Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ani :) 18:41, 07 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Czy jest na sali Toszka?

A teraz włączamy wyobraźnię i wyobrażamy sobie, że te pomarańczowe doniczki na różnych narzędziach ogrodniczych to trzmieliny. Na resztę nie patrzymy

Oprócz cisów (stożki i kulki), kulek z buksa, klona, trzmielin będą wypełniacze Po płocie puszczony jest bluszcz. Czy ułożenie trzmielin jest ok? Popatrzcie na to proszę fachowym okiem..

Kulka na widłach koło studni - nie. Aut.

Kulka za kula cisową bardziej w lewo, tak by klon tam wszedł na luzie. Ta kulka powinna być wyższa.

Stożek mały i stożek średni. bardziej w tył i dwie. I teraz trzeba sprawdzić czy dwie równej wysokości, czy też od strony mniejszego stożka wyższa, a po lewej, przy wyższym stożku niższa. Co lepiej wygląda?

I wiesz co? tam chyba juz nie ma co dawać więcej trzmielin, bo zacznie wyglądać to karykaturalnie.

Od bramy kulki w parterze.

Ewentualnie dasz wypełniacze i siem zobaczy.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:39, 07 lip 2016

Do góry
elka_ napisał(a)

Dyskusja zamknięta, ale nieśmiało powiem, że takie newralgiczne miejsca ściółkuję skoszoną trawą co hamuje rozwój chwastów, utrzymuje wilgoć, wskutek rozkładu wzbogaca w azot

I doskonale mnoży ślimaki... mają tam istny raj... goła ziemia je odstrasza, zniechęca do przechodzenia na moją działkę z sąsiednich ugorów. To powód dla którego trawy nie będzie.. wystarczy, że rzucę trochę wypielonego zielska, to zaraz mam tam lokatorów. Trawa to hulaj dusza piekła nie ma.... była susza to miałam spokój, a teraz trochę popadało i się ochłodziło , to już łajzy wylazły..

Widoczek i uciekam na mój fitnesss.. kolory iście letnie.. z suszy umęczone na żółto

Trochę pokropiło, ale chcialam wczoraj cebule lilii posadzić bo wylazly na wierzch .. i łopaty nie wbiłam w zimie Za twardo...przysypałam ziemia by nie schły i posadzę jak popada .

Daleki od ideału..... 18:37, 07 lip 2016

Do góry
Moje róże są malutkie były sadzone jesienią.

Pompon Flower Circus

Pastella

St. Swithun
Moja bajka 18:29, 07 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

mój klonik cały, zdrowy i śliczny

a jaki to klonik ?
ostrozki sliczne
Ogród Ani :) 18:27, 07 lip 2016

Do góry
Ali klony są super ja chcę więcej i więcej Ale najpierw muszę uporać się z trzmelinami i nie chcę przewalić. No właśnie Asiu nie chce przewalić

Będą kulki z buksa sadzone rodzinami. Tak porozstawiałam mniej więcej aby wyobraźnia zaczęła pracować

Łopatka dziecka to klonik - ten czerwony ze zdjęcia wczorajszego

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 18:24, 07 lip 2016

Do góry
Edit napisał(a)
O matko! Wszystkie ogrody pięknieją a u mnie nic się ostatnio nie dzieje więc zakupiłam dwa clematisy bylinowe....chociaż

a gdzie takie sliczne kupilas

pokaz jeszcze troche fotek...
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 18:22, 07 lip 2016

Do góry
O matko! Wszystkie ogrody pięknieją a u mnie nic się ostatnio nie dzieje więc zakupiłam dwa clematisy bylinowe....chociaż
Ukojenie 18:20, 07 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)
...i jeszcze floksy:

Mialy byc zupelnie inne... Drugi raz z wysiewu mam cos innego niz na opakowaniu.

ale te floksy sliczne sa
z wysiewu ?? w tym roku ?

moje floksy ani mysla jeszcze kwitnac
Ukojenie 18:17, 07 lip 2016

Do góry
Napisali, ze zimujaca. Skysilam sie:

Edit:
Ogród - Brzóstowa 18:13, 07 lip 2016

Do góry
Mój dzisiejszy nabytek - Minerva - szkoda, że nie można fotografować zapachu. Róża pachnie obłednie

Ogród Ani :) 18:12, 07 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Dzięki wszystkim
W moim ogródku nic się nie dzieje, jakoś leniwie tak, powolnie
Dziś drobnostki, które cieszą

Mój klonik

No śliczności Anulka, chyba zachoruję sobie na klonika
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 18:10, 07 lip 2016

Do góry
jlew napisał(a)
Kochani, ale czy ktoś podpowie co to może być za chwast? Aktualnie opanowało to prawie cały areał przewidziany pod trawnik. Rośnie gęsto, ale nie w kępach, tworzy "dywan" ... Liście w dotyku są miękkie.

Widać tylko,że chwast jednoliścienny. Spryskaj herbicydem na jednoliścienne np. nikosh , dopóki trawa jeszcze nie skiełkowała, bo trawę też zniszczy jak spadnie kropla na liść. Potem dosiewać. Bo ciągle będzie to wyłaziło jak nie zniszczysz herbicydem. Ziemia była kupiona pod trawnik? Czy to wasza gleba?
Moje małe wielkie marzenie 18:07, 07 lip 2016

Do góry
J.W. Goethe

Bailando

Małe, a cieszy mnie bardzo ;D
Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:03, 07 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Irenka, Ola, Pszczółka - nie będę ściółkować, bo zbankrutuję na korę. Jakby za płotem nie było dzikich chwastów to miałoby sens.. a tak wszytko i tak mi się posieje w korę. I z kory pielenie jest do d..y Miałam rzucić samą matę, ale i tak w tym porosną wszystkie siewki zielska.

Kupić korę to potrzeba minimum 200 worków ( innej opcji kupna u nas nie ma).. nawet okazyjnie po 10 zł to 2000zł!!!!!!!!!! Odpada...... pół z tego też odpada .. i 1/4 tez..

Tym argumentem dyskusję zamykam.

Z upalnego lata przenoszę się do jesieni.... tak mam jesiennie.. smętnie...

Po co korę, masz tony trawy z koszenia - rzuć między płot a świerki grubą warstwę z koszenia. Mam tak 2 rok i cokolwiek wyrasta wychodzi jak z sypkiego piasku
Co i jak? Nowicjuszka 18:00, 07 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Mira masz ten sam trzmielinowy problem co ja z tą różnicą,że trzmieliny już masz a ja jeszcze nie

prze Pani, jak dobrze pamiętam to prze Pani brako drzew u mnie to teraz prze Pani myśli i duma
Co i jak? Nowicjuszka 17:58, 07 lip 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)

Jeżuuu Mira coś zrobiła temu biednemu drzewku?
Co i jak? Nowicjuszka 17:55, 07 lip 2016

Do góry
czy dać na 2 ścianę tam jest cały dzień słońce tu brakuje mi jeszcze kul bukszpanowych i różaneczników
[img size=640x480]
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:55, 07 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Wrzosowiska zawsze mnie ujmowały więc są i u mnie, zakwitną już wkrótce

sliczny ten widoczek
Moje małe wielkie marzenie 17:54, 07 lip 2016

Do góry
Brunera dla Anulki

Ogród Ani :) 17:52, 07 lip 2016

Do góry
Czy jest na sali Toszka?

A teraz włączamy wyobraźnię i wyobrażamy sobie, że te pomarańczowe doniczki na różnych narzędziach ogrodniczych to trzmieliny. Na resztę nie patrzymy

Oprócz cisów (stożki i kulki), kulek z buksa, klona, trzmielin będą wypełniacze Po płocie puszczony jest bluszcz. Czy ułożenie trzmielin jest ok? Popatrzcie na to proszę fachowym okiem..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies