Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony Chram 06:03, 05 gru 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

1. Ou! To bardzo intrygujące, napiszesz coś więcej?

Świetne są! Wiwat Karolcia! (mam sentyment do tego imienia, miałam cudowną babcię Karolinę właśnie )

2. Jeśli masz jeszcze gdzieś zapisany adres to poproszę namiary na priv

3.
Czyżby to dzieło Twojego męża???

4. Zapisałam sobie przepis na nieserwy sernik wypróbuję, dziękuję za link, bo patrzę, ze tam dużo ciekawych i niekonwencjonalnych mniamniamów jest

5.
Z tymi niebieskimi i czarnymi tulipanami, to ja też dałam się nabrać i to 2x na niebieskie lilie

6. Szałwia tricolor przepiękna jest, nawet mam nasiona, zachęciłaś mnie jej urodą do wysiania w 24 no i przez Ciebie kupuję Gargamela i fasolnik
Co za uzdolnienie ludzie z Was wszystkich pozdrawiam mamę, męża i siostrę
Fajnie się czytało następny odcinek powieści do porannej kawy.

7. Ale żeby zaczynać od 12.30 w nocy i całą noc pisać?? No, no, witamy w gronie uzależnionych

Cześć Bożenko, podzieliłam Twój komentarz na "sekcje", żeby nie pominąć żadnej kwestii

1. Przygoda mojej mamy z kuchnią roślinną trwa już wiele lat, zaczęło się w zasadzie niezamierzenie, bo od problemów żołądkowych- po każdym spożyciu mięsa ból był okropny, z jakiegoś powodu organizm mojej mamy przestał nagle je tolerować. Zaczęła więc wprowadzać do kuchni coraz fajniejsze potrawy kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Dzięki niej odkryliśmy na nowo świat kulinariów, naturalnym biegiem spraw po paru latach połowa rodziny zmieniła sposób odżywiania, zainspirowana kuchnią mojej mamy, w której korzysta w dużej mierze z tego, co sama wyhoduje na swoim polu Pomysł na prowadzenie warsztatów stopniowo ewoluował, na początku było to tylko kilka spotkań w grupie znajomych, później doszły okazjonalne cateringi, żeby w końcu w tym roku przybrać formę gotowania w plenerze w zakątku, który właśnie do tego celu stworzyła moja mama Marietta. I to był strzał w dziesiątkę, uczestnikom bardzo przypadła do gustu taka forma spędzania czasu na świeżym powietrzu, w otoczeniu morza kwitnących roślin, gotując z tego, co właśnie zebrali na polu mojej mamy. Mama chce dzielić się z innymi doświadczeniem, które zdobyła przez lata i pokazać, że kuchnia roślinna nie musi być droga czy skomplikowana, wystarczą warzywka, które każdy z nas może wyhodować w swoim ogrodzie lub kupić na lokalnym bazarze W Szczodre Gody chcę ogłosić ostatni konkurs dla Was w podziękowaniu dla całej fantastycznej ogrodowiskowej społeczności, w której nagrodą będzie właśnie udział w tych warsztatach- szczegóły już niebawem Poniżej zostawiam kilka smaczków przygotowanych przez moją mamę:

2. Link do sklepu wysłany

3. Stoliczek rozsadowy akurat był kupiony na alledrogo (ale był niedrogi ), trzeba go było jedynie poskręcać.

4.
Bardzo polecam Wam też przepisy z Jadłonomii, nie ma wymyślnych składników, a smaki petarda!
https://www.jadlonomia.com/

5. No właśnie, co za dziadersy! Człowiek się nastawi, cały napalony czeka od jesieni aż toto zakwitnie, a tu taki zonk!

6.
Cieszę się, że Ci się spodobała, polecam jednak zrobić sobie rozsady, bo wysiana za gęsto nie będzie taka okazała. Później sama się już rozsiewa po ogrodzie. Jeśli chodzi o gargamela, to widziałam, że pod tą nazwą ukrywa się więcej niż 1 odmiana pomidorka, jest też takie szpiczaste, podłużne jajeczko- miałam oba rodzaje, ale ten bardziej okrągły jest chyba smaczniejszy

7.
No cóż.. Przyłapałaś mnie Nie mogłam zasnąć, więc zamiast bezproduktywnie leżeć i liczyć barany, postanowiłam zrobić coś bardziej produktywnego, bo ta historia siedziała we mnie cały tydzień i trzeba było już puścić ją dalej w świat
Ogród Basi i Romka 23:56, 04 gru 2023

Do góry
anpi napisał(a)
Niech marzenia się spełniają!

