Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Donia72 16:10, 30 lip 2016

Z nasion powiadasz? Nie wiedziałam, że tak możnaMus kupić taką dalię
marzena 21:54, 30 lip 2016

Mira, fajne obrazki umieszczasz z angielskich ogrodów, mam nadzieję, ze będzie tego więcej...

Twój ogród i jego różne zakątki bardzo mi się podobają i podziwiam różne zastosowane rozwiązania...
dzisiaj miałam miłą okazję zawitać do Ciebie i spędzić kilka godzin w super towarzystwie na oglądaniu ogrodu i rozmowach - a czas mijał jak szalony
tylko kilka fotek komórką zrobiłam, nawet nie próbuję twierdzić, ze oddają choćby część widoków Twojego ogrodu w realu...

może później uda się umieścić jakąś fotkę, teraz nic z tego nie wyszło...

kasiek 23:07, 30 lip 2016

Mira, bardzo dziękuje za mozliwość oglądania dzisiaj Twojego ogrodu, przeżycie niesamowite. Najbardziej jestem zaskoczona ilością tajemniczych i ciekawych zakamarków jakie udało Ci sie stworzyc na w sumie niewielkiej powierzchni, naprawdę godne naśladowania.... ja jestem zauroczona nie tylko zakamarkami (ławeczka z daszkiem, ławeczka pod brzózką, domek ogrodnika, ujęcie wody) ale też i pięknymi dodatkami - ptaszkami, sową, kratkami itp. klimat odjechany, zwłaszcza to wiaderko przy kostrzewie.... Warzywniak też niesamowity, nie mówiąo o łace która wspaniale faluje na wietrze....
Jednym słowem - ogród wart zwiedzania - i naśladownictwa
Pozdrawiam
kasiek 23:17, 30 lip 2016

mira napisał(a)

Strasznie żałuję że nie miałam aparatu (pojechał z dziećmi na wczasy) bo masz piękne kompozycje kwiatowe a wstawiasz mało fotek....
Bardzo mi się podobało to połączenie j.w choć liliowce słabo widać.
No i chwale ogrodniczke za wspaniałego żeleźniaka (o warzywach nie wspominając )
mira 23:55, 30 lip 2016

Donia72 napisał(a)
Z nasion powiadasz? Nie wiedziałam, że tak możnaMus kupić taką dalię

Donia te akurat się sieje chyba że się przechowa bulwy. Ale tych większych kupuje się karpy na wiosnę.
Dyscyplinuj mnie w zbieraniu nasion to Ci wyślę.

Tu dla przykładu mała i duża

pozdrawiam
mira 23:59, 30 lip 2016

marzena napisał(a)
Mira, fajne obrazki umieszczasz z angielskich ogrodów, mam nadzieję, ze będzie tego więcej...

Twój ogród i jego różne zakątki bardzo mi się podobają i podziwiam różne zastosowane rozwiązania...
dzisiaj miałam miłą okazję zawitać do Ciebie i spędzić kilka godzin w super towarzystwie na oglądaniu ogrodu i rozmowach - a czas mijał jak szalony
tylko kilka fotek komórką zrobiłam, nawet nie próbuję twierdzić, ze oddają choćby część widoków Twojego ogrodu w realu...

może później uda się umieścić jakąś fotkę, teraz nic z tego nie wyszło...

Marzenko będzie więcej w miarę czasu i weny
długie zimne wieczory sprzyjają chęci przeglądania zdjęć.

dziękuję Ci raz jeszcze że znalazłaś czas i mogłyśmy się spotkać, fotkami się nie stresuj

pozdrawiam
mira 00:03, 31 lip 2016

kasiek napisał(a)
Mira, bardzo dziękuje za mozliwość oglądania dzisiaj Twojego ogrodu, przeżycie niesamowite. Najbardziej jestem zaskoczona ilością tajemniczych i ciekawych zakamarków jakie udało Ci sie stworzyc na w sumie niewielkiej powierzchni, naprawdę godne naśladowania.... ja jestem zauroczona nie tylko zakamarkami (ławeczka z daszkiem, ławeczka pod brzózką, domek ogrodnika, ujęcie wody) ale też i pięknymi dodatkami - ptaszkami, sową, kratkami itp. klimat odjechany, zwłaszcza to wiaderko przy kostrzewie.... Warzywniak też niesamowity, nie mówiąo o łace która wspaniale faluje na wietrze....
Jednym słowem - ogród wart zwiedzania - i naśladownictwa
Pozdrawiam

Kasia dziękuję, że mnie zmobilizowałaś i udało się nam spotkać.
Recenzja ogrodu ...no nie powiem ...klimat odjechany ja...chyba rano wyję sprawdzić
Za łąkę buziaki raz jeszcze - ile tam jest serca w tych wiaderkach coś pięknego !

dzięki
mira 00:07, 31 lip 2016

Kiedy ogrodnik robi zdjęcia niebu ?

jak leży

a kiedy leży ? jak goście wyjadą

a jak leży? wygodnie....

mira 00:11, 31 lip 2016

Cisza spokój, Pani nawet pogłaskała można się relaksować

no to sprawdzam dalej co widać z pozycji leżącej

mira 00:31, 31 lip 2016

W końcu złażę z leżaka i sprawdzam co moje goście widziały, bo przecież cały czas kajam się że nie zaprezentowałam ogrodu jak trzeba - ale dobrze mi tak cały czas się uczymy

widziały zakurzony ogród a przecież tyle czasu w tygodniu pracowałam w ogrodzie tym bardziej, że sporo czasu nic nie robiłam

zakurzony...

rosną pokrzywy

żywokost

przymioto

no ale piszą, że ciekawie i nawet zwróciły uwagę na te rośliny - ale się porobiło
a tak piękną mam hortensję