Jeśli macie coś tak pięknego blisko to wyjdzie popodziwiać. Pobocza to skarbnice pięknych roślin. A już albo zaraz będą koszone więc to ulotne chwile. Oczy mi same po rowach chodzą
Rozplenice musiałam przesadzić i łatwo się nie dała.
Dzemik truskawkowy z kiwi to ulubiony moich dzieciaczków inne jeszcze mam zeszłoroczne a ten nam cały poszedł więc mus więcej zrobić .
Jeszcze zdjęcia i koniec przerwy. Clematis Beautiful Bride - ogromne kwiaty.
No i bez jeszcze i żylistek - przepraszam że na zgjęciach są szlauchy, łopaty, worki ale ja ciągle w trakcie prac jestem i czasem gdzieś mi tam coś się wkradnie.
Julkaaaaaaa! Wreszcie jesteś Kochana! Ja już osiwiałam ze zmartwienia o Ciebie, gdzie Cię wcięło
Gadulstwa u mnie "dużo", nie ma co nadrabiać.
Ale w skrócie: nowa instalacja wodna zrobiona, Gardenia zaliczona, a wraz z nią spotkanie z Ogrodomaniakami. Na wiosnę co chwilę mi jakieś "obce" kwiaty wychodziły (sasanki, full tulipanów, irysy, cebulice, i takie białe, co zapomniałam zapisać ich nazwę). Okazało się, że mam jeszcze parzydło Sumaka wywaliłam, a ten odrasta z niczego. Nowi sąsiedzi działkowi - usunęli u siebie zielone pnącze i zamiast tego zrobili se plastikowe ogrodzenie. W ten sposób wymusili na mnie przesadzenie dwóch pęcherznic. Urobiłam się jak ciołek przy nich, ale dałam radę.
Są posadzone nowe tujki, tfu tfu niech rosną. Żurawki po dzieleniu wszystkie żyją, a buksiki po "dzieleniu" wszystkie padły
A teraz myślę nad kolejnymi zmianami, bo robi mi się misz masz, nad któym nie wiem jak zapanować. Tyle. Teraz możesz tylko obejrzeć obrazki
Pracownia póki co wolna choć znowu się sikorki kręcą. Ale na stole już zawalone sadzonkami szałwi.. ciekawe jak szybko tam bałagan zrobię
Ten aparat mnie zaskakuje tymi zdjęciami-sama jestem zszokowana. I aż mi się chce go wszędzie zabierać. Z tym, że bez tych cudownych stwórczych dzieł nie miałabym co fotografować. Więc i tak wygrywają żywe roślinki
Truskawki swoje to jest sama radość i dla podniebienia i dla nas
Ja tez kilka krzaczków mam.
To zdjatko jest super.!!Piękne roślinki i perspektywa na ogród
Ja też chciała być na tym spotkaniu.ale nie wyszło
Te gożdziki zawsze przypominją mi odrody z dzieciństwa.Dlatego je lubie i ma
No właśnie,szkoda,że czasu nie da się oszukać,ale rozciągnąć,chociaż czasami
Ostrożeń - fajnie zobaczyć te jego listki. I kolorystyczne debiuty u Ciebie. Ładne te kolory szałwi, jarzmianek i Pastelli z lawendami.
I krwawniki maja się super!
To prawda, i piękny ma kolor, i kształt kwiatów i zapach
Ten goździk strzępiasty- mam wciśnięty miedzy inne roślinki i nie widać go.
Musze go przesadzić jak przekwitnie i może przy okazji podzielić.Bo zimuje dobrze.Mam już go 3 sezon
U Danki dzisiaj przesilenie różane. Fakt to piękny widok, gdy kwitną wszystkie. Dokupię jesienią róż historycznych pachnących koniecznie.
Muszę też zdecydować co posadzić za różami, czy jak doradziła szefowa ogrodowiska trawy (tylko jakie?) czy różaneczniki, a może coś innego. Jedno jest pewne, zdecyduję się na jedno, bo nie lubię chaosu na rabatach.
Jestem zakochana też w pelargoniach, też maja swoje przesilenie. Uwielbiam je i w tym roku postaram się je przezimować.