Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 08:29, 16 cze 2016

Do góry
L00zak napisał(a)

Taki charakter hheeh, wiesz lubię dłubaninę i precyzję, może to mi się tu przydaje…
A jeżeli chodzi o efekt to sam jestem w szoku….
Myśląc o tym mam takie spostrzeżenie, że przyłożyłem się to przygotowania rabat, a rośliny kupowałem u sprawdzonych dostawców i szkółek, no i w zeszłym roku hektolitry wody poszły na podlewanie w te upały.
Dziś jak przyjechałem na dosłownie 30 min, przeszedłem działkę to tak słyszałem ich gadanie: "no i po co dziś się fatygowałeś, przecież z nieba leci deszcz" hehehe

W oflisowym ogrodzie 08:26, 16 cze 2016

Do góry

Dwa ogrody 08:26, 16 cze 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ascot w pąkach, zapowiadane upały na bank go przypalą

i moja znora o tej porze

Pastella zagłuszona i nie wiem, co ruszyć, róże czy lawendę, dziś nie zdążę, ale jutro musze wykosić lawendę

Zmora ? Bardzo ładne łany

A ascot mówisz ze przypala ? Bo posadzilam na słońcu
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:25, 16 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a tak mój kot pilnował trawki

Nie, no piknie trawka Ci zakwitła Domi
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:22, 16 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Czy to Pink Peace?
Ogród Mirelli 08:22, 16 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
To kupiłam

Mirelko, w pełni usprawiedliwiona My się tutaj wzajemnie wszystkie rozgrzeszamy i usprawiedliwiamy i od razu lepiej się robi Czyli potwierdza się to co napisała Marzenka rośliny są jak lekarstwa
W oflisowym ogrodzie 08:21, 16 cze 2016

Do góry

Ogród, mydło i powidło. 08:19, 16 cze 2016

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Mąż robił u kogoś remont starej chałupy i w krzakach stała ławeczka Właściciel chciał ją spalić A powojniczki cudne Mój powojnik rośnie kwitnie i robi się suchy zamierają mu całe pędy Co może być przyczyną ?

Ławka śliczna, dobrze że ją uratował . Co do powojnika to trudno jednoznacznie określić. Masz pewność że nie podsycha? Clematisy nie lubią zalewania ale przesuszenie też im szkodzi - u siebie zauważyłam że są często podkopywane przez (chyba) nornicę. Nie wiem jaką masz ziemię, na glinie zwyczaj są problemy z clematisami. Może też to być uwiąd powojników. To co mogę Ci doradzić to wykopanie go i ponowne posadzenie, daj znać jaką masz ziemię to może uda mi się podpowiedzieć jak przygotować podłoże.

jolanka napisał(a)
Przełażące powojniki to jest to
Krzewów owocowych na razie nie mam a szkoda Fajnie jest łazic po ogrodzie i skubać

Skubanie przyjemne i porzeczki do ciasta mniam, mniam.

Gocha napisał(a)
Dziękuję Kasiu za zdjęcia Violi. Ona ma piękny kolor, cieszę się że ją mam. Owocki w ogrodzie do poskubania - to jest to

Gosiu Viola naprawdę się cudnie odwdzięcza to jeden z moich pierwszych powojników, to dzięki niej popadłam w clematoholizm .

Z uporem maniaka próbuję wciąż uchwycić na zdjęciu kolor mojej różyczki NN, no i tu już jest całkiem nieźle, po zestawieniu z różą Pink Peace.

Jeszcze wiciokrzew i bez czarny Eva.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:19, 16 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Haniu uff, ze Cie nie zmoczylo
my wczoraj na treningu tez sie ogladalismy, bo czarne chmury wokolo wisialy ale sie udalo. Tylko lekko pokropilo. Za to jak juz w aucie bylismy lunelo. Kiedy ten deszcze wreszcie przestanie.

Taki czarny bez jak masz mi sie zamarzyl. Musze sie porozgladac. Moze na wycieczce bedziemy w jakims Centrum ogrodniczym.

No to mialaś podobnie!
Ten bez u Ciebie właśnie za grillem by pasował, Pięknie teraz kwitnie, Kwiaty w różowym odcieniu na te ciemnych liści! Wspaniały widok! Swojemu muszę podsypać jedzonko na tę rabatę.

W oflisowym ogrodzie 08:17, 16 cze 2016

Do góry
Są kwiaty

Mirkowy ogród (początki) 08:17, 16 cze 2016

Do góry
I trawki do znudzenia
Nawożenie, zasilanie trawnika 08:16, 16 cze 2016

Do góry
Cześć to mój pierwszy post ale zapewne nie ostatni
Mam pytanie do ekspertów z forum bo nie wątpliwie tacy tu są co da się zauważyć po prześledzeniu całego wątku.

