Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 20:53, 28 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
no fajny prezent od eMa, nie ma co.
Ale masz cudną tą Alden Biesen![/quot

Tak jest cudowna
Gardenarium 17:01, 29 lip 2016

Fajna balia granatowa Masz do niej inne blaszaki? I fotka gąszczu z jeżówkami. Też śliczna. Prezent mnie też rozśmieszył. Masz jakiś problem? Co cię nudzi? Ogród?

Instagram Ogrodowiska
kasia_w 17:18, 29 lip 2016

Danusiu witaj
Bardzo mi miło, że wpadasz

Mam trochę blach głownie na froncie- przy furtce stoją dwa kotły z kulkami na pniach. Ale jest też konewka- na razie jedna, druga w negocjacjach.

O tak, mam problem. Jeśli jesteś w stanie zburzyć blok za płotem...
Drzewka, które wsadziłam jesienią za Twoją radą są jeszcze małe i nie przesłaniają budynku- nie pokazuję zdjęć powyżej płota drewnianego, więc nie zobaczysz, jak to wygląda naprawdę. Ogród lubię, ale jego otoczenie nie za bardzo...

A tak w ogóle, mam za mały ogród, a roślin tyyyle. Ale nie ma co narzekać, to ogród, jaki jestem w stanie ogarnąć przy mojej ilości zajęć pozaogrodowych.
kasia_w 17:24, 29 lip 2016

Tak mnie zabudowali
to widok trochę na bok,na stronę sąsiadów, z przodu za płotem mam taki sam budynek, widać kawałek ogromnego dachu. I nawet zdjęć brak, chyba go omijam obiektywem podświadomie

tutaj stan z wiosny. białe bloki sa daleko, a wyglądają jakby były zaraz, a przed nimi ten jeszcze nieotynkowany jest dosłownie kilka metrów za moim płotem jak widać, kończy się na wysokość jakiejś 1/3 płotu potem jest parking. Parking nie zasłania widoku, ale te auta- już czuję co to będzie...

Danusiu, jeśli pamiętasz, tam są drzewka 3 umbry i pissardi w narożniku działki. Ale jeszcze zbyt małe mają korony, żeby cokolwiek zasłonić
kasia_w 17:26, 29 lip 2016

moje blaszaki

Wendy79 17:35, 29 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Tak mnie zabudowali
to widok trochę na bok,na stronę sąsiadów, z przodu za płotem mam taki sam budynek, widać kawałek ogromnego dachu. I nawet zdjęć brak, chyba go omijam obiektywem podświadomie

Nie zazdroszczę, ale to urok miejscowości blisko Wrocławia. Jeśli się nie mylę, to K., a on ma ostatnio branie Niezmiennie zauracza mnie Twoje wejście do ogrodu
kasia_w 17:37, 29 lip 2016

Tak to wątpliwy urok K
Gruszka_na_w... 21:02, 02 sie 2016

Współodczuwam ból związany z niechcianymi widokami za płotem. Kiedy człowiek zaczyna budowę domu, to z tyłu głowy ma marzenie o spokojnym wypiciu kawy na tarasie, w pidżamce . Potem się okazuje, że do kubka z kawą zagląda nam sąsiad. Z pokorą czekam na moje drzewa, w duchu zazdroszcząc tym, którzy mają fundusze na posadzenie kilkumetrowych egzemplarzy.
Prezent od męża -marzenie (każdej ogrodniczki). Spokoju ducha życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
jazzy 22:30, 02 sie 2016

Pięknie jest! I wcale nie nudno!
Też mam dwa takie "blaszaki" - beczki i ciągle szukam na nie pomysła
A co rośnie takie drobne biało kwitnące w Twoim blaszaku?
kasia_w 22:38, 02 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Współodczuwam ból związany z niechcianymi widokami za płotem. Kiedy człowiek zaczyna budowę domu, to z tyłu głowy ma marzenie o spokojnym wypiciu kawy na tarasie, w pidżamce . Potem się okazuje, że do kubka z kawą zagląda nam sąsiad. Z pokorą czekam na moje drzewa, w duchu zazdroszcząc tym, którzy mają fundusze na posadzenie kilkumetrowych egzemplarzy.
Prezent od męża -marzenie (każdej ogrodniczki). Spokoju ducha życzę.

Dziękuję za życzliwe slowa Gruszko ból jest pocieszam sie polowiczny, bo domek kupiliśmy nie budowalismy samodzielnie.Dużych drzew nie zazdroszczę, dużych działek zazdroszczę; )