Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród Kasi 11:47, 28 cze 2016

Do góry
Lawendowa, malutka ale wysoka

Stipa zjada trzmieliny

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:46, 28 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

u mnie jeszcze nie kwitnie, jakas pozna jest...
ale tez zdrowka zycze

W zeszłym roku też była taka późna.. ale się rozkręca.. i jak na razie to jedyna piękna róża u mnie I na szczęście posadziłam koło tarasu pod dużym oknem, wiec nie straszy na widoku.
Koniec fotek.. wracam do pracy... wszytko w żołądku siedzi na swoim miejscu Oj jak fajnie

Typografia ogrodu 11:45, 28 cze 2016

Do góry

z jednej strony furtki Artemis uniemozliwia prawie korzysrtanie z niej, z drugiej strony atakowana jest przez lipę
Mały ogród Kasi 11:43, 28 cze 2016

Do góry
No i się moje zdjęcia przeterminowały, zanim zdołałam wstawić

Ale, że nowych na razie brak, zapraszam na spacer

Przy wejściu- widok z domu, z kuchennego okna

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:43, 28 cze 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Niedawno był taki ładny, i też Ciebie denerwował Nie przesadzaj! Zdrowie najważniejsze! Cała reszta, to dodatek do życia, czasem lepszy czasem gorszy. Natury nie prześcigniesz!
Wiem, że tak dynamicznej osobie wydaje się niemożliwe odpuszczenie czegoś w tej chwili i zostawienie do wykonania na potem, ale już tak trzeba robić! Siły mierz na zamiary. Jak się nie da, to się nie da! I już!
Buziam!

Pisałam że mi się podoba .. że wreszcie jest taki jak trzeba.. ale to było ...

Jak się ogarnę z robotą to się za niego wezmę.. ... a na razie jest ja kjest.. nei pierwszy i nie ostatni raz.. w piątek i niedzielę zapowiadają deszcz, może go podleje to odżyje..

To było...

Typografia ogrodu 11:41, 28 cze 2016

Do góry
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 11:41, 28 cze 2016

Do góry
Kochani ja dopiero dzisiaj coś napiszę bo pomimo że podglądałam co dzień nie miałam czasu na pisanie.U Kindzi zakończyliśmy w niedzielę przed południem, później jeszcze gościłam Gochę z Emusiem na chwilkę a wczoraj imprezka u przyjaciół już z poza ogrodowiska bo i tym się uwaga należy

Jako menager zresztą podsumowanie to mój obowiązek
Wspaniały ogród Kindzi i Rysia odwiedziły według obliczeń 32 osoby.

Przywieźliście mnóstwo pyszności które wspólnie z zapałem nieco ostudzonym upałem (paradoks )wspólnie pałaszowaliśmy Wszystko było pysznościowe.
Pogoda zamówiona lecz niestety zapomniałyśmy z Kasią określić górną granicę temperatury i dlatego ten upał.Poprawimy się następnym razem.
Prezent wspólny został przyjęty z radością tym większą że został obsadzony bez zaangażowania ślicznych Kindzinych pazurków. Wpasował się na tarasik idealnie

Gospodarz jednak musiał się zaangażować i z wielkim mozołem przetransportować go na miejsce docelowe taczkąPopatrzcie jaki to wysiłek niezmierny, aż do ziemi go przygniótł

Typografia ogrodu 11:38, 28 cze 2016

Do góry
wstawie czego nie wstawiłam. czekam na limonkowe kwiaty hortek, rozchodników, jeżówek

limki sięgają mi do pasa

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:34, 28 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Chyba życzenie się spełniło.. bo po 36 godzinnym poście.. zjadłam bułkę I jeszcze jest na swoim miejscu Zaraz kawę sobie zapodam i od razu ozdrowieję

u mnie jeszcze nie kwitnie, jakas pozna jest...
ale tez zdrowka zycze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:34, 28 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
zapytam o szałwie od Finki ....Bright Rose...widziałam kiedys foty u ciebie pokazywałaś ...jak kwitnie to jaka jest wysoka?....najlepiej w cm ...bo jak powiesz ze do kolan czy po dupe to się będę głowić za bardzo)

Finka podaje ze około 30-40cm osiąga ...ale pytam ciebie bo u ciebie wszystko ponad normę raczej juz wieksze nie urosnie?

U mnie maks do 40 cm.

I jakieś foto zaległe..

Kamienny ogród patykiem malowany 11:34, 28 cze 2016

Do góry
Podlana o poranku hosta

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:33, 28 cze 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Piękne Twoje róże i takie zdrowe a moje Fairy...no właśnie pliss wleć na sekundkę zerknąć co im.