Serdecznie dziękuję
Ogród Basi i Romka 23:56, 04 gru 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
Kochana, samych wspaniałości i serdeczności a najwięcej zdróweczka...

Dziękuję ❤️
Ogród Basi i Romka 23:54, 04 gru 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)
Ode mnie Basiu również serdeczne życzenia zdrowia i wszelkiej pomyślności.
Sto lat, sto lat...

Dziękuję ❤️
Ogród Basi i Romka 23:17, 04 gru 2023

Do góry
Niech marzenia się spełniają!

Ogród Basi 23:11, 04 gru 2023

Do góry
Spełnienia marzeń!

Ogród Basi 22:54, 04 gru 2023

Do góry
Serdeczne życzenia przesyłam ❤️ Dużo uśmiechu i dużo słońca
Ogród Basi 22:35, 04 gru 2023

Do góry
Zdrowia, zdrowia, zdrowia i do tego niech się spełni wszystko, co najlepsze i wymarzone...
Ogród Basi i Romka 22:30, 04 gru 2023

Do góry
Kochana, samych wspaniałości i serdeczności a najwięcej zdróweczka...
Ogród ciągłych zmian. 21:09, 04 gru 2023

Do góry
Szymka napisał(a)
Posadziłam w tym roku przymiotno Karwinskiego, które długo wisiało na mojej liście. Jestem ciekawa czy przeżyje zimę.

Jeśli przeżyje i będzie rosło, błagam o nasionka
Podwórkowa rehabilitacja 20:58, 04 gru 2023

Do góry
Muszelko, Aniu te goździki zagościły u mnie dopiero w tym roku. Posadziłam je do doniczek na balkonie. Ich los jest niepewny ale z wielkim prawdopodobieństwem powtórzę tę kompozycję.
Dziękuję, że podzieliłyście się doświadczeniem z nimi.
Warte są uwagi

W moim małym ogródeczku II 20:51, 04 gru 2023

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Jak już zrobisz te sopelki to się pochwal, jak Ci wyszły.

Ale ucztę zaserwowałaś w grudniu
Ogród Muszelki 20:33, 04 gru 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Moje zapłocie.
Te zdjęcia dzieli czas niespełna dwóch tygodni. Zdecydowanie opowiadam się za wersją biało-niebieską

Do mnie bardziej przemawia wersja liściasta
Ogród Basi i Romka 20:32, 04 gru 2023

Do góry
Ode mnie Basiu również serdeczne życzenia zdrowia i wszelkiej pomyślności.
Sto lat, sto lat...

Podwórkowa rehabilitacja 20:31, 04 gru 2023

Do góry
ryska napisał(a)

Goździki zakupiłam na targowisku jako sadzonki.
Kwitły w zasadzie cały sezon aż do mrozów.
Usuwałam tylko przekwitnięte kwiaty na bieżąco.

Ciekawe, czy powtórzą cechy w przyszłym roku, bo zapewne się wysiały. Miałam kiedyś niskie "cegiełki", bo tak się na nie u nas mówi, i co roku były wyższe
W kamiennym kręgu od początku 20:28, 04 gru 2023

Do góry

Teraz na termometrze -9
Podwórkowa rehabilitacja 20:27, 04 gru 2023

Do góry
ryska napisał(a)

W swoim pierwszym ogrodzie miałam te goździki. Raz je wysiałam, a potem już wysiewały się same. Zachwycałam się ich kolorami (miały różne odcienie purpury). Faktycznie, kwitły cały sezon. Bardzo je lubiłam
W kamiennym kręgu od początku 20:26, 04 gru 2023

Do góry
W ogrodzie cienka śniegowa pierzynka, ptaszki ciągle w karmniku.
Ciężki czas dla nich.
Podwórkowa rehabilitacja 19:15, 04 gru 2023

Do góry
GorAna napisał(a)
Nie ma to jak patrzeć z wysokości Ciekawe te goździki, kupiłaś siew takowych, czy masz je z rozsady?

To popatrzmy z góry na karmnik

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:46, 04 gru 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie Ula to nie bylinowy, on si e pnie u mnie po tej starej jabłoni nad rowem. tam w pełnym cieniu a kwitnie obficie. to ten po lewej na drzewie.

Chciałam Ci poszukać fotek ze zbliżenia i lepszych, ale trafiłam w fotki powodziowe i zrezygnowałam żeby się nie dołować...

Niesamowity. Ile miał lat?

Remont przy okazji podglądnęłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies