Rozpływam się w komplimentach - bo znów będzie zaraz padało to rozpływanie idzie mi dobrze Nowe rabatki rzeczywiście mi się podobają. Nawet z położoną po deszczu pomponellą. jednak jestem b.zadowolona z jej zakupu. Kwitnie później niż Gertruda czy Leonardo ale to akurat dobrze jest
haha! nie, aż tak ambitnie do projektu nie podchodzę Ot proste i u góry lekko rozłożyste drzewko mnie uszczęśliwi.
nie liczyłam...wszystkich tu nie mam..bo były młode, a potem jakoś tak uciekło, że nie wiem które to nowe ... a są do siebie tak podobne, że nie dojdę które są które.. a czasu na doktoryzowanie się nie mam.. Za to mam nerwa na nie w tym roku..
Liliowiec Siloam Double Classic - nie ma go w zestawieniu... to miniaturowy..
I podobny ale pojedyńczy.. też go nie ma.. a może to ten sam, tylko odechciało się mu być pełnym???? Z liliowcami się poddałam.
A ładne to takie co tak kwitną i tłoczą już od dawna..
U mnie coś jukopodobnego wychodzi z ziemi. Niestety będę musiała znaleźć im nowe miejsce, bo rosną nieszczęśliwie blisko bukszpanowego żywopłotu i to do tego w cieniu.
Dzisiejsze fotki
Do znudzenia mogę pokazywać różę The Pilgrim - bardzo ładnie kwitnie przy okazji na pierwszym zdjęciu ponad murem widać jedną z moich budlei, którą dałam sąsiadce, bo rośnie wielka jak widać
poszlam przesadzic tuje i znowu znalazlam jakies gniazdo obcych
rok temu niechcacy przesadzajac trawe wykopalam gniazdo zaskronca
to jest plytko i widac takie czerwone wypustki, biale jaja sa mniejsze niz ostatnio
nie mam pojecia co to moze byc ??
jaja sa wielkosci...hmm...cos pomiedzy orzechem laskowym a wloskim
Dorota trawnik mam straszny, jeszcze nigdy nie był tak spalony
Kasia, Gosia dzięki stipe uwielbiam , moje zeszłoroczne też padły ale wychodowałam sobie swiżutkie i chyba będę tak robić co roku
Anula ja za to uwielbiam intensywne kolorki
Marta the fairy mam pierwszy rok i to kupiona w Bie... jako 2 patyczki, ale rozrosła się nawet ładnie i od razy ,,leży na glebie'' bo np. też okrywowa heidetraum na razie sterczy do góry
jak wszystko w Twoim ogrodzie i ta rabata mnie zachwyca Liliowców jak będziesz miała nadmiar chętnie przygarnę. Ewuś potrzebuję róże do półcienia nawet więcej cienia możesz coś polecić.Wiem ,że róże to królowe słoneczne ale może coś się znajdzie.