ja też lubie takie pionowe akcenty z kwiatami,jak naparstnice. spróbować można, myślałam o zrobieniu takiego efektu ostróżkami ale kto wie
fajnie że ze mną główkujesz tylko potem znaleźć te wszystkie wynalazki
ania ja to tak tylko Ci potowarzyszę, nie czuję się na siłach, żeby coś doradzać, bom jest zielona zieleniutka w tych ogrodniczych sprawach. Czasem jak coś bąknę, to tak nieśmiało i zupełnie się nie przejmuj tym co piszę
Asia masz zmysł artystyczny i choć gatunków może jeszcze nie znasz to myślę że będziesz ładnie rośliny na rabacie ustawiać
u mnie bąkaj do woli,ja gaduła jestem i lubie pitolić
Moim zdaniem na tyłach za duży misz masz i nie będzie to dobrze wyglądać jarzmianka za hortensja zniknie, mi osobiście ten trzcinnik w ogóle tu nie pasi ja bym zrobiła tak wymieszała na tyłach hortki z ml albo dała same hortki a przed nimi białe rozchodniki i białe jeżówki i gdzie niegdzie białe orliki- kwitną długo i mają ładne liście nawet jak przekwitną to nie szpecą na rabacie..... no i może jarzmianki gdzieś wcisnąć jako wypełniacz
Ania ostróżka przekwitnie i wygląda brzydko, trzcinnik jest wysoki i trzeba schować mu nóżki,zawilce jakie? jesienne? wysokie są na 1,5 metra,chyba że inna odmiana, drakiew wygląda ładnie w połącznieniu z innymi bylinami a nie jako osoby kwadrat z nią, Hortki zasłonią Ci jeżówki, kwitną poza tym w tym samym czasie, rozchodnika dałaś pod drzewa, jak zacienią to będziesz przesadzać go na patelnię, bo taką lubi bodziszki z wrzoścem całkowicie mi nie leżą, bodziszki to zadarniacze
Znowu chcesz skomplikować sobie życie
Ja zrobiłabym to pasami, na tyłach trzcinniki lub molinie, kule zatopione w niższych trawach. Możesz dorzucić do trzcinników, bo wiosną już pięknie rosną białe cebulowe, a potem białe zawilce, jeżówki.
nie chce sobie skomplikować dlatego jestem na forum i proszę o pomoc
nie wydaje ci się że układ pasami przy świdosliwach wielopniowych nie będzie dziwnie wyglądał? nie chce zagłuszyć śś chce je wyeksponować dlatego ml dałam na ostatni rzad a o trzcinniku myślałam najniższym jaki jest bo szybko rusza. może być też sesleria..
a zawilce to klasyk na ogrodowisku w połączeniu z ml dlatego tak zrobiłam ale ok wylatuje
no dobra rozchodnik nie ok ale na poczatek Agata zeby łyso nie było to jest to dobra roślinka bo szybko zapełnia. a z czasem jak tyły będe robić to może tam się przyda a tu zmienię
a hortki i jeżówki to wogole dla mnie temat krótko znany więc proszę Cię przestaw mi to jakoś...