To zalezy od teminu kwitnienia róz. William jak typowa Austinka juz u mnie przekiwta a ata bladorózowa NN niedawno zaczela. Zatem jezowki będa z NN. Potem wszystkie roze przekwitna i będa same jezówki co tez pieknie wyglada. Ale pamietaj ze przez rózami mam seslerie jesienna, ktora ten misz masz nasadzeniowe tonuje
Juz jedne takie popsułam. Mysle o zakupie elektrycznych nożyc Boscha lub Gardeny na trzonku, aby sie nie schylać. Kancikowanie takim sprzętem całkiem skuteczne jest ale nie zamierzam na kolanach pracować dlatego poszukam takich z trzonkiem. Co o tym sądzisz? Warto?
Reniu, już wyjaśniłam pomyłkę podpisową Kasya od razu poprawiła, co ja bym bez Was zrobiła Jesteście wspaniałe, od razu widać kto znawca a kto sie uczy od Was . Całuski za to i ...
Tę niby Lavender obserwuję, nawet podoba mi się tylko nastawiłam się na cos innego w tym miejscu Ale to przecież zawsze można zmienić - nastawienie, nie różę
Naparstnice są śliczne, nasiona będę zbierać to może doczekam się więcej
Oczywiście podpisałam poprzednio odwrotnie, Kasya poprawiła Nie sprawdziłam po wklejeniu, w której kolejności je umieściłam, przepraszam
Pierwsza to Eden Rose, druga Abraham Darby - tak przynajmniej kupowałam;P
Pada.... 6ty tydzien - codziennie i w nocy!!! Już mam serdecznie dość! Bukszpany padają jeden po drugim. nic, trzeba będzie wymienić na cisy - a te przecież też nie są roślinami bagiennymi.
Róże marnie kwitną, liliowce też marnie kwitną, trawa marnie wygląda.... dużo marności jest w tym roku w tym naszym ogródku! Już wolałabym musieć podlewać.
Muszą być róże, oczywiście (nie ścięłam wczoraj wszystkich przekwitłych, zajęłam się liliami na salonowej, ostróżkami, miałam dzisiaj dokończyć...ale pada!)