Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szałwie czy lawendy? 11:52, 03 cze 2016

Do góry
Szałwie które mam od nasionek i anabelki.

Nie wiem co to, na 6 cebul jedna kwitnie. Naparstnice tegoroczne, sadzone wiosną, od teściowej.
Szałwie czy lawendy? 11:47, 03 cze 2016

Do góry
Czekam na maleńkie czosnki główkowate. Czosnki z zielonymi fryzurkami też już zaraz. % wyczekanych Szubertów, ściąganych przez ogrodniczy na zamówienie tylko dla mnie wcale nie wyszło. Co za rozczarowanie.

śmiałki - prezent od Katiaxx. Już kwitną. Super.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:47, 03 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Marta ciebie zostawiłam na deser
dawno nei było tyle zdjeć od Ciebie a szkoda
bo masz cudnie
łąkowo, troche lesnie w niektórych zakątkach i strasznei klimatycznie, pieknie

rozłożę sie zatem wygodnie na hamaku i skomentuję jesli mogę

bardzo spodobał mi się ten leśny zakątek z hamakiem , miękkośc tej górki łagodny spadem

czosnki kartawskie też mnei zachwyciły, w tej masie pięknie już nawet mam niecny plan zakupic je jesienią

Irysy trawolistne kocham u Ciebie do zawsze widze że tyle lat mają się świetnie

i ten biały dywanik nisko to z czego?
cudny jest

Ps. zabrakło mi jeszcze lawendowych hektarów przed wybuchem
ps2. czewona rabata jeszcze istnieje? ta z czerwonymi jezówami i brązowymi trawami?

a i zrobiłam dla ciebie małe porównanie
:
twój grab w 2013

2014 po cięciu

2015

i 2016

Koniecznie musisz się rozłozyć na hamaku . Tylko ja zwlekam z ciagnieciem Cie do siebie, bo wciąż mi się wydaje że jeszcze za mało mój ogród przypomina ogród.
Lawendy w tym roku nie wyglądają pięknie-raczej głupio, jakby chorowąły na łysienie plackowate. To ja ich fotografowac nie będę.

Za porównywarke grabowa dziękuję- faktycznie urósł ten grab sporo. Muszę go ostrzyc zanim M go dopadnie, koeniecznie.
Biały dywanik z bodziszków Biokovo
Karatawskie polubisz- może z przodu przy podjeździe? Ivory halo sa takie białe właśnie.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:47, 03 cze 2016

Do góry
Witaj, Marto! Miło Ciebie widzieć, i dziękować za uwagę.

Krzewuszka kwitnie na pędach zeszłorocznych. Moja nie ma ich za dużo, bo ją przycinam każdego roku na wysokość i szerokość, ale może dlatego ma siłę kwitnąć na tym co jej zostawię. W tym roku po kwitnieniu, spróbuję nie przycinać. ,żeby miała długie, przewieszające się pędy.

Piwonia jest w szpalerze z trzech kolorów, różowy, biały i ciemny róż, prawie bordo, i jeszcze ma niższą partię z piwonii majowej.

Naparstnic mam kilka tylko, ale w ub. roku jesienią pozwoliłam wysiać się białej, będę pikować przy sprzyjającej pogodzie, żeby mi dała spory zagonek do oglądania.Za pozdrówka dziękuję i odwzajemniam!

Typografia ogrodu 11:44, 03 cze 2016

Do góry

YYYYY,szczęka mi opadła!!Świetnie to wygląda!I jeszcze ta biel murków świetnie gra z tym fioletem-chyba to do siebie "spinuję"
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:44, 03 cze 2016

Do góry
Dzień bez bukietu dzień stracony

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:42, 03 cze 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Dokończone i czekam na więcej, twój dom, miejsce, klimat nie mogło być inaczej, pięknie wtopiłaś ogród w otocznie i styl jaki panuje za płotem, po za tym twoje zdolności manualne są genialne, będąc u ciebie można poczuć się jak w bajce czarująco, dobra dość tych słodyczy, bo osiądziesz na laurach a nie o to chodzi , pozdrawiam

Nie przesłodzisz bo ja z tych perfekcjonistów, co się cieszyć nie umieją z półśrodków. No może trochę przesadziłam, bo uczę się cieszyć i tak jest. I tak mam za dużo nawet. Kiedyś mogłabym tylko pomarzyć. Długo szukaliśmy dla siebie kąta. A jeszcze w lesie i w takim otoczeniu to już w ogóle pięknie.
Nie szukam adoracji, raczej chcę pokazać sobie i Wam co mi się u mnie podoba i co mi wychodzi. A reszty nie pokażę
Byłam dziś w pracowni. Zaraz wstawię zdjęcia.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 03 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
świnie jesteście

nei mogłyscie wybrac chocby takiej?

