Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 10:31, 07 cze 2016

Do góry
i róże.. które uwielbiam
Gertruda.. o dziwo ma 5 pąków..

Winchester
Austinka z niesamowitym kolorem

ach ta czerwień
Ogródkowe perypetie:) 10:28, 07 cze 2016

Do góry
trzykrotna.. czy jak ja ją nazywam czykrotka
Anulajda w raju 10:27, 07 cze 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Ogród wykacikowany uwielbiam taki stan,
M dzielnie walczy o kolor "zielony" trawnika,a ja czekam cierpliwie na różane wow ,mszyce opryskane bo się rozszalały na różach jeszcze tylko poczochrańce ciachnąć i będzie miodzio

Ania, a kiedy ciachasz bukszpany?

PS Pięknie dbacie o tę zieleń
Ogródkowe perypetie:) 10:27, 07 cze 2016

Do góry
wydzieliłam miejsce do siedzenia, jak anabelki podrosną stworzą fajne miejsce do siedzenia z kawką.. tak myślę
NewLife w ogrodzie 10:26, 07 cze 2016

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
pracowitość podziwiam,też tyrałam i dalej nieżle haruję,ale ty masz o wiele większy obszar do tzw.przeorania
nie poddawaj się,jesteśmy z Tobą
P.S.A jakiś man do pomocy ?duży obszar masz,ciężka fizyczna praca
dom piękny
Witaj Mirka Obszar spory, choć tu na Ogrodowisku mają większe do ogarnięcia. Właśnie mena do pomocy sztuk 0 na stanie, więc roboty mam za dwoje.
Rumianka napisał(a)
Cieszę się, że miałyście takie fajowe spotkanko, ale jednocześnie mi smutno, że nie byłam tam z Wami...Wreszcie zawiązała się grupa pomorska...Myślę, że będzie okazja w tym sezonie jakoś się skrzyknąć na ogrodowisko w realu...Doczytałam u Ciebie, że 16 lipca zaprasza Cię Iwonka...Trawnika bujnego gratuluję, gdyż to zasługa Twoich niezmordowanych pleców...Niech rośnie cały czas zielonym do góry...
Też żałuję że Cie nie poznałam w realu,ale myślę, że to do nadrobienia. A przyznaję,żeś kobieto bardzo tajemnicza, więc ciekawość podsycona
BasiaLT napisał(a)
Trawka świetnie rośnie. Działka faktycznie ogromna i jest przy niej co robić. Masz śliczne doniczki.

Joku napisał(a)
Bardzo podobają mi się twoje donice. Bardzo pasuje ich kolor do czerwieni pelargonii i srebrnych listków (zapomniałam nazwy, Sebek tego szukał). No i ta sympatyczna mordka w parterze.
Twój trawnik rośnie szybko. Oj, pamiętam jak mnie cieszyła moja pierwsza trawa. I pierwsze koszenie kosiarką.

Donice zdobyczne. Mam takie trzy różnej wielkości. Pochwalę się nieskromnie, że to jedna z nagród za realizację projektu domu od biura projektowego
Jolu, roślinka o srebrnych listkach to Dichondra Co roku na nią poluję pod ryneczkach. Nie zawsze mi się uda. W tym roku zaledwie 4 sztuki wyhaczyłam.
Margo napisał(a)
Kompozycje donicowe wyszły rewelacyjnie
Trawka miodzio, tylko deszcz by się przydał to by rosła jak szalona

Gdy byłaś u mnie, donice stały jeszcze puste. POmyślałam sobie, że nie ma co czekać, trzeba je wypełnić
Zana napisał(a)
Ależ masz cudne naparstnice! I koty absolutnie też! I tę różę na tle muru! Wiedziałam, że ona będzie pięknie wyglądała.
I dobrze, że wytargałaś lustrzankę

A tuje nie tylko bez lornetki, ale nawet bez okularów dojrzałam więc uprasza się nie kokietować, że pani niby taka skromna

Niemożliwe! Musisz mieć sokoli wzrok
Naparstnice uwielbiam. Przyszły same ze mną ze starego ogrodu (w hostach) A że to druga wiosna, więc przyszedł ich czas i pokazały się w pełnej krasie.
Fajnie się tak lawiruje z lustrzanką po ogrodzie. A to dzięki Tobie odkurzyłam sprzęt
Ogródkowe perypetie:) 10:25, 07 cze 2016

Do góry
i niskie żółte

rabata bylinowa powoli się zapełnia
Ogródkowe perypetie:) 10:24, 07 cze 2016

Do góry
kilka migawek z wczoraj:

śliczne czosnki

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:15, 07 cze 2016

Do góry

J.W. Goethe zdecydował się rosnąć

Pojedyncze źdźbła puściły miskanty adagio 4 z pięciu. W kępy wsiały mi się jakieś trawska, ciężko je usunąć.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:14, 07 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

To zestawienie jest przepiękne, uwielbiam po prostu widziałam wcześniej u Ciebie szałwię, co to za odmiana?caradonna może?szkoda że mam tak niewiele ostatnio czasu żeby wszystko ogarnąć spróbuje się poprawić pozdrawiam serdecznie
W zgodzie z naturą 10:14, 07 cze 2016

Do góry
och... jak się cieszę Asiu i Karolu, nareszcie ktoś się do mnie odezwał witajcie! witajcie!
a zdjęcia...
oto kilka zdjęć z otoczenia mojego domu
wisteria w tym roku zaszalała

zachodnia część domu

za ogrodową altanką
W Gąszczu u Tess 10:14, 07 cze 2016

Do góry
I przedogródek. Citronelki marnie wyglądają. Zamierzam je stąd eksmitować.

Koniec. Niech no ktoś powie, że mu mało
NewLife w ogrodzie 10:13, 07 cze 2016

Do góry
Trawka - dzień 9-ty

Wczoraj dotarła do mnie kosiarka spalinowa z prawdziwego zdarzenia. Wreszcie koszenie będzie przyjemnością z nie koszmarem jak ze snu, gdzie koszeniu nie ma końca
Plany na dziś:
- zadołować kilka roślinek, które czekają,
- posadzić tuje pod bukszpanami,
- ogarnąć kawałek terenu za garażem (chwasty do pasa)
- spróbować połazić w zaprzęgu (tu może być ciężko, bo pustynne piaski łatwo się przewalają, ale też kurzy się niemiłosiernie).
Tyle. A jak znam siebie, w między tak zwanym czasie na pewno inna głupiego robota mnie dopadnie
Moja działka na Dębowym Lesie 10:12, 07 cze 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Jak pięknie róźano, u mnie oprócz dzikiej żadna nie kwitnie

Ta moja dzika pójdzie na jesieni do usunięcia.T
am tez pójdzie jakaś czerwona pnąca i do niej powojnik jakiś.
Ale to już na jesieni
A róż coraz więcej rozkwita.
Cudny to różany mamy czas
Róża Chippendale- jedna z moich ulubionych
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:10, 07 cze 2016

Do góry

Ogrodowe skarby 10:10, 07 cze 2016

Do góry
W Gąszczu u Tess 10:10, 07 cze 2016

Do góry
I w oczku.

Ogrodowe skarby 10:09, 07 cze 2016

Do góry
W Gąszczu u Tess 10:07, 07 cze 2016

Do góry
Pszczelarnio, dla przykładu pociejów - to np. ta ściana. Ale już widać początki przygotowań do jej malowania - zagruntowane spękania.

Bardzo podoba mi się to połączenie.

Ma dwie odmiany rodgersji. Ta po prawej wczesną wiosną jest brązowo-bordowa.

Nad oczkiem.
Ogrodowe skarby 10:07, 07 cze 2016

Do góry
A dzisiaj w ogrodzie ...jakby nie mogło w niedziele ...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:06, 07 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Szałwia omszona może spotkać się z liliowcami, ona u mnie kwitnie praktycznie do mrozów. Po pierwszym kwitnieniu ją przycinam i szybko odbija. Można też po przycięciu ja podzielić. Czasem nawet te podzielone zakwitają w tym samym sezonie.
Sprawdzałam na zeszłorocznych zdjęciach. 10 lipca szałwia miała jeszcze całkiem fajne kwiatostany.

Mam tam parę siewek szałwii omszonej (do przesadzenia jesienią). Może zdążę zobaczyć jak to razem wygląda.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies