Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

olga80 15:11, 28 lip 2016

Podziwom nie ma końca.Piękny ogród
Pszczelarnia 15:31, 28 lip 2016

viva napisał(a)

Taki był widok z drugiej strony

Przesadzony został również ten klon i żyje i widoczny za nim berberys i też zyje

Piszesz, że klon i berberys wyglądały śmieciowato ... ? Trudno uwierzyć ale rozumiem, że musiałaś coś zmienić.

Ambrowiec miał 5 lat u mnie a w szkółce pewnie też ze 3.

Dziękuję za historię wiosennej robótki. Imponujące poczynania.
Gabriela 15:43, 28 lip 2016

Liliowce nad stawem, gdzie ziemia wilgotna, to wspaniałe dla nich miejsce no I pięknie to wygląda, właściwe rośliny na właściwym miejscu.
Wzdycham do Twojego kwiecia, a trawy z funkiami tak troche małpuję.
viva 23:39, 28 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Zostawiam swoje ochy i achy i zachwyt nad twoim ogrodem.
Miłych snów

Iwonko, dziękuję Po nocnym siedzeniu przy komputerze dobrze rano mi się spało

viva 23:56, 28 lip 2016

Tess napisał(a)

Co to za trawka na obrzeżu? Czy to molinia variegata?

A ja czytałam, że kasje lubią mieć mokro... Ech, zwariować można

Trawa to Hakonechloa Aureola. Nie ma jeszcze swojego wyglądu, bo na wiosnę była dzielona. Jak się rozrośnie co drugą sadzonkę zabiorę.

Poczytałam o kamasjach aby uporządkować swoją wiedzę. I czytam, że jeśli sucho to sadzić w cienistym stanowisku a jeśli zapewnimy dostateczną ilość wody to może rosnąć w słońcu. Na ziemiach urodzajnych i wilgotnych kwiaty będą bardzo okazałe.
Teresko, pewnie u Ciebie jest bogato i wilgotno to okazałe kwiaty przewracają się Ja sobie zapamiętałam, że sucho to w cieniu i tak posadziłam Niestety nie mam okazałych kwiatów

viva 00:03, 29 lip 2016

olga80 napisał(a)
Podziwom nie ma końca.Piękny ogród

Tereso, dziękuję
staram się a roślinki raczej odwdzięczają się

mira 00:11, 29 lip 2016

Te lipcowe widoki piękne jak zawsze swobodne.Floksy uwielbiam więc radośnie oglądam.

W tym tygodniu mam chwilkę i nadganiam czas w ogrodzie robiąc tysiące prac i zawsze mi w uszach dudni jak mówiłaś że chciałabyś mieć każdy cm kw ogarnięty ..... więc jak działam ale nie ogarnę wszystkiego co do cm a tez mi się tak marzy.

Choć czasem mam sprzeczność w sobie i chciałabym taki tajemniczy z nieokiełznanymi pnączami, pokrzywami, pajęczynami... ale to dla mnie za trudne

pozdrawiam
viva 00:24, 29 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Piszesz, że klon i berberys wyglądały śmieciowato ... ? Trudno uwierzyć ale rozumiem, że musiałaś coś zmienić.

Ambrowiec miał 5 lat u mnie a w szkółce pewnie też ze 3.

Dziękuję za historię wiosennej robótki. Imponujące poczynania.

Zabrzmiało jak profanacja Klon był tam posadzony na siłę w chwili desperackiego ratunku przed zgniciem pewnego mokrego lata (takie też kiedyś u nas było, a berberys na rabacie bylinowej to zawalidroga
Więc rozumiesz, że musiałam zmienić nie dla samej zmiany

Och to już duży był ten ambrowiec, szkoda go.

Przy najbliższej sposobności inne historie

viva 00:32, 29 lip 2016

mira napisał(a)
Te lipcowe widoki piękne jak zawsze swobodne.Floksy uwielbiam więc radośnie oglądam.

W tym tygodniu mam chwilkę i nadganiam czas w ogrodzie robiąc tysiące prac i zawsze mi w uszach dudni jak mówiłaś że chciałabyś mieć każdy cm kw ogarnięty ..... więc jak działam ale nie ogarnę wszystkiego co do cm a tez mi się tak marzy.

Choć czasem mam sprzeczność w sobie i chciałabym taki tajemniczy z nieokiełznanymi pnączami, pokrzywami, pajęczynami... ale to dla mnie za trudne

pozdrawiam

Miro, u mnie pozostanie to w sferze marzeń na zawsze, niestety
Gdyby chociaż temperatury były bardziej przyjazne, może byłoby lepiej.

A ja sobie tak czasem myślę jak fajnie by było mieć wokół tylko dziką łąkę i kosić ją dwa razy w roku Wytrzymałabym...?

Mam nadzieję, że pysznogłówki też lubisz

niechcący uzbierała mi się mała kolekcja

viva 00:39, 29 lip 2016

Gabriela napisał(a)
Liliowce nad stawem, gdzie ziemia wilgotna, to wspaniałe dla nich miejsce no I pięknie to wygląda, właściwe rośliny na właściwym miejscu.
Wzdycham do Twojego kwiecia, a trawy z funkiami tak troche małpuję.

Tak jak Gabrysiu piszesz rosną na właściwym miejscu. Tam są duże podsiąki, całe lato ani razu nie były podlewane, a nas straszna susza i radzą sobie. W tym roku kwitną wspaniale.
Będę podglądać jakie trawki posadzisz, a może już posadziłaś? Mnie się ten duet podoba

Na bogato