Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

alis 16:56, 04 lip 2016

Mixtoorka napisał(a)
hey Jude!

Jude mus mieć, cudna <3
Anda 17:44, 04 lip 2016

Mixtoorka napisał(a)

Widziałam, piękne obie. Będziesz miała wszystkie najpiękniejsze odmiany Jak u Madżenki.

Jeśli moja uprawa róż nie okaże się totalną katastrofą to przed dom kupię Summer song Ale muszę przemyśleć bo to specyficzne miejsce i pewnie wstrzymam się do jesieni, mamy wyciąć wieeeelką jodłę pospolitą. Piękną ale wielką. Suszę robi straszną.

A czemu miejsce specyficzne? Moja Summer rośnie właśnie przed domem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 19:29, 04 lip 2016

Karola stipa to faktycznie dziwoląg
ewakatowice 21:01, 04 lip 2016

piękne zdjęcia bo i piękny ogródek
Mixtoorka 08:41, 05 lip 2016

Anda napisał(a)

A czemu miejsce specyficzne? Moja Summer rośnie właśnie przed domem.

Ewciu, bo to kolejny skrawek, dodatkowo wysuszany przez wielkiego formowanego, jeszcze przez mojego teścia, chyba 30kilku letniego cisa i wielką jodłę do wycięcia...

Jeśli warunki będą tam sprzyjające to dopiero zdecyduję się na plan i coś tam wymyślę. Nie chciałabym zamordować tak pięknej róży
Mixtoorka 08:42, 05 lip 2016

malkul napisał(a)

hmmm faktycznie zadziwiająco różna do tego co oglądłam w necie pod tą odmianą

Zmienia się, muszę dać jej czas, dopiero się rozwija. W zeszłym roku była fuksjowo-różowa i pełna . Już jest coraz bardziej różowa.
Mixtoorka 08:44, 05 lip 2016

ewakatowice napisał(a)
piękne zdjęcia bo i piękny ogródek

Buźka! Dziękuję, dziękuję. Raczej piękne obiekty fotografowane, a zdjęcia dziełem przypadku Ale staram się nie używać programu AUTO
Kacha123 08:48, 05 lip 2016

W zeszłym roku przez cały sezon sypałam ślimakom niebieskie cukiereczki. Fakt, sporo to kosztowało, ale w tym roku po pierwszym wiosennym "poczęstunku" jest ich bardzo mało. Też znalazłam starego opuchlaka na pąku róży
Mixtoorka 08:52, 05 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Karola stipa to faktycznie dziwoląg

Nooo! Byłam bardzo zdziwiona co z tego będzie i to takie cóś wyrosło. Ale to nie przypomina żadnej dziko występującej ostnicy. No nie wiem co tam mam ale jak widzisz u mnie wszystko jest możliwe Nawet stipa głupieje

A ta siana później jest ok, ale też nie kwitnie, tak jak Twoja.

Ta też była ok, do momentu aż ją przepikowałam pojedynczo. Wyglądała jak normalna stipa, zaczęła się dzielić to ją popikowałam Później długo stała w miejscu, a jak ruszyła to zaczęły rosnąć szerokie liście.
Mixtoorka 08:53, 05 lip 2016

Kacha123 napisał(a)
W zeszłym roku przez cały sezon sypałam ślimakom niebieskie cukiereczki. Fakt, sporo to kosztowało, ale w tym roku po pierwszym wiosennym "poczęstunku" jest ich bardzo mało. Też znalazłam starego opuchlaka na pąku róży

Kasieńko właśnie wczoraj znalazłam takie mikrusy na klonie. Jeden bezdomny jeden z mieszkaniem. Paskudztwo. Ale mam wrażenie, że granulki jedzą tylko te dorosłe brrr fuuuuu!

Mus sypać i sypać!