Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:28, 07 lip 2016

Do góry
ubiegłoroczne siewki rozplenicy Black Beuty mam takiej wielkości
w kilku miejscach

tegoroczny patyk anabelki i kosmos się nasiał dopasowany kolorem, w donicy, dalsze w gruncie

też tegorczne w donicy
będzie obfite kwitnienie
w cieniu później, niż te na słońcu
ale dłużej cieszą

i tegoroczne patyki limek z pąkami
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:24, 07 lip 2016

Do góry
rok temu je po 7zł kupiłam, część mąż przykosił, te co żyją, bo inne psy połamały, biorę się za kwitnienie, Vanilki
one u mnie się pokładają, chyba dlatego coś mi nie pasują, lubię hortensje ze sztywnymi pędami

hortensja Gret Star w tym roku wyjątkowo dużo kwiatków ma

powojnik Sweet Summer Snow
ładnie pachnie
2 co mam pod tujami, do przesadzenia, pomysł niewypał
Moja bajka 11:20, 07 lip 2016

Do góry
widzicie ptaszka?

Kochana superaśne zakupy poczyniłaś - cieszą oczęta Ptaszka widzimy Buziaki zostawiam.
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 11:20, 07 lip 2016

Do góry
Takie tam.

A limki rosną jak szalone
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:17, 07 lip 2016

Do góry
miałam nic nie kupować, a kupiłam trawy
na nowa rabatę
3 miskanty Cosmopolitan, 3 Rubrum, 5 stip, 5 molinii variegata, 1 brakującą Elatę i 8 lawend, w jednym miejscu mus dosadzić, bo głupio tam mam..

to miskant Cosmopolitan
podaja rozmiar od 180-300, kwiatostan czerwony, o ile u nas zakwitnie

zdecydowanie w tym roku niebieskie rozwary zdominowały białe i różowe

ubiorek wiecznie zielony, z fioletowymi kwiatami, sieje się sam i wszędzie, ale lubię go

mój kwiatuszek
Biało różowy ogród za płotem. 11:14, 07 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Zgapione

Artemiski posadzone

Ale super czochy u mnie hortki zwariowany i przerosły czosnki nie takiego efektu oczekiwałam...
Nieustająco podziwiam Twoją pracę!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:11, 07 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
'Przykłady zestawiania kolorowych liści w festiwalu oślepiających letnich kwiatów. Zestawianie ich niezliczonych odcieni daje odpowiednie efekty. Liście określają strukturę i kolorystykę naszych ogrodów.

Ta zdumiewająca alchemia kształtów, rozmiarów, w różnorodnych barwach tęczy, tworzy bogatą, teatralną scenerię, w której kwiaty mogą pysznić się w centrum uwagi.'

Nasz ogród jako przykład stworzenia kojącej symfonii zieleni. Na zdjęciu m.in. Haconechloa - wielka, foremna kępa. Kule z bukszpanu kontrastują z Hakonechloa macra 'All Gold'.

https://www.facebook.com/ogrodowisko/photos/?tab=album&album_id=1463431990349552

Jak widać w wielu ogrodach na Ogrodowisku, to zestawienie się przyjęło, bo jest niezwykle udane.

Gratulacje! Zasluzyliscie oboje z Witkiem na takie wyroznienia
Kosolkowa Pasja 11:10, 07 lip 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
Hmmmm... Co to jest?? Obstawiałam naparstnicę, ale zgłupiałam już, to chyba coś innego Chwast? A moze dziewanna? Podobna trochę. (skąd?? I pewnie żółta )

u mnie tez sie pojawily dziewanny pod plotem, nie wiem skad
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 07 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Liliowce masz w takiej ilości, że aż oczy się śmieją Cudnie Nowa rabata powstaje? Komoda świetna - zdolna córka

Ewa, w tym roku sa wyjątkowe, lecz giną wśród Hameln i Moudry, chyba jesienią je przeniosę, stworzyłam taki pas z nimi i tam je wcisnę.

A wczoraj wpadła na nocleg wnusia i przytargała babci motylki, fajne są.
Od rana latałyśmy po ogrodzie, jednak rosnie mi następczyni, potem buzi buzi, mam dziecię zabrała a ja do pracy smyk

moja róża NN od Ewy
w pąku żółta, a jak kończy kwitnienie, kwiat bieleje
Ewa mówi, że to musi być Maria Antonina

motyl od Bawarki też sobie fruwa
Pogubiłam się po drodze... 11:02, 07 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
he he jesień idzie

obserwuj bo ja tak mialam w pierwszym i drugim roku ze tulipanowiec lapal plamki i wczesnie zaczynaly zolknac liscie
popryskalam na grzyba i w zeszlym roku juz tego nie bylo
Pogubiłam się po drodze... 10:56, 07 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
he he jesień idzie

