Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 08:11, 10 lip 2016

Jakieś zaległe fotki z zeszłego tygodnia.. a dziewczyny dziś coś pocykają to wrzucą.. nie będę już zapychać wątku..
1/3 tego co zwykle

było

jest

Ogórki padły od przędiorka... poleciałam chemia, może odżyją... (ooo na foto lepiej niż w realu)

Kindzia 08:20, 10 lip 2016

Masz busz, oglądających cieszy taki widok, gospodarza nie do końca koniecznie...z tyłu głowy zapala się od razu czerwona lampka, będzie przesadzanie, dzielenie wiosną

Mnie cisy padają, dobrze, że tylko dwa mam.
Mala_Mi 08:24, 10 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Masz busz, oglądających cieszy taki widok, gospodarza nie do końca koniecznie...z tyłu głowy zapala się od razu czerwona lampka, będzie przesadzanie, dzielenie wiosną

Mnie cisy padają, dobrze, że tylko dwa mam.

Sprawdzałaś tarczniki??

Podlej może na opuchlaki jak tarcznika nie ma..

Moje padały i już były łyse jak kolano i się odbiły..

Celowałam by przesadzić różową jeżówkę z czerwonych i pomarańczowych.... i wycelowałam.. przesadziłam.. czerwoną ...do różowych
Za to jedyna która ładnie kwitnie, bo reszta mizerna ... ale resztę dzieliłam... to jednak nie był dobry pomysł.. może jeszcze się pozbierają, ale jak na razie to ledwo zipią.

Kasik 09:06, 10 lip 2016

Aniu- ale Twoja biała jeżówa daje czadu. Bardzo ją lubię i u mnie w ogrodzie jest jak tylko odkryłam jezówki. Tylko miejsce ma troszkę półcieniste i taki stan osiągnie za jakiś czas No i kwitnie u mnie później.

Lubie oglądać Twój busz. Fajny czas w ogrodzie , kiedy nawet jak coś nie wystartuje lub wypadnie to drugie nadrobi.

Ja do takiego stanu mam lata świetlne.
10:38, 10 lip 2016
Mala_Mi napisał(a)

Ten rok jest cały głupi.. róże tylko kwitły...... albo by kwitły jakby ich upał nie zniszczył, nie zdążyły zakwitnąć a już opadały..
Za to taki rok skłania ku przemyśleniom.... co wyciepać bo roboty dużo, a efekty mizerne ..

przyznam ci rację ...ten rok jest dziwny.

jakie masz przemyślenia?
Gosiek33 10:48, 10 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Troszkę spadło, ale chciałam wczoraj przesadzić werbenę ze szklarni na ogród... i dołka nie dałam rady wykopać.. 4 cm i dalej kamień.. wiec posadziłam w 4 cm dołki.... chyba padnie. Nawet nie chcę jej oglądać... szkoda, bo była wielka i kwitnąca

to jeżówka?
Gosiek33 10:50, 10 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ha, ha, ha.....

Przekopałam rabatę, wybrałam cebulki wyglądające na całe i posadziłam .. może za rok wyjdą, a jak nie, to kupię drugi raz

Taka była.. sosenka do porównania wielkości

A taka jest

moja 1 sztuka była jak ta Twoja dziś, u mnie dziś tylko smętny liść

Faktycznie zjawiskowe, uwielbiam tego miniaturowego ,mieczyka'
Gosiek33 10:52, 10 lip 2016

Próbowałaś może zamiast chemii Astvit - http://www.astvit.com.pl/o_produkcie.html
Piotr_ 12:53, 10 lip 2016

Ogród cudny super, ostatnio brak czasu mam na zwiedzanie dziś trochę wolniejszy jestem więc pisze, u mnie też trochę popadało ostatnio ale sucho nadal jest .
Muszę się do cb kiedyś wybrać na kawę hehe
Urszulla 15:31, 10 lip 2016

Byłam, zobaczyłam że dużo Ci padło roślin albo nie chcą kwitnąć. Dziwne, że u Ciebie. Ale kobiety lubią zmiany