łłłiiiiii tam
to nie my wybiegłybyśmy
Magda wyboru nie zostawiła
a w zasadzie to Konieczki skojarzenie
ja tylko padłam ze śmiechu i podnieść się nie mogę

no ...świnia jestem
Moja działka na Dębowym Lesie 11:34, 03 cze 2016

Do góry
I dla tych co może host nie lubią
Innocenty rozkwita

Ogród w skali mikro cz.II 11:30, 03 cze 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Nie wiem , czy w szkołach Waszych pociech też tak szaleją na koniec roku.. U nas jest..hmmm..szał ciał .. Tearz młody musiał wykonać projekt: " drugie życie śmieci".. Ajjjjj..zaś zabawa ale ja bym nie była ogrodniczką , jakby ten projekt ńie był zielony

Tak więc prezentuje z dumą nasze drugie zycie :wieszaka, butelek po sprajcie i kawałka starego sznurka

Moźe komu się przyda

Pomyslowe
Gdzieś Byl konkurs na powtórne wykorzystanie surowców, możesz startować
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:29, 03 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To te płyty mnie kiedyś do Ciebie ściągnęły i wpadłam w Twój ogród jak śliwka w kompot

W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 11:29, 03 cze 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Zeszłoroczne Limki pięknie rosną pomimo tegorocznej przeprowadzki. Przycięłam mocno wiosną i mam takie coś:

Ta ostania nieco niekształtna, ale popracuję nad nią w przyszłym roku

A to masz te klasyczne Limki, czy Little Lime?
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:28, 03 cze 2016

Do góry
teraz jaśmin ma swoje 5 min ,w towarzystwie z różą

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:28, 03 cze 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)

Byłam w Kraśnicy i była ta roślinka, ale kwiaty miała takie raczej czerwone. Kupiłam serduszkę białą, rutewkę, żagwiny, no i oczywiście orliki. Same byliny.Dziś byliśmy w Sompolnie i tam kupiłam 40szt. bukszpanu na obwódkę, tawuły, berberys, tujki kulki chyba danicę. Już wsadzone prawie wszystko, reszta jutro. I widziałam gdzieś miłorzęby po 35zł. szczepione i nie pamiętam w której szkółce
A Twoja knautia ładna

Tak, rzeczywiście takie pomieszane były. Nawet w jednej doniczce były różne kolory, nie wiem czy się przepylają czy tak posadzili w mixie. I trzeba ją kupić na początku wiosny bo potem się im kładzie i nie wygląda ładnie. W ogrodzie ładnie stoi.
Tak. Byliny najlepiej się tam kupuje.
W Sompolnie jest jakieś takie fajne miejsce? Gdzie?

Nowy bukiecik:

Ogród niby nowoczesny ale... 11:27, 03 cze 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Grabowa do znudzenia....

Ale nigdy się nie nudzi

Magda chciałam Cię zapytać o gabiony-masz je tak rzetelnie wypełnione granitem, czy w środku są oszukane?No i wreszcie sami się z tym mordowaliście?
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 11:27, 03 cze 2016

Do góry
Zeszłoroczne Limki pięknie rosną pomimo tegorocznej przeprowadzki. Przycięłam mocno wiosną i mam takie coś.

Ta ostania nieco niekształtna, ale popracuję nad nią w przyszłym roku

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:27, 03 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekna Twoja piwonia ´taka delikatna
a lilia to potfur

noo a jakie ma dorodne kwiaty ,ponad 60 sztuk naliczylam

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:25, 03 cze 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)
A teraz zagadka. Gdzie zrobiono to zdjęcie?

WOW
BOMBA
w moich wspomnieniach wygląda jak tu https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20120324T174431_-_Rawa_River_in_Katowice.JPG
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:24, 03 cze 2016

Do góry
Iza ,Viola

też się obawiam ,czy jaki potwór z niej nie wyrośnie
zobaczcie łodygę ,tuż pod kwiatem 6 cm szerokosci i 1 cm grubości

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 03 cze 2016

Do góry
świnie jesteście

nei mogłyscie wybrac chocby takiej?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies