Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

kerii 16:33, 23 lip 2016

Trochę wiejskich klimatów
kerii 16:40, 23 lip 2016

A to coś przyniosłam w tamtym roku z łąki. Jechałam po chleb do sklepu rosło przy drodze to wyrwałam myślałam ze nic z tego nie będzie bo korzonki marniutkie były ale wsadziłam i jest

moje ulubione lwiepaszczki z własnego wysiewu na razie dwie zakwitły mam nadzieje że nie wszystkie są w tym kolorze
kerii 16:51, 23 lip 2016

Zaczynają kwitnąć dalie niestety zostały mi tylko te dwa kolory inne zniszczyły mi się w zimie

To nie dalie ale też ładne

kerii 16:57, 23 lip 2016

adom1206 19:38, 25 lip 2016

Obejrzyj sobie jeszcze zdjęcia prosa z dzisiaj
kerii 21:24, 25 lip 2016

W tamtym roku dostałam od znajomej trzy dość marne egzemplarze jakiejś bliżej nieokreślonej trawy. A że ja mam dobre serce i przygarniam wszelkiego rodzaju nie do ykońca doskonałe i rasowe stworzenia to i przygarnęłam te trawki. Nawet im nową rabatkę zrobiłam i posadziłam z lawendami.
Na wiosnę się okazało, że chyba jednak nie przetrwały zimy.
Natomiast po pewnym czasie na całej rabatce pojawiło się mnóstwo nowych dziwnych trawek z początku myślałam że to po prostu jakiś chwast i zaczęłam to plewić z pomiędzy lawendy, dopiero potem mnie puściło, że to może ta nn się rozsiała i zostawiłam kilka kępek wyrosło takie coś

w sumie brzydkie to, to nie jest ale na pewno nie wygląda jak to z tamtego roku.
Może ktoś pomoże to zidentyfikować, pierwsza wersja że to proso.
Psiamama 22:58, 25 lip 2016

Kerii śliczny ten niezidentyfikowany obiekt rosnący pięknie kwitnie ciekawe co to? Pytałaś w identyfikacji traw?
anabuko1 23:02, 25 lip 2016

Piękne horki.
Ciekawe i ładne dalijki. Czymś je dokarmiasz???
Pieski masz fajniutkie.Chyba takie żywe sreberka ?
Psiamama 23:03, 25 lip 2016

kerii napisał(a)
Zaczynają kwitnąć dalie niestety zostały mi tylko te dwa kolory inne zniszczyły mi się w zimie

To nie dalie ale też ładne

Dalie są piękne miałam kiedyś ich dużo pomieszane z cyniami. Teraz na tej rabacie liliowce się rozpanoszyły i już nie sadze a szkoda. A psice kofffane ucałuj pychole
kerii 23:30, 25 lip 2016

Psiamama napisał(a)
Kerii śliczny ten niezidentyfikowany obiekt rosnący pięknie kwitnie ciekawe co to? Pytałaś w identyfikacji traw?

Pytałam odzewu zbyt wielkiego nie było jedna podpowiedź, że to może proso pogoglowałam i na dwoje babka wróżyła, trochę niby podobne ale ta miotełka taka dość delikatna jak na proso internetowe zobaczymy jak się sytuacja rozwinie dalej