U mnie kwiatów jeszcze trochę zostało, mam nadzieję, że na kolejne pąki nie trzeba będzie zbyt długo czekać.
U nas upał, ale od jutra spore ochłodzenie, miejmy nadzieję, że opadów też trochę będzie.
A dziś doszła do mnie przesyłka - pomylili mi odcienie szarości i teraz myślę czy zostawić, czy wymieniać, czekam na eMa, zobaczymy co on powie.
Róż i fiolet na jaśki - kolory zgodnie z życzeniem mojej córy
Jedynie moja nowa hortensja na pniu Pink Diamond daje znać że chce kwitnąć, ona jest na rabacie w słońcu stąd to przyspieszenie, pozostałe hortensje u mnie muszą powalczyc o słonce..
Nie posadzona jeszcze Aspirin Rose szaleje z kwiatami w donicy na tarasie...mus poszukac miejsca dla niej na rabacie...ale gdzie ?? Albo póki co wysadzic do jakiegoś ładniejszego pojemnika i zostawic na tarasie...
W moim ogrodzie wszystko zmęczone upałem, róże powolutku przekwitaja, nie nadążam ich obrywac,szałwia też swój okres świetności ma za sobą - w wekend idzie pod nóż, do hortensji trzeba poczekać jeszcze troche a jezówki co prawda już startuja ale spokojnie, jeszcze troche do do właściwego efektu....powolutku budza sie tez liliowce...
Telefon przekłamuje kolory, ten pierwszy liliowiec jest bardzo, bardzo ciepło żółty a ostatni w chłodnym żółtym odcieniu a tu wygladaja niemal identycznie.