Zadajesz trudne pytania... lilie szlag trafił w tym roku.. ale te o dziwo żyją. A na TEJ SAMEJ RABACIE BIAŁE TRUMFATORY w ilosci wielu sztuk czy piękne Dolcetto trafiło.
To chyba Innocent Lady.. tu sadziłam taką ..
Kasiu, wiem, że bez kwiatów ciężko, ale czy ta moja może być Bouquet Rose? Ma takie matowe, płaskie liście, nie mięsiste, jak niektóre hortensje. Kupiłam ją kilka dni temu, z etykietką "Hortensja ogrodowa" z nadzieją, że to będzie BR.
Wy macie jeszcze większy pałer od nas.. my przy was to małe pikusie.. jedynie co to robiliśmy to w okresie kiedy firma jakoś hulała, wiec trochę kasy mogliśmy włożyć np w kamienie czy roślinki.. Wy nadrobicie pracowitością .. i wielką energią całej rodziny..
Sylwuś to chyba ta tawuła, nazwa mi uciekła . Fajnie będzie świecić wiosną ta tle tujek .
jeśli tylko chcesz to z największą przyjemnością ukorzenię Ci kolejne roślinki .
Ale e_M nie widzi i nie marudzi, że zaraz lecę na rabaty
Ania , liliowce fajnie w kępie rosną same. Zobacz, byłam w Krynicy Zdrój i cały szpaler tych dużych przy fontannach mnie zauroczył. Jeszcze nie kwitły, a już fajnie wyglądały. I szybko wiosną startują soczystą zielenią :
W ogrodzie do kwadratu jest ich mnóstwo
A widziałaś w Pęchcinie?
Te żółte miniaturowe tutaj wkoło drzewa i na rabacie wzdłuż trawnika: