Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 21:26, 28 lip 2016

Ola jak tylko dojrzeją to wyślę już mam plan, żeby kolorowymi nitkami powiązać, żeby wiedzieć jakie kolory.

Renata to ciekawe ile jest u mnie takich zdjęć, których nie pokazuję a by się podobały. Tego nie miałam w ogóle wstawiać.

Kasia pojedyncze kosmosy to dla mnie mistrzowie delikatności. Są niezastąpione. Te pełne to tylko dodatek.

Sylwia dzięki małą powierzchnie łatwiej i szybciej zapełnić..od razu może być efekt. Twojej bym się chyba nie podjęła bo bym padła. Ty jednak terminator jesteś Leżanka to taki romantyczny element- ten przystanek wogóle został stworzony z myślą o mnie i mej drugiej połówce

Było jeszcze jedno podobne ujęcie

Pozdrawiam Dziewczyny!!
Donia72 22:13, 28 lip 2016

Agcia, byłam u Ciebie, pozachwycałam się pięknym ogrodem. Piękne masz cynie, takie pastelowe. A najbardziej urzekły mnie kosmosy, nigdy takich nie widziałam. Czy kupiłaś je w Kraśnicy? Popadało u Ciebie....bo u nas niestety nie
mira 00:00, 29 lip 2016

No.... nie wiem co napisać bo napisać pięknie to tak sobie, no dla mnie klimaty z mojej bajki więc idę spać tu i śnić te widoki i o nasionach
a w kwestii nasion pisałaś kiedyś że będziesz zbierać jakies łąkowe ? jak to robisz masz powiązane gdzieś niteczki bo ja stale myslę że zbiorę a potem nie wiem gdzie co rośnie

pięknie tak po prostu masz - to piękno sporo pracy kosztuje co ?

pozdrawiam
Johanka77 06:29, 29 lip 2016

Agcia napisał(a)
Przy okazji jeszcze więcej rozplenic

Rozplenice cudne! Czy to jakaś odmiana?
Johanka77 06:31, 29 lip 2016

Sesją leżankową zachwycam się i zachwycam Czy zwijasz mebel na czas deszczu? Nie rdzewieje?
malgol 07:43, 29 lip 2016

Własnie o to chciałam tez spytac Pozachwycałam się i pozazdrościłam takiego miejsca ,ale zaraz włączyła się lampka....a co z deszczem? czasem potrafi zaskoczyć i ja nie nadążam wtedy zwijac hamaka ostatnio albo mokry albo schnie
AgataBC 11:19, 29 lip 2016

Doniu niestety też czekam z utęsknieniem na deszcz. Pojemników nawystawiałam na deszczówkę a tu nic.. a ma być dziś burza. Kosmosy siałam z nasion, które kupiłam gdzieś w ogrodniczym. Nie pamiętam dokładnie bo tyle tych paczek nakupię co wiosnę w różnych miejscach.

Mira to bardzo miłe co piszesz.. Takie kwiatowe rabaty to jest to. A jeszcze bardziej te preriowe rabaty z artykułu Danusi akurat pasują w te moje piaski. W nowym sezonie będzie więcej jednorocznych i traw. Większość nasion zbiorę z ogrodu, część kupię a część poszukam na łąkach pod koniec sierpnia. Co rozpoznam to rozpoznam. Wiąże tylko te w ogrodzie. To co na łąkach jest byliną lub dwuletnie to wykopię całe roślinki.
Kosztowało pracy w zeszłym roku i wiosną. I chyba najwięcej umysłowo, żeby wiedzieć co gdzie. Teraz nic nie robię. Nawet nie podlewam bo nie mam czym. Czasem jak przejdę to chwasta wyrwę. Ale w większość nie mam gdzie nogi postawić, żeby coś wyrwać ze środka. A mam i pokrzywy i inne dziadostwa. Teraz mam na głowie murek i glebę. Obmyślam, jak użyźnić, skąd kompostu, skąd obornika-tym się zajmuję, zwłaszcza na wschodniej rabacie z tyłu domu. W tym roku jeszcze jej nie pokazywałam-tam są same krzewy liściaste i trawy. I wygląda na to, że hortensje bukietowe znowu w tym roku tu nie zakwitną. Grujecznik od miesiąca stoi już bez liści. W zeszłym roku też tak było. Na wiosnę odbija ale potem ma za mało wody i zrzuca. Ech.. potrzeba czasu. Muszę też zacienić jakimiś drzewami to słońce tak nie spali szybko. Ale tak. Ogród to praca. Sama też to z pewnością wiesz.

JoHanka tak. To odmiana Pegasus. Mam ją z nasion od Przemka. Jest jednoroczna ale przyrasta szybciej niż te zimujące. W przyszłym sezonie będzie ich dwa razy więcej- gdzie się da. Są genialne.

Gosia i JoHanka tę leżankę ledwo zatargaliśmy w to miejsce. Nie wyobrażam sobie tego chować. Nawet na zimę. To pełny klamot-nie z rurek. Ma kilkadziesiąt lat. Podejrzewamy, że pamięta wojnę. Mąż przywiózł tylko jej zagłówek i to co w nogach. Była pokryta patyną ale rdzą bym tego nie nazwała. Nie wiem z czego to jest wykonane ale spawać się nie dało. Siedzisko zrobiliśmy z kątownika-i to on pewnie zardzewieje za jakiś czas. I może deski się rozpadną. Bardzo porządny mebel. Stoi tu od wiosny i nic się złego nie dzieje. Ewentualnie poduszki mokną
kasia_w 11:19, 29 lip 2016

Agata
Ta leżanka to dziś dla mnie wymarzone miejsce Dziękuję!
Marzę o tym, by na niej poleżeć a może nawet zasnąć. A tu cały długi dzień w pracy, eh...
kamila66 11:27, 29 lip 2016

Agata zdjęcia jak zwykle piękne
Byłam niedawno myślałam, ze zostawiłam ślad ale jednak nie
jestem zachwycona pomysłem z leżanką Stworzyłaś piękne miejsce dostrzegam, że stoi na płytach które robiłaś jesienią
Zdjęcie z odbiciem w wodzie mistrzowskie
nicol21 12:53, 29 lip 2016

i ja przybiegłam pochawalić ogród, jego pięlęgnację i ogrodowe ozdoby. Takich godzinowych widoków nic tylko pozazdrościć Pomysł z leżanką już kiedyś chwaliłam, ale nie zaszkodzi jeszcze raz pochwalić coś co fajne jest!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies