Ciężko powiedzieć - zbyt mało szczegółów (przydałoby się zbliżenie płatków i liści), poza tym w tej chwili jest na rynku tyle podobnych odmian, że tylko bezpośrednie porównanie coś może dać.
Ale jeśli założymy, że ogrodzenie na zdjęciu (siatka) ma ok. 160 cm, to jest to być może któraś z większych "niemieckich odmian", np. Europa.
W każdym razie, jeśli chcesz mieć podobną, jak na zdjęciach, spróbuj Europę. Możesz też wybrać niższe, ale podobne: Hamburg, Deutschland, Altona...
Ja jesienią posadziłam 1 Limelight, a drugą (wiosną) przesadziłam obok z cienistego i suchego miejsca, gdzie słabo rosła. Ta pierwsza była bardzo wybujała i od razu po posadzeniu zaczęła marnieć. Obie przycięłam wczesną wiosną na ok. 10 cm. Teraz wyglądają tak samo (ta przesadzana ma więcej pędów), mają ok. 35 cm, są gęste, ale tylko niektóre pędy mają zawiązki kwiatów, króre można wyczuć, lekko ściskając czubek pędu. Spodziewam się oczywiście dużo słabszego i opóźnionego kwitnienia, bo rośliny muszą się najpierw porządnie ukorzenić. Dokupiłam im jeszcze 3 koleżanki i te, jak dotrą, posadzę na docelowe miejsce. Będą miały dużo czasu na ukorzenienie się i myślę, że zakwitną w przyszłym roku.