Karol z tym że coś zawsze się ukorzeni to sie zgadzam widok potem takiej rosnącej rośliny w ogrodzie bezcenny. A i pochwalić się można
A ja to chce mojej rodzinie i znajomym porozdawać
Karol powiedz mi czy masz choć jedną sadzonkę werbeny bo ja tę gadzinę teraz mam wszędzie gdzie trzeba i gdzie nie trzeba .Jak ją widzę to się śmieję .Dalej nie mogę jej rozgryżć jedno jest pewne nie można jej przykrywać ziemią .????
Napewno swoją produkcję docenia się bardziej
Pokażę Wam dzisiaj jak sporządzić sadzonki z tawuły japońskiej. Dzisiaj przycinałem obwódkę, więc mam dobry materiał do sadzonkowania. 1. Pobieramy sadzonkę o długości ok. 10-12 cm, teraz jest dobry termin bo pędy są średnio zdrewniałe. 2. Obrywamy dolne liście, a pozostałe przycinamy, żeby ograniczyć transpiracje. 3. Sadzimy do donicy z ziemia, obficie polewamy, trzymamy w cieniu (ja chowam na dzień do garazu) i nie dopuszczamy do przesuszenia podłoża. Życzę powodzenia i udanego rozmnażania. Może moja instrukcja Wam się przyda. A i jeszcze jedno. Ja nie stosuje ukorzeniacza. To kawałek mojej dzisiejszej pracy
Przyznam się, że też rozmnażam roślinki kupuję jedną, robię z niej trzy i później sadzonki, odkłady, nasionka itd.