Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 23:28, 05 cze 2016

Do góry
eM na rybach, a mnie nosiło po krzaczorach, bo bez zielonego ani rusz...

a tu niestety już powrót... do szarej rzeczywistości
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:26, 05 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Tu przymiarka z Miskantami ML. Zostawić tak czy dać np. Trzmieliny na pniu? Teraz rosły tam czosnki ale się połamały.

Mnie się tak podoba

Przejrzałam pismo obrazkowe, trochę poczytałam, fajny ogród powstaje
Ogród z koniczynką 23:23, 05 cze 2016

Do góry
dla niepoznaki chwilami zmienialiśmy się w białe ptaszydła...a ten czochraty to eM...

ale nie tylko my, bo takich było więcej...

Szmaragdowy Zakątek 23:22, 05 cze 2016

Do góry
Rododendron PEARCE’S AMERICAN BEAUTY jeszcze w pełnym rozkwicie

trala la la…pomidorki sobie rosną

Dakar zapoznaje się z „nowym” kolegą. Strasznie się cieszył i naprawdę myślał, że to jakiś obcy pies.

i na koniec… zdjęcie z serii: „z perspektywy Dakara” – czosnek o zmierzchu.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:18, 05 cze 2016

Do góry
Na dobranoc różyczki dla Was.

Szmaragdowy Zakątek 23:18, 05 cze 2016

Do góry
Chwastów nie wypieliłam, ale udało mi się cyknąć kilka fotek.

rododendrony powoli przekwitają, ale za to wierzba HAKURO zaczyna szaleć

hosta PRAYNG HANDS „wystrzeliła” w górę tak bardzo, że nawet mnie zadziwiła

moja ulubienica – róża KRISTAL

… i dwie zupełnie nie lubiane róże. Czerwona to FLAMMENTAZC, a MULTIFLORA ta biała
Ogród z koniczynką 23:16, 05 cze 2016

Do góry
W związku z piękną pogodą wyjechaliśmy sobie na 4-dniowy wypoczynek...Takie piękne widoczki towarzyszyły nam codziennie...

a ten zielony egzemplarz to moj wędkujący eMuś...

dzielnie tkwi 4-tą godzinę na pomoście...

przy okazji "strzaskał" się na heban... a zielony przyodziewek leży sponiewierany na deskach pomostu...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:16, 05 cze 2016

Do góry
Plan na dzisiejszy dzień został wykonany. Skrzyp zebrany, zalany wodą, dorzuciłam do niego trochę wrotyczu. Teraz tylko mieszanie codzienne i czekanie aż nabierze mocy.
Resztę dnia spędziłam w pozycji horyzontalno- siedzącej, leniwie omiatając okiem tu i tam, napawając się wonią kwiecia i nasłuchując przyjemnego bzyczenia. Było niezwykle przyjemnie. Z prac ogrodniczych wykonałam tylko jedną- wyłamałam przekwitnięte kwiatostany Zembli. Może ktoś z czytających pamięta, jak często zasila się rododendrony siarczanami amonu, potasu i magnezu? Moje dostały jedną dawkę plus opryski florovitem dla kwaśnolubnych.

Na ogniku uwijało się mnóstwo pszczół różnych gatunków. Chyba muszę się doszkolić w ich odróżnianiu.

Wreszcie otworzyła się piwonia, która dostałam od taty. Już zapomniałam, że ma tak piękne kwiaty.

Wczoraj ścięłam kwiatostany owsicy wieczniezielonej. Lubię tę trawę, bo nawet zimą zachowuje stalowy kolor. W zeszłym roku nie ścinałam jej kwiatostanów i wydaje mi się, że trochę przypłaciła to kondycją. Zaobserwowałam, że podobnie dzieje się z kostrzewą. Kwitnienie ją osłabia. Kostrzewom też ścięłam kłoski. Zakwita lawenda

Od ogrodu do łąki i stawu 23:14, 05 cze 2016

Do góry
A tu druga rodzinka, która zamieszkała nad stawem

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:12, 05 cze 2016

Do góry
Little Lime rok temu ładnie kwitła w pełnym slońcu, na wiosnę ścięłam i chyba kwitnąć nie będzie, bo pąków nie widzę i nie wiem co źle zrobiłam, bo cięłam jak dwa lata temu , a nawet wyżej

Jak ją udobruchać? bo focha strzeliła a i podłoże dostała i fusy z kawy i
troszkę nawozu i pić i nic!
Hortensjada 23:11, 05 cze 2016

Do góry
Pora spać, zostało mi jeszcze trochę ogródków do odwiedzenia , tyle się dzieje, że nie sposób być na bieżąco, dokończę jutro.
Dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:08, 05 cze 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Aniu, bardzo się cieszę ze Was wczoraj miałam okazję poznać . Miałam wrażenie że znam Was od dawna, super się rozmawialo.
No i oczywiście będę śledzić Twój wątek teraz już na bieżąco i bez ukrywania się

Mnie też było bardzo miło, nie ukrywaj się nam. Cieszę się, że tak miło spędziliśmy czas. Mam nadzieję, że w podobnym składzie spotkamy się jeszcze nie raz. Pozdrawiam Zostawiam zdjęcie mojej Solo

W gęstwinie liści skrywa się piękny kwiat

NewLife w ogrodzie 23:08, 05 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Beata, byłam wcześniej, ale nie pisałam. Cieszę się razem w Tobą z kolejnego rosnącego zielonego kawałka
No i widziałam Cię na zdjęciach u dziewczyn. Super laska jesteś

No i zajrzała do mnie buzia z płomiennymi włosami Ja wiem jak to jest z tym brakiem czasu czy możliwości pisania na innych wątkach. Sama długie lata Was podglądałam a i teraz zazwyczaj wieczorami ograniczam się do zwiedzania innych wątków podpatrując Was przed snem na komórce. Tyle, że nie muszę jak Iwonka (Iwk4), robić tego pod kołdrą
W zielonej aptece 23:07, 05 cze 2016

Do góry
Mam nadzieję, że zmiany pozytywne.
Uwieczniam czas orlików... baaaardzo je lubię...
Enklawa w mieście 23:06, 05 cze 2016

Do góry
Miałam ładne miskanty i chyba uschły, bo nie wzeszły albo wyszedł kłosek lub dwa. Trochę mnie to zaskoczyło:/ żeby trawa uschła, przecież powinna odbić!
Rok temu jeszcze:

A teraz

Trawki nie wzeszły i jakoś wydaje mi się, że hortki 2 little Lime też kwitnąć nie będą, bo nie widze pąków. Może źle je wiosną ścięłam.. nie wiem
Chociaż 2 lata temu ścięłam je bardziej, a w tym roku już nie tak nisko.
Mój 4 arowy azyl... 23:05, 05 cze 2016

Do góry
Ostrogowiec

Powojnik bylinowy

Typografia ogrodu 23:05, 05 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Czy na ostatnim zdjęciu jest molinia KF?Mozna wiedzieć gdzie kupowałaś?Ogród cudowny!
Nadmorski... 23:04, 05 cze 2016

Do góry
W miejscu gdzie powstaje rabata, miały rosnąć świerki.
Co myślicie o tym, czy nie lepiej byłoby, aby świerki w nie regularnym szyku, 2, 3 rzędach zasłaniały te pomaranczowe domki,( które miały mieć czarne dachy i być w kolorze drewna naturalnego, a jakie są - błee)?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:03, 05 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

O jak fajnie!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:02, 05 cze 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, piękne piwonie i w ogóle ogrom kwitnacych roslin u Ciebie !
Dziękuję Marzenko trochę się tego uzbierało

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies