaj już powoli przesadzamy to co mamy, tak żeby było zgodnie z projektem...

a do tego przetacznika mam ogromną słabość bo wiozłam go pociągiem z Sopotu ze swojego Panieńskiego i jak się okazało przywiozłam go z mączniakiem, później podjadła go nornica a na sam koniec wykopał go kret, w zasadzie spisałam go już na straty a tu proszę taka niespodzianka muszę go gdzieś wcisnąć choć projekt go nie przewiduje
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:59, 08 lip 2016

Do góry
Mam kolejne motylki na motylkach dla Was

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:59, 08 lip 2016

Do góry
Na wiosnę był czas siewu trawniczka, ale letnia pogoda i upały za nic miały nasze modły o trochę deszczu i pomimo podlewania niestety przybrał wygląd niezbyt zadowalający, no cóż
Pod wpływem spacerów po Waszych ogrodach i u mnie powstawały wspomniane rabaty i rabatki i na jesień wyglądały tak: (ale ostrzegam, teraz naprawdę trzeba mieć mocne nerwy)
frontowa z bukszpanem a obok "trawnik" (mata oczywiście tymczasowa)

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:59, 08 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wiosna była odwrotna, u nas lało codziennie , a teraz leje u was..

Niby sprawiedliwie.. ale w nosie mam taką sprawiedliwość..

Podlewałam .. ale jaki to ma sens .. całego nie podleję, a jedno miejsce już ani ziębi ani grzeje. Trochę deszczu, malutko, a trawnik od razu się poprawił..

To prawda, nawet w przyrodzie sprawiedliwości nie ma
Na razie u Ciebie jest wciąż idealnie więc trawnik jeszcze tak bardzo suszy nie odczuł. I oby tak dalej.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:46, 08 lip 2016

Do góry
W tzw. międzyczasie z takiego tarasu:
powstał taki:
i jak widać w tle nawet łąki zniknęły
Z południa Polski - ogród Marzeny 11:43, 08 lip 2016

Do góry
W trakcie realizacji - rosną już szmaragdy, śliwy wiśniowe Pisardii, hortensje Diamant Rouge, no i to co widać czyli miskaanty ML oraz kule bukszpanowe. Myślę co dookoła placu. W lewym rogu dolnym coś niskiego by mi pasowało, natomiast prawa strona coś wyższego (narożnik w planie).

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:37, 08 lip 2016

Do góry
Działeczką, którą z eM zakupiliśmy i na której wybudowaliśmy dom, ma 15 arów. Jest położona raczej na uboczu miejscowości, ale mamy już kilku sąsiadów. Jednym z nich jest pan, który ma sad czereśniowo- wiśniowy i tworzy nam piękną tylną ścianę (zdjęcie jak znajdę wkleję ). Działka jest równiutkim prostokątem 30x50. Pole do popisu jest. A zamiary?
Jak już pisałam: kocham bukszpany ale też poukładanie i geometrię, czyli zamiary w kierunku foralno - nowoczesnym. Oczywiście zamiary, zamiarami, ale wykonawstwo już nie takie jakbym chciala Chociaż to moje wykonawstwo
Po lekturze ogrodowiska naszły mnie chciejstwa hortensjowe, trawkowe i brzóskowe. No i po formaliźmie, ale dobra nie gadam tylko wklejam co mam:
stan 2014

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies