Tessiu wiesz, że jestescie z Toszką chrzestnymi moich Silverów? Dzięki Waszym namową skusiłam się na te rozświetlające carexy Jagoda zaoferowała odnóżki od swoich kęp i stałam się posiadaczką cudownych traw!
W tamtym roku byłam zakochana w ID ale w tym roku Silver Sceptre zdecydowanie są ładniejsze.
Ice Dancy przycięłam na początku kwietnia- to najniższe piętro na rabacie.
Przez cały kwiecień nie mogły się zebrać, wręcz stały w miejscu. Na początku maja byłam już taka zła, że zaczęłam myśleć o zamianie na coś innego. Silvery w tym momencie były już prawie całe zielone.
Postanowiłam spróbować porządnie je nawodnić. Po dwóch tygodniach codzienniego podlewania coś drgnęło i było widać, że duże dawki wody bardzo pozytywnie wpłynęły na ID.
Na początku czerwca wyglądały już tak
Wniosek na następny sezon jest taki, że będę je jeszcze krócej ścinać po zimie i od początku sezonu dostaną duże dawki wody.
Ja też ich nasionka muszę zebrać i wysiać w nowym ogrodzie.
Bo tam nie ma ani jednego.a ja je lubię przecież
Taki irysek jest w nowym ogrodzie.Ładny.pójdzie do podziału, na Debowy.
Tylko gdzie tu go by upchnąć
A liliowiec to już z dębowego dzielony na jesieni.
Kuleczki idealne! To się Dziewczyna musiała nagimnastykować, bo Teściówka pewno z bacikiem stała
A tak na serio, Basiu masz super Synową. Zdolniacha. Aż się napatrzeć nie mogę
Iwonko, przepraszam ale rabata jeszcze nie ukończona, możliwe, że w sobotę będą aktualne fotki.
Zobacz jak hortenje Limelight z bukszpanami wyglądały w tamtym roku.
Lipiec
Sierpień
Wrzesień
Instrukcję poszukaj u mnie jakoś luty, marzec. Jest obrazkowa pokazana przez Irenkę. Jesli nie znajdziesz to proszę napisz, w wolnej chwili poszukam.
Co to ? jakaś ostróżka?
Te szałwia gigant jest przeeeeepiękna.. uwielbiam te przerwy między płatkami-jak w Caradonnie. I kontrast z łodygą wtedy widać. Ona za cały efekt robi.
Róże z pojedynczymi kwiatami to moja aktualna miłość
A statyw choć ma poziomice to i tak na nierównym podłożu trzeba ciągle regulować. Tylko na specjalne wyjścia zabieram bo mnie denerwuje.
drzewek nie moge ze wzgledu na ograniczenie miejsca. Garaz choc na widoku stoi to musimy miec do niego dostęp bo sa tam Nasze sprzety i motor corki. Musze pomyslec jedynie jak go dodatkowo zabudowac czyms w drewnie od frontu aby niemstraszyl sama blacha bo na jego boku rosną juz thuje.
Wyglada to mniej wiecej tak
Do zagospodarowania jeszcze jego tyl pod drewno kominkowe oraz to co nie powinno byc na widoku
niestety chyba nie.Bo inaczej zauważyłabym,te różowości
U mnie nie mam linearnych rabat, ani pod linijkę.
Bo wszędzie mam poupychane.
ale jak widać zawsze o każdej porze roku coś kwitnie
Taka piwonia była tu na nowym ogrodzie,
Nawet ładna.Ja na Dębowym takiej nie mam.Pójdzie do podziału.Bo krzaczorek nawet spory
Ups...
ALe na wytłumaczenie bzu i piwoni, rano przed wyjściem do pracy zrobiłam z balkonu:
Chciałam po pracy zrobić tą kompozycję którą widzę z tarau i...
..dom sąsiadów rzucił cień. Co ja poradzę że pracuję barbarzyńsko długo
l00zak jaka rewelacja? toć to betonowe cos tylko mi pole widzenia ogranicza ehhh
obecnie jest tak jak na zdjeciu... brakuje dalszej czesci, ktora powstanie nie wiem kiedy...obecnie nie widze balaganu za plotem nie mojego (moj przejściowy az zrobimy murki)
Rozpatruje zakup winobluszczu x 2 oraz jednego milinu aby porosly te sciane. Wybor taki, a nie inny ze wzgledu na nieustannie padajace słońce na niego i nie ma potrzeby robienia podpór