Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 23:41, 06 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Jeżówka

Cudna, takiej nie widziałam jeszcze! U mnie ciorty jeszcze w pąkach. Daleko im do kwitnienia.
Moja bajka 23:29, 06 lip 2016

Do góry
Hurra! jednak zakwitły niedawno posadzone ostróżki

mój klonik cały, zdrowy i śliczny
Ogród - Azyl Amatora 23:26, 06 lip 2016

Do góry
Na dobranoc... Domowy storczyk... Kto zgadnie ile ma kwiatów?

Moja bajka 23:23, 06 lip 2016

Do góry

posadzona za Białobokiem. Teraz kiepsko ją widać, ale za rok...

Herzogin Christiana .
Moja bajka 23:18, 06 lip 2016

Do góry
A to moje zamówione na necie hortensje ogrodowe Schloss Wackerbarth. Niestety nigdzie nie znalazłam bardziej okazałych egzemplarzy.

a wraz z nimi kupiony "na oko" świerk Skylands. Fajniutki, bo taki żarówiasty. Maleństwo jeszcze, ale co tam. Najpierw kupiłam, a potem zagwozdka gdzie posadzić, standard ).

wybór padł na to miejsce. Niby rośnie powoli, a jakby się jednak rozbujał, to będę ciąć i już .
i hizior dnia - ukorzeniony patyczek Limelight, tyle, że taki pstrokaty . Hortka matka jest cała zielona, ale jedną gałązkę ma taką pstrokatą i akurat taka fajna sadzoneczka powstała . Może właśnie stworzyłam niechcący nową odmianę?
Ogród Marty 23:16, 06 lip 2016

Do góry

Hortensjada 23:15, 06 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)
A tu moje ulubione zestawienie dające mi poczucie intymności zasłaniając wgląd do ogrodu przez bramę wjazdową

Piękna ta kompozycja Zaczął się u Ciebie już spektakl hortensjowy - na to czekaliśmy U nas znacznie później się zacznie, tak jak wszystkie inne rośliny później u nas startują
Makowo na Kociewiu 23:15, 06 lip 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Co do Bonici to chyba masz rację, choć moją przycięłam jakieś 40 cm na ziemią, i dość ładnie rośnie, ale w zeszłym roku cięłam wyżej i była chyba ładniejsza.
Kocimiętki już niektóre przycięłam mimo że ciągle kwitły bo bardzo się rozłaziły i mnie wkurzały. Trudny teraz czas bo róże pierwsze kwitnienie kończą, kocimiętki czy szałwie też, wszystko poprzycinane i jest jakoś byle jak u mnie. Tylko horti ogrodowe i powojniki ratują sytuację
Twoje różyczki ciągle piękne, a buksów to masz tyle że tniesz je chyba kilka dni

Kurde napisałam elaborat i wcięło
jeszcze raz
Po pierwsze nie gadaj, ze u Ciebie coś jest nie tak - lato jest piękne u Ciebie Tyż Po drugie Bonika w tym roku po raz pierwszy łamie się od ciężaru kwiatów, nigdy tak nie miała. Kocimiętka zacznie za 1,5 tygodnia od nowa
Moje róże też mają odpoczynek choć nie wszystkie
szał przeżywa np. pomponella

Ogród Marty 23:14, 06 lip 2016

Do góry

Hortensje, które co roku mają inny kolor. Dzisiaj fioletowe, rok temu niebieskie, a bywają też różowe. Niczym nie nawożone.

Makowo na Kociewiu 23:13, 06 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasiu to jakbys się gdzies w gory wybierala to koniecznie musisz zahaczyc o nas . Serdecznie zapraszam .

