Niestety motyli nie ma od dwóch lat zwracam na to uwagę. Właśnie obfociłam moje jeżówki. Motylki tylko latają po całym ogrodzie jak wnuczek je uczy latać.
Twoje słowa potwierdzają, że widać efekty mojej morderczej pracyco mnie bardzo podnosi na duchu bo niestety daleko do ideału ja odpoczywałam przez ostatnie 3 dni, więc po jutrzejszych planowanych opadach zamierzam popracować w piątek i sobotę A Tobie życzę miłego odpoczynku
I dodam, że liliowce posadzone z twoimi hortkami, niestety po tej zimie przeżył jeden Red Baron i ta duża zwykła ogrodówka. ta zakwitła bo ona kwitnie na nowych odrostach. Myślę jednak żeby komuś podarować Red Barona, bo on powinien mieć bardziej cieplejszy i delikatniejszy klimat. u Irenki pewnie pięknie by kwitł.
Beatko, też nie wiem co napisać po Twoich słowach
Zwyczajne tylko dziękuję trochę mało
Brak czasu nas niestety wszystkich ogarnia, czy kiedyś będzie lepiej?
Ania ostróżka przekwitnie i wygląda brzydko, trzcinnik jest wysoki i trzeba schować mu nóżki,zawilce jakie? jesienne? wysokie są na 1,5 metra,chyba że inna odmiana, drakiew wygląda ładnie w połącznieniu z innymi bylinami a nie jako osoby kwadrat z nią, Hortki zasłonią Ci jeżówki, kwitną poza tym w tym samym czasie, rozchodnika dałaś pod drzewa, jak zacienią to będziesz przesadzać go na patelnię, bo taką lubi bodziszki z wrzoścem całkowicie mi nie leżą, bodziszki to zadarniacze
Znowu chcesz skomplikować sobie życie
Ja zrobiłabym to pasami, na tyłach trzcinniki lub molinie, kule zatopione w niższych trawach. Możesz dorzucić do trzcinników, bo wiosną już pięknie rosną białe cebulowe, a potem białe zawilce, jeżówki.
Moim zdaniem na tyłach za duży misz masz i nie będzie to dobrze wyglądać jarzmianka za hortensja zniknie, mi osobiście ten trzcinnik w ogóle tu nie pasi ja bym zrobiła tak wymieszała na tyłach hortki z ml albo dała same hortki a przed nimi białe rozchodniki i białe jeżówki i gdzie niegdzie białe orliki- kwitną długo i mają ładne liście nawet jak przekwitną to nie szpecą na rabacie..... no i może jarzmianki gdzieś wcisnąć jako wypełniacz
Witaj serdecznie.
Bardzo mi milo ze sie idezwalas a jeszcze milej ze mnie podgladasz
Za mule slowa o ogrodzie dziekuje bo to niezwykle satysfakcjonujace gdy ktos docenia ilosc wlozonej w cos pracy.choc wiadomo ze kazdy tworzy przestrzen dla samego siebie.
Trofeo Twoje piekne.eleganckie.idealne.mozesz napisac prywatna informacje do mnie z podaniem zrodla.bede bardzo zobowiazana.
Chetnie bym taki nabyla.zdradz prosze tylko jaki jest on wysoki? I czym to sie skleja? Trudno bylo?
Pozdrawiam i zachecam do częstszych wizyt