Trawę posiałem 7 maja. Ziemia typowo polna. Przed sianiem Nic nie nawoziłem.
Skład mieszanki sportowej:
Kostrzewa czerwona (Rapsodia) - 10%
Życica trwała (Bokser) - 40%
Życica trwała (Grasslands Rui) - 27%
Życica westerwoldzka (Mowester) - 15%
Wiechlina łąkowa (Limagie) - 8%

Pyt. 1
Trawa ma ponad miesiąc ale wydaje mi się że w niektórych miejscach nie wzejdzie.
Mam robić teraz jakąś dosiewke ?

Pyt. 2
Kosiłem ją dwa razy. Drugie koszenie wczoraj. Ale kilka dni temu zaczęła się robić jakby żółta.
Po wczorajszym koszeniu dałem nawozu Nawóz Pro-Complex Trawników Trawy Vila Yara 25KG.
Na 600 m2 zużyłem ponad połowę worka. Po czym obficie spadł deszcz

Zostawić i czekać na reakcje po nawozie ?
Kiedy następny nawóz ?

Mogę coś dać teraz na chwasty ?

Poniżej zdjęcia z wczoraj. Z góry dziękuję za odpowiedzi i porady

Mirkowy ogród (początki) 08:15, 16 cze 2016

Do góry
Berberysy,jeżówka i szałwia
Ogród pod sosnami 08:13, 16 cze 2016

Do góry
Teren przygotowany. Mam nadzieję że wyznaczyłam dobrą linię rabaty? Dziewczyny doradzicie co dalej?
Toszka pomożesz?

Mirkowy ogród (początki) 08:11, 16 cze 2016

Do góry
Patyczki hortensji dostają korzonków.Bardzo się cieszę bo w zeszłym roku żaden patyk w wodzie nie ukorzenił mi się
Dwa ogrody 08:09, 16 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
'Parky' przegrała u mnie z 'Artemis' (to był wybór). Ale jest piękna i kusi. Rabaty pełne, tłuste, bylinowe, kwitnące, pachnące, ciekawe - po prostu boskie!

Ewo
, boskimi klimatami zachwycam się u Ciebie, moje rabatki zapchane chciejstwami, ale dziękuję wszystkim za pochwały, byłabym nieszczera, gdybym nie powiedziała, że ogromnie mnie to cieszy;P;P i daje pozytywnego kopa

Mam Artemis od ub. roku, mam Aspirynę, ale ta jest nn chyba niepodobna do żadnej z nich, kupiłam na lokalnym rynku ze trzy lata temu. Jest niesamowita

i na dobry początek dnia powojnik Elfe

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 07:50, 16 cze 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
Kolejni nowi lokatorzy czekający na zadołowanie, pomysł już jest miejsce też wybrane, tylko trzeba przygotować jeszcze …. Róża Artemis w towarzystwie Miskanta ML, Jazzy THX
ale masz super
Dwa ogrody 07:47, 16 cze 2016

Do góry
Z braku czasu staram sie chociaż w swoim wątku nie mieć zaległości, ale jeszcze chwila i będę u Was odwiedzać
Bogdziu, te floksy rosną u mnie już trzeci sezon i zawsze kwitną tak wcześnie. Kupiłam je albo na ryneczku u nas albo w Skierniewicach, bez nazwy.
Kasya, no floksy, moze trzeba poszukać w wolnej chwili nazwy postaram się im zrobić fotkę
Gabrielu, wpadłaś na O jak przeciąg Czekam na Twoje róże, bo moje jeszcze dwa, trzy lata i dopiero pokażą swoje piękno, oczywiście, jeśli wcześniej nie wymarzną itp Ta zima nie była dobra dla róż u mnie. I znowu widzę, że przynajmniej cztery są do przesadzenia
Tabliczki też mi się podobają, a Twoje z łupka będę zapewne odjazdowe, widziałam chyba u Pszczółki i Kondzia
Pisałam powyżej, że to floksy, na dodatek kwitną całe lato, a jak nie floksy to co to jest? W ubiegłym roku również kwitły już razem z Parky.

Ascot w pąkach, zapowiadane upały na bank go przypalą

róża "Karoliny"

i moja znora o tej porze

Pastella zagłuszona i nie wiem, co ruszyć, róże czy lawendę, dziś nie zdążę, ale jutro musze wykosić lawendę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:39, 16 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I jeszcze Queen of Sweden

Piękna ta róża
Tworzona nowa niebieska rabata może stać się inspiracją dla wielu osób
Szałwie czy lawendy? 07:32, 16 cze 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
I mamy nowego domownika. Mariolkę.

wiem że to uprzedmiotowienie ale...piękny akcent kolorystczny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies