A za to ta żurawka jest extra! Pięknie rośnie [nie wyrasta w górę] i ma piękne liście, mega szybko rusza po zimie. Gorąco polecam green spice w ubiegłym roku było dużu więcej ciepłych i słonecznych dni i zarys nerwów był dużo wyraźniejszy.
Ciekawe czy coś podobnego istnieje w kolorze bordo/ podobnym do berry smoothie.
Codziennie leje i mam już dość tego deszczu wszystkie kwiaty dostają w (_,_) i nie można wyjść do ogrodu bo zaraz się jest mokrym
Moulineux i lilie
Sharifa Asma
Jubilee Celebration
Burgundy Iceberg
czekam na kwiatki Charlotty po przesadzeniu, a teraz trochę lilii i liliowców
Luki możesz proszę powiedzieć co może dolegac moich żurawkom? Obrywam te podsuszone liście, ale nowe takie się robią i już za chwilę nie będę miała czago skubać. Raczejnie to żarłoczne bestie bo żurawki przesadziłam i prawie nic z opurchlaków nie znalazłam. Co to może byc?
Z moich to wspomniany wcześniej Samaritan, Pastella, Chocolade Ruffles, Romantik Ruffles, White Gruss an Aachen, Jacques Cartier White, i tak dalej... musiałabym przejrzeć w zeszycie, nie spodziewałam się takiego pytania, coś tam wyszukam
Sharifa Asma też do nich należy
Elu, poczytaj o tej hortensji, bo ona z tych mniejszych i nadaje się do małych ogrodów Też myślałam, że werbena, to werbena A tu okazało się, że jak zawsze są jakieś odmiany
Moje ogrodowe hortensje zaczęły pokaz
Ta jest ciemnoróżowa nn. Aparat ją rozjaśnia.
Kolejna nn - moja największa. Kwitnie co roku bez problemu.
Tu zakup z ubiegłego roku. Pomyłka - miała być Xian. Nie wygląda na nią. Chociaż jest bardzo ładna. Ma olbrzymie kwiatki.