Kasieńko rozłożyłaś mnie na łopatki
Bardzo dziękuję ja również zapraszam na Kociewie zawsze kiedy tylko będziesz blisko
biele z Larissą dla Ciebie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:11, 06 lip 2016

Do góry
Byłam w Holandii w ogrodzie prywatnym Pieta Oudolfa i teraz dumam nad moją łąką - bardzo dumam

pozdrawiam wszystkich serdecznie - napawamy się lipcem i długimi dniami !!!

no i oczywiście łapiemy zapachy, ciepło i słoneczko

Ogród Marty 23:09, 06 lip 2016

Do góry
Anabelka, a w tle Bonica

Edytkowe stipy z nasionek pięknie rosną. Jeżówka musi zmienić mejscówkę, bo więdną jej liście

Viva,rozplenica i róże okrywowe NN, które miały być The Fairy. Z trzech tylko jedna to The Fairy. Pozosałe dwie pomylone okazały się ładniejsze od sąsiadki

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 06 lip 2016

Do góry
Przepraszam że nie odpisze wszystkim ani tez nie zakukam do Was na razie

dziękuje za wszystkie przemiłe wpisy - nadrobię zapewne z nawiązką

dziś pracowałam w ogrodzie calutki dzień uff
pomidory podwiązywane kolejny raz, wsadziłam nowego astra i kilka innych doniczek, trchoę plewienia, trochę cięcia - a o podlewaniu nie wspominam

a że czas cięcia to wstawię inspirację może by żywopłocik tak machnąć ?

a kanciki można też wypicować

domek ogrodnika - taki mi się by podobał

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:58, 06 lip 2016

Do góry
Takie wywołanie zobowiązuje, ja też tęsknię a że nie zapomniałam o Was to będą o tym świadczyć fotki jakie na okres pluchy jesiennej gromadzę z wszystkich wyjazdów.
Ja jeszcze w czerwcu głową i sercem bo miałam cudowną wycieczkę po angielskich ogrodach. Tak więc zupełnie nie wiem jak mam spaść na ziemię.

Kilka tysięcy zdjęć do przeglądnięcia a laptop ledwo zipie.

Lipiec mnie zaskoczył bo jak wróciłam to róże przekwitły a liliowce już kwitną no i mieni się to kwiecie.

w jagodniku zrobił się busz

a to nie mój trawnik ale mi się wkleilo

Bawarka 22:58, 06 lip 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Witam serdecznie
Przyszłam pooglądać wątek, a tu już na drugiej stronie takie wspaniałości lecę oglądać dalej

Czy to z jednej sadzonki?
Podwórkowa rehabilitacja 22:54, 06 lip 2016
Do góry
ryska napisał(a)

Iwonko to ja dziękuję za zaproszenie i pogaduchy w cudownym ogrodzie pełnym kwiatów.
Cieszę się, że ogórasy smakują Do zobaczenia, bo tak jak piszesz czas szybko leci a tyle jeszcze tematów do ogadania mamy
Ta moja hortensja co to nie wiem czy ogrodowa czy nie tak wygląda:

jestem zachwycona kolorem!

ja w tym roku kupiłam sobie rózowa Cameroun oby to był podobny kolor...moze zakwitnie jakims osseskiem w tym roku ..bo na pedach jednorocznych ma kwitnąć.
Tonący w bieli 22:54, 06 lip 2016

Do góry
aniasmyk napisał(a)
Wczoraj zrobiłam pierwszą kokedamę

O matko - a jak ją podlewasz? Zdejmujesz i zanurzasz w wodzie?

Pieski w basenie rozbawiły mnie na maksa.

Co zrobisz z kupą - na kompostownik? Czy może ma jakieś specjalne przeznaczenie.

Sorki za głupie pytania ale widzę sporo nowości i chcę się douczyć bo może masz jakieś inne pomysły z rzeczami oczywistymi dla niektórych.

I jeszcze po proszę nazwę tej odmiany pomidorów na zewnątrz.

Dzięki
Hirutkowy raj:)) 22:54, 06 lip 2016

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:53, 06 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

U mnie też na tym latają.

Czyli robi sie popularne i dostępne, w końcu nie ma jak widok z góry

A na dole taka mała łupinka płynie i ciągnie
Hirutkowy raj:)) 22:52, 06 lip 2016

Do góry
Lilie zaczynaja.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies