Witaj Mirka Obszar spory, choć tu na Ogrodowisku mają większe do ogarnięcia. Właśnie mena do pomocy sztuk 0 na stanie, więc roboty mam za dwoje.
Też żałuję że Cie nie poznałam w realu,ale myślę, że to do nadrobienia. A przyznaję,żeś kobieto bardzo tajemnicza, więc ciekawość podsycona
Donice zdobyczne. Mam takie trzy różnej wielkości. Pochwalę się nieskromnie, że to jedna z nagród za realizację projektu domu od biura projektowego
Jolu, roślinka o srebrnych listkach to Dichondra Co roku na nią poluję pod ryneczkach. Nie zawsze mi się uda. W tym roku zaledwie 4 sztuki wyhaczyłam.
Gdy byłaś u mnie, donice stały jeszcze puste. POmyślałam sobie, że nie ma co czekać, trzeba je wypełnić
Niemożliwe! Musisz mieć sokoli wzrok
Naparstnice uwielbiam. Przyszły same ze mną ze starego ogrodu (w hostach) A że to druga wiosna, więc przyszedł ich czas i pokazały się w pełnej krasie.
Fajnie się tak lawiruje z lustrzanką po ogrodzie. A to dzięki Tobie odkurzyłam sprzęt
To zestawienie jest przepiękne, uwielbiam po prostu widziałam wcześniej u Ciebie szałwię, co to za odmiana?caradonna może?szkoda że mam tak niewiele ostatnio czasu żeby wszystko ogarnąć spróbuje się poprawić pozdrawiam serdecznie
och... jak się cieszę Asiu i Karolu, nareszcie ktoś się do mnie odezwał witajcie! witajcie!
a zdjęcia...
oto kilka zdjęć z otoczenia mojego domu
wisteria w tym roku zaszalała
zachodnia część domu
za ogrodową altanką
Trawka - dzień 9-ty
Wczoraj dotarła do mnie kosiarka spalinowa z prawdziwego zdarzenia. Wreszcie koszenie będzie przyjemnością z nie koszmarem jak ze snu, gdzie koszeniu nie ma końca
Plany na dziś:
- zadołować kilka roślinek, które czekają,
- posadzić tuje pod bukszpanami,
- ogarnąć kawałek terenu za garażem (chwasty do pasa)
- spróbować połazić w zaprzęgu (tu może być ciężko, bo pustynne piaski łatwo się przewalają, ale też kurzy się niemiłosiernie).
Tyle. A jak znam siebie, w między tak zwanym czasie na pewno inna głupiego robota mnie dopadnie
Ta moja dzika pójdzie na jesieni do usunięcia.T
am tez pójdzie jakaś czerwona pnąca i do niej powojnik jakiś.
Ale to już na jesieni
A róż coraz więcej rozkwita.
Cudny to różany mamy czas
Róża Chippendale- jedna z moich ulubionych