A na koniec kolejna zakupiona dzisiaj róża do kolekcji, nie mogłam się oprzeć jej zapachu....no i taki kolor szukałam
róża angielska ' Charles Austin'
Koniecznie muszę ją posadzić przy tarasie, myślałam, żeby do towarzystwa dać jej lawendę no i jeszcze inne róże, tylko jaki kolor będzie do niej pasował?
Wybierając rośliny do ogrodu, często dokonywałam wyboru biorąc pod uwagę miododajność. Właśnie wg tego kryterium wybrana została amfora. Fajne ma kwiatostany. Listki ma podobne do akacji, jest krzewem o luźnym pokroju.
Zaintrygowały mnie dzisiaj nasienniki klonu ginnala- i kolor jego młodych gałązek.
Lilie wybujały nad wyraz , szarogęsi się parzydło. Klon Henry'ego zdecydował się jednak żyć w moim ogrodzie.
Przytacznik zastąpił kwitnący rzepak z okolicznych pól.
Mam ogromną prośbę, może ktoś doradzi....mam 10 letniego berberysa, wielkość ok 1, 20, 2 miesiące temu musiałam go przesadzić, podlewałam go na początku i liczyłam, że jest ok...zauważyłam jednak, że teraz zmienił kolor na jasnozielony, a w środku jest żółty....czy jest szansa na jego uratowanie? Miałam go przyciąć i mieć sadzonki ale teraz wygląda tak to jest jego środek
Anda, a to taka pospolita roślina. Sprawdza się powiedzenie, że każda roślina ma w ogrodzie swoje 5 minut. Czyściec ma je teraz, a potem po ścięciu kwiatów jesienią, kiedy wypuszcza młode listki.
Dla Ciebie czyściec w różnych konfiguracjach
Jesienią świetnie współgra z przebarwiającą się imperatą cylindryczną.
A bez czarnolistny pojawił się jako namiastka klonów palmowych Obawiałam się, że na tym wygwizdowie kloniki nie przetrwają.