Dalię są piękne, ale szkoda, że trzeba je wykopywać na zimę... To trochę kłopotliwe. Ale czego się nie robi...
Aniu, to nowo kupione dalie, przy okazji zakupu warzyw na targu - jak Twoje dzwonki. Z poprzednich lat mam dwie...
Ta kwitnie już pojedynczymi kwiatami
Druga, pełna, postrzępiona dopiero pęka... ale mi ją ślimaki podżarły
Klasyka zawsze dobrze wygląda... Czasami się zastanawiam po co tak kombinować jak jest sporo własnie takich klasycznych, uniwersalnych zestawień roslin
Powinno pomóc, ja z mydłem potasowym muszę się wstrzymać na razie, bo pryskałam innym wywarem na razie Ale jest lepiej...
Jutro pewnie zastanę różane płatki w obfitości na trawniku. I chwasty większe od buraczków w warzywniku. Wczoraj podniecałam się występem pilarzy, a dziś, oprócz deszczu nic ciekawego się nie zdarzy!
Kasiu, jak u mnie w ogrodzie, nie wiem. Ale na cały dzień zapowiedź opadów. Też zostałam w domu, tyle, że z musu.
No to poranną kawkę przy kompie , ale rozjaśnimy nieco widoki, co?
Przeleciałam po ogrodzie, wszystko pięknie wygląda, a najbardziej spodobał mi się gość poniżej. Powiedz mi czy w pierwszym sezonie Ty swoje katalpy okrywałaś na zimę?
Temu mojemu goździkowi też ciemnieją liście i ma być ciemnoczerwony. Porównamy je, jak mój zakwitnie. Nie rozpoznaję tych dwóch, bo na drugim zdjeciu to chyba nie kosmos już taki duży?
W zeszłym roku też miałem 2 lotosy bodajże żółte, pięknie rosły przez lato niestety nie zakwitły. Nie przygotowałem się też odpowiednio do zimowania więc niestety padły. W tym roku jednak zamierzam zbudować specjalne "terrarium" z oświetleniem z tym że już dla lilii tropikalnych, których nie mogę stracić. Posiadam: Tina, Red flare, Emilly Grand H Colorata oraz Maddame Ganna Valaska. Trochę zgłębiłem wiedzę na temat hodowli z literatury oraz kontakty z kolegami z Florydy gdzie hodują piękne lilie tropikalne. Wiem że w temacie hodowli lilii tropikalnych w naszym klimacie krucho więc z zainteresowanymi chętnie podzielę się zdobytą wiedzą oczywiście tym co już wiem. Chętnie skorzystam również z cudzych doświadczeń