Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 10:28, 10 lip 2016

Niedzielny lipcowy poranek. Dla niektórych leniwy, ale ja już zerwałam kolejne ogórki i zakisiłam kolejne słoiki. Odwiedziłam Pashminę i St.Cecilię...

Zerknęłam na resztę różanej. Kwitnie tylko Lavender...

Wendy79 10:35, 10 lip 2016

Przepikowałam kolejne "dzieciaczki". Do przegorzana, chabra górskiego, mikołajka i różowego goździka brodatego, dołączył dzisiaj złocień wielki. A końca nie widać i nie mam już w co sadzić...

Od wtorku dwa dni wolnego, muszę dla nich przygotować mini szkółkę...
Jeszcze ostatni rzut oka na budleję i jej pierwsze kwiaty i muszę się szykować do pracy ...

Życzę Wam miłego dnia
Makusia 11:11, 11 lip 2016

Aga są mszyce, ale widzę też biedronkę Z pomocą HAni i jej przepisu oraz biedroneczek dasz radę z mszycami! (PS> Śliczne róże!)
Wendy79 17:21, 12 lip 2016

Lenia mam okrutnego, a w końcu wolne. Chyba mentalnie szykuję się do urlopu... A tu nowe dobro przybyło i wypadałoby wejść na bylinową...

albo może odpuszczą mi jeden jedyny dzień... natura przecież wie lepiej...

Wendy79 17:32, 12 lip 2016

To są dwa miejsca, nad którymi ostatnio intensywnie myślę.
Pierwsze przedstawia koniec wjazdu. Miała tam stanąć kiedyś wiata, ale jakoś oboje stwierdziliśmy, ze chyba jednak jej nie potrzebujemy. Czy drewutnia dobrze by tam wyglądała?

Tutaj już sobie powoli obmyślam plan. Krzewy te znikną na jesień, bo będziemy sadzić żywopłot z grabu, przed nim chciałabym hortensje bukietowe i hakonechloa + kule (chyba tuja Danica).

KasiaWB 19:12, 12 lip 2016

Witaj Aga właśnie poznałam Twój ogród bardzo mi się podobają Wasze prace. Warzywnik obłędny razem z pergolą wejściową (bardzo bym chciała taki mieć, ale nie mam miejsca), róże - wspaniałe odmiany a jakie rozsady
Nie bój się ciąć bukszpanów - to jest im bardzo potrzebne będą się zagęszczać i trzymać formę ja też się bałam na początku, a teraz to idzie jak codzienna czynność
Nad wiatą to jeszcze pomyśl a przynajmniej tak to zaplanuj, że jak kiedyś Wam się odmieni to żeby było gdzie wybudować bez problemów

Trzymam kciuki za dalsze prace
Serdecznie pozdrawiam!
Wendy79 21:36, 12 lip 2016

KasiaWB napisał(a)
Witaj Aga właśnie poznałam Twój ogród bardzo mi się podobają Wasze prace. Warzywnik obłędny razem z pergolą wejściową (bardzo bym chciała taki mieć, ale nie mam miejsca), róże - wspaniałe odmiany a jakie rozsady
Nie bój się ciąć bukszpanów - to jest im bardzo potrzebne będą się zagęszczać i trzymać formę ja też się bałam na początku, a teraz to idzie jak codzienna czynność
Nad wiatą to jeszcze pomyśl a przynajmniej tak to zaplanuj, że jak kiedyś Wam się odmieni to żeby było gdzie wybudować bez problemów

Trzymam kciuki za dalsze prace
Serdecznie pozdrawiam!

Witaj Kasiu! Pewnie masz rację, kobieta zmienną jest. Pomyślę, jak to wszystko rozwiązać. Właśnie dzisiaj przycięłam część bukszpanów ( a miałam nic nie robić ) Nie wychodzi mi trochę "kulkowanie" ich od samego dołu, przy ziemi, ale cóż - trening czyni mistrza
AgataP 08:32, 13 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
To są dwa miejsca, nad którymi ostatnio intensywnie myślę.
Pierwsze przedstawia koniec wjazdu. Miała tam stanąć kiedyś wiata, ale jakoś oboje stwierdziliśmy, ze chyba jednak jej nie potrzebujemy. Czy drewutnia dobrze by tam wyglądała?

Tutaj już sobie powoli obmyślam plan. Krzewy te znikną na jesień, bo będziemy sadzić żywopłot z grabu, przed nim chciałabym hortensje bukietowe i hakonechloa + kule (chyba tuja Danica).

Aga nie wiem jak to wygląda w terenie - machnij taki rysunek jak ja i będzie wszystko jasne
A gdzie wepchniesz derenie? Ja pod hortkami na razie nic nie sadzę, bo czekam aż się trochę rozrosną. U mnie strona od południa więc i żywopłot zrobi cień i hortki też, na obecną chwilę plaża tam jest. Potem może nóżki hortkom czymś zakryję Hakone ładnie rośnie
AgataP 08:34, 13 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Lenia mam okrutnego, a w końcu wolne. Chyba mentalnie szykuję się do urlopu... A tu nowe dobro przybyło i wypadałoby wejść na bylinową...

Obkupiłaś się nieźle. Krwawnicę gdzie będziesz sadzić?
A trzykrotkę mówiłam że mam na wydaniu... jak będziesz chciała więcej to mów
Wendy79 08:39, 13 lip 2016

AgataP napisał(a)

Aga nie wiem jak to wygląda w terenie - machnij taki rysunek jak ja i będzie wszystko jasne
A gdzie wepchniesz derenie? Ja pod hortkami na razie nic nie sadzę, bo czekam aż się trochę rozrosną. U mnie strona od południa więc i żywopłot zrobi cień i hortki też, na obecną chwilę plaża tam jest. Potem może nóżki hortkom czymś zakryję Hakone ładnie rośnie

Mogę spróbować, chociaż takiego talentu nie mam Derenie mają iść na drugą stronę, a tawuła, po zrobieniu ogrodzenia trafi na front.