Agacia
20:44, 29 mar 2012

Jak w temacie - niech na naszych błędach uczą się inni!
Architektoniczne niewypały, niepraktyczne nawierzchnie, słabe narzędzia, zbędne wydatki, niewspółgrające nasadzenia, niewłaściwie wykonane prace i wszystko inne co nie sprawdziło się w Waszych Ogrodach: tutaj jest na nie miejsce - pochwalcie się!
Z mojej strony jak na razie:
- czarna agrowłóknina przy roślinach: własnie usuwam. Ogranicza roślinom dostęp wody i powietrza, co prawda ogranicza wzrost chwastów, ale z czasem i tak korzenią się - na niej.
- przez niedopatrzenie zbyt niska podmurówka przy ogrodzeniu: zimą drewniany płot stoi w śniegu.
- mam bardzo małą działkę, ale mimo wszystko: za małe rabaty, za dużo trawnika.
- pośpiech przy samodzielnym zakładaniu ogrodu, zwłaszcza jeśli jest się zielonym w temacie i wszysko się podoba, jest niewskazany
- drewniane elementy architektury ogrodowej są ładne, ale najczęściej sosnowe lub świerkowe, przez co stosunkowo szybko niszczeją

Z mojej strony jak na razie:
- czarna agrowłóknina przy roślinach: własnie usuwam. Ogranicza roślinom dostęp wody i powietrza, co prawda ogranicza wzrost chwastów, ale z czasem i tak korzenią się - na niej.
- przez niedopatrzenie zbyt niska podmurówka przy ogrodzeniu: zimą drewniany płot stoi w śniegu.
- mam bardzo małą działkę, ale mimo wszystko: za małe rabaty, za dużo trawnika.
- pośpiech przy samodzielnym zakładaniu ogrodu, zwłaszcza jeśli jest się zielonym w temacie i wszysko się podoba, jest niewskazany
- drewniane elementy architektury ogrodowej są ładne, ale najczęściej sosnowe lub świerkowe, przez co stosunkowo szybko niszczeją