Buuu, u mnie hortki żółte od dołu
Mały ogród miejski 10:54, 07 lip 2016

Do góry
Tajemnicza trawa. Niska i kolor kłosów coraz bardziej rdzawy

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:52, 07 lip 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Syla wszystko jest u Ciebie takie piękne, że trudno zdecydować się,które zdjęcia zacytować. Lubię Twój porządek choć wiem ile czasu i pracy wymaga. Uwielbiam ujęcia z Twojego ogrodu, bije od nich takie ciepło i spokój.
Pozdrawiam
Pogubiłam się po drodze... 10:50, 07 lip 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
he he jesień idzie

eeee co nas straszysz! musze szybko zapomniec ten obrazek i popac w amnezję
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:49, 07 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Orlik powalony jak i jego pierwotna właścicielka.. na szczęście nam już bardziej powalonych..

Werbenę przytnij niżej, niech się zagęści... jak ma być 1 kwiatek prze miesiąc , to lepiej miesiąc bez a potem burza... kwiatów oczywiście.

Floksy się rozrosną, ale muszę przy nich pogrzebać , coś w tym miejscu się popieprzyło i nic nie rośnie. To są takie ekstra żarówiasto czerwone..

Twoje- moje serby żyją, upały je nie zmogły.. przez przypadek.. bo jest awaria nawadniania RH.. i cała woda poszła w serby.. dzień w dzień.. zamiast pod RH. Za rok kwiatów RH nie będzie, ale serby pójdą w górę jak marzenie..

Dowiedziałam sie o awarii bo pieliłam za choinkami.. 7 godzin na kolanach .. komp spitolony to chociaż ogród pod płotami sąsiadów wypielony .... a serby przytosty zieloniutkie już sa ..

7 godzin 60 metrów zapłocia.. kolana przelatują mi na drugą stronę..

Musisz inaczej tu zrobić aby się nie zarobić.
Ja na nowej rabacie rozłożę gazety, poleję, potem nasypię korę, to będzie jedyne miejsce u mnie z korą, ale wiem, ze jak tego nie zrobię, dopóki nie mam całej koncepcji rabaty, chwasty mnie pokonają. Z czasem, jak mi urośnie, znowu zmienię, bo za kora nie przepadam, choć nadaje schludności. Jeden sezon niech będzie.
Innym sposobem moim jest wyrywanie z korzeniami chwastów i skłądanie na kupie, nowe nie rosną, te schną i jest ściółka.
A tak w ogóle, to też jak i ty, jestem ze wszystkim do tyłu, mam wrażenie, że lato ucieka mi między palcami...
Katalpa ogromna, one jak paulownie sa kruche, u nas drzewo, konary wycinamy, aby nas nie zdominowało; co do liliowców, rok temu miałam biedne, w tym rewelacyjne, ale nie wiem dlaczego.
I jak zwykle w sezonie, znowu widzę, co źle posadzone, znowu kopanie

Serby od Dajany świetne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:41, 07 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Bardzo szybko rosnie chyba malkul tez go ma. Oby przetrwal zime w donicy.

śliczny
lubisz go?
mi w tej zimeie wymarzł jedne ten przy gabionku małym
Księżycowy... 10:37, 07 lip 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
AgataP z Gosią mnie skusiły, postanowiłam również u siebie przeprowadzić akcję: Odchwaścić graba. 2 metry przed metą poddałam się pogodzie, 3 tęcze w ciągu jednego dnia mówią za siebie.
Graby naprawdę mają się dobrze. Sadzone w czerwcu, aż dziw. Wyłapałam może 3 bez liściowych pączków na 70 sztuk.

No super, wyściółkuj sobie gazetami i skoszoną trawą, nie będzie CI tak zarastać... bo się zatyrasz w końcu
Tu ma być ogród :) 10:35, 07 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tutaj zdjęcie obrazuje o co chodzi na przykładzie sadzonek żurawek.

dokładnie takie z piętka Magnolia mi jeżówki urwała jak byłam u niej ostatnio. ponoć przyjmuja się bezproblemowo
moge skopiowac do siebie twoje jeżówkowe wywody?

ps. jak mebelki?
Przerwa na kawę... 10:33, 07 lip 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Prace z bluszczem skończone. Na koniec trochę ładniejszy widoczek niż to pobojowisko.

Co zabieram się za jakąś robotę to mnie deszcz wygania ;( plan na dziś zrealizowany w 1/3 wrr... Pogoda, myślałam że tylko w UK 3 razy w ciągu dnia może spaść deszcz.

Jak ładniutko Widać, że na deszcz się zanosi, u mnie tylko 14* dzisiaj
Ogródek Ewy 10:29, 07 lip 2016

Do góry
I zaczęło się.....Dotarła część materiału na budowę. Zapachy kwiatów wymieszały się z zapachem drewna.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies