Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kasya 10:43, 13 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Hemeromania w Arboretum Wojsławice. Był spacer po liliowcoych polach, wykłady, koncert i kiermasze. Kilka migawek ku pamięci.

no musze kiedys w koncu pojechac...ech niesamowity widok
Kasiek 11:50, 13 lip 2016

Apple Blossom po raz pierwszy zobaczylam na wyspie kwiatowej Mainau i...zakochalam sie. Rzeczywiscie ma zapach delikatnych, swiezych jablek, moze z nutka cytrynki?
Ciesze sie ze ja masz, jest cudowna, ja swoja zamawiam dopiero jesienia
Poszukam fotki z wyspy i wstawie u siebie, zapraszam
blyxa 22:53, 13 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Hemeromania w Arboretum Wojsławice. Był spacer po liliowcoych polach, wykłady, koncert i kiermasze. Kilka migawek ku pamięci.

Tam mnie jeszcze nie było Kusisz.

Róże piękne. Artemis w takiej masie? Rany - muszę przygotować jakąś elokwentną templatkę wpisu na coroczne zachwyty
Mala_Mi 23:14, 13 lip 2016

A ja kolejny rok nie pojechałam.. a mam taką ochotę .. trudno.. może za rok.
Dorota123 22:58, 15 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Róże 'Reine de Violettes' w towarzystwie:

Bardzo spodobała mi się ta róża. Czy tam jest wsadzona 1 sadzonka, czy możesz ją polecić, a może ma jakieś minusy?
Te same pytania dotyczą róży Artemis. Napisz proszę jaką mają wysokość, czy lubią mocne cięcie. Na wiosnę mam zamiar zamówić 5 róż, ( więcej nie zmieszczę) i chciałabym, żeby to były jakieś pewniaki.
ZieloneWrota 07:39, 16 lip 2016

Jak zwykle Ewa piękne połączenie, również jak Dorotka poproszę o kilka wskazówek, , pozdrawiam
nawigatorka 08:13, 16 lip 2016

Artemis lubi mocne ciecie ale odzywam sie niepytana
Urszulla 20:51, 16 lip 2016

Ewo, w jakiej odległości sadziłaś Artemis na szpalerek?
anka_ 23:26, 16 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Moje derenie w większoości to zwykłe cornus alba - wyrosły z pędów/ sadzonek pobranych przy bocznej polnej drodze.
Inne to:
rosnące nie tak silnie cornus alba 'Elegantissima', cornus alba 'Ivory Halo', jeden (?) cornus sanguinea 'Midwinter Fire' - na pewno o pomarańczowych pędach.
Pozostałe to: cornus sericea 'Flaviramea'.
Jeszcze jakiś NN.
Ewo nie masz może zimowych zdjęć tych dereni? Chodzi mi zwłaszcza o Midwinter Fire i Ivory Halo. Czy ich kolory są w realu naprawdę takie intensywne i widoczne z daleka?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Ensata 13:07, 17 lip 2016

Tak jak kiedyś rozmawiałyśmy, pewnie mozna jeść w rozsądnych ilosciach. Nie znałam babuni, nie wiem dlaczego taką łapczywością się wykazała i zjadła smiertelną ilość.

Liście hosty, ciekawe, nie słyszałam o tym.
Róży o zapachu jabłek zazdroszczę, przymierzałam się kiedyś do zakupu. Piękna jest i jak ładnie masz ją wpasowaną w kompozycję.
Ogród jak piękne obrazy, lubię to, bardzoooo.