To tu- to tam- łopatkę mam !
10:53, 25 lip 2016
W nocy trochę popadało. Młode róże nieco przygięło ku ziemi, ale mam nadzieję, że się podniosą z upadku. Jesiennie się zaczyna robić. Kolory są już takie przygaszone. Tylko The Fairy wciąż kipi.
Wrzosowisko całkiem na serio zabiera się do kwitnienia. Lubię tę rabatę o tej porze roku. Dzięki sadzeniu wrzosów i wrzośców w grupach, utworzyły się ciekawe plamy. To niewielkie wrzosowisko, więc i plamki nie są zbyt rozległe. Jest tam 5 odmian wrzosów i 3 odmiany wrzośców. Z każdej odmiany sadziłam po 5 sztuk.
Rabata na cypelku straciła swój akcent w postaci kwiatów firletki chalcedońskiej.
Modernizowałam te rabatę wiosną, bo w środku lata robiło się tam pustawo. Wewnątrz dosadziłam 5 hortensji ogrodowych, w tym roku jeszcze ich nie widać, ale za rok, kto wie
Teraz czekam tam na kwitnienie średnich i wysokich astrów bylinowych.
Wrzosowisko całkiem na serio zabiera się do kwitnienia. Lubię tę rabatę o tej porze roku. Dzięki sadzeniu wrzosów i wrzośców w grupach, utworzyły się ciekawe plamy. To niewielkie wrzosowisko, więc i plamki nie są zbyt rozległe. Jest tam 5 odmian wrzosów i 3 odmiany wrzośców. Z każdej odmiany sadziłam po 5 sztuk.
Rabata na cypelku straciła swój akcent w postaci kwiatów firletki chalcedońskiej.