Byłam.. takich mam połowę lub lepiej.. niestety nie mam czasu skakać na różami, a one tego wymagają.. jedynie Nostalgia jest jak na razie bezobsługowa (piszę o różach które mam kilaka lat, bo takie 2 letnie to są za krótko by się wypowiadać)

Rok temu kwitły z kocimiętką Blue Moon ... i było to piękne zestawienie, a w tym nie zeszły się razem Byliny są trudnym tematem do komponowania... są nieobliczalne

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:30, 28 cze 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Zdrówka życzę!

Chyba życzenie się spełniło.. bo po 36 godzinnym poście.. zjadłam bułkę I jeszcze jest na swoim miejscu Zaraz kawę sobie zapodam i od razu ozdrowieję

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:28, 28 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja nie Ania ale moge podzielić się moim doświadczeniem - ta szałwia rośnie u mnie do 40cm ... po przekwitnięciu ją tnę i kwitnie powtornie ... potrafi nawet trzykrotnie cieszyć kwiatem

U mnie też do 40 cm... niebieska jest o połowę niższa..

W pierwszym roku też jest niższa, a w kolejnym osiąga 40cm (u mnie tyle osiąga).

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:27, 28 cze 2016

Do góry
Jolu, wnukowie wątpili czy naciągnę cięciwę! Udowodniłam, że nogi nie są już tak sprawne, ale ręce i oko mam niczym słynny Wilhelm! No i teraz nie mogą powiedzieć, że babcia do konkursu strzeleckiego się nie nadaje!

Duchota u mnie, wróciłam z ryneczku, i dzisiejszy obiad poświęcam jutrzejszemu patronowi Piotrowi! Będzie zupka ze świeżych kurek i jeszcze sosik grzybowy do drugiego dania!
Co prawda powinnam sama poszukać grzybków w lesie, ale ponoć pierwsze grzybki w sezonie muszą być opłacone, by i mnie i kolejnym grzybiarzom szczęściło się w sezonie! Darz grzyb!

Ps.ogórki zakiszone!

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:26, 28 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
O qurcze grypę od dzieciaków załapałaś... Współczuje , Nifuroksazyd mam nadzieje ze juz zaaplikowałaś?

Moze do wrzesnia ogarniesz sie z robota i na 25.09 dotrzesz do Wojsławic. Pod rodzę zaliczysz Wrocław?
A ja dumam jakby tu służbowo do Rezszowa skoczyc, moze cos wymysle w sierpniu

Nic nie aplikowałam, bo całą noc zdychałam, a rano eM pojechał do pracy a ja nie byłam w stanie się wygrzebać do apteki.. zresztą wyczytałam, że to trzeba przeczekać.. i przeczekałam.. spałam 24 godziny, na chwile tylko zerknęłam na wątek spotkaniowy i padłam.. nie byłam w stanie czytać. Ale dieta i sen zrobiły cuda.. tylko te ogórki małosolne w kuchni denerwują bo bym zjadła ,a rozsądek mówi , ze lepiej nie

Do Wojsławic zawsze chętnie.... eMuś też już chętnie jeździ na spotkania więc 90% że przyjedziemy

A z Rzeszowem dumaj, dumaj.... ciągle na to liczę.. chociaż po dzisiejszym obchodzie to ogród wygląda tragicznie, a niedawno był taki ładny

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:25, 28 cze 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Dlaczego ja czosnków nie posadziłam???
Już na kolejnym wątku się nimi zachwycam Beatko, czy je się też wykopuje jak tulipany? Czy zakwitną z tych samych cebulek ponownie? Na pewno jesienią zakupię, cudnie u Ciebie wyglądają

Runiankę też widziałam, no, posadziłaś jej trochę. Będzie pięknie, jak się rozrośnie U mnie jest bardziej na słońcu i jakoś nie chce współpracować

Do burzy muzgów nic nowego nie wniosę ale piny baaaardzo mi sie podobają
Pozdrawiam
Kamienny ogród patykiem malowany 11:24, 28 cze 2016

Do góry
I kilka rabatkowych....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:23, 28 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U sąsiada ogród użytkowy, mam nagietki za płotem, a u mnie kolekcja paproci... i nie tylko

Zderzenie dwóch światów....
Bardzo lubię paprocie. Na artykuł poczekam z cierpliwością.
Zdrowiej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:21, 28 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Razem z jaśminowcem kwitną nadal ciemierniki

Musi być pięknie zapachowo, bo jeszcze tyle róż a cieniste zakątki tak ładnie chłodzą.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies