Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wrobelki 11:08, 16 lip 2016

U Ciebie chwasty? chyba żartujesz ja tu tylko piękne kwiaty widuję i cudny krajobraz
U mnie porzeczek już nie ma znaczy zostały wykopane. Dżem teraz z jabłek i borówek jest na tapecie dzieci uwielbiają my też. Więc tylko taki robimy. Do tego soki malinowe, z czarnego bzu, wiśni i winogronu oczywiście. Co na soki nie idzie to pójdzie na nalewki A winogron na winko obowiązkowo
jolka 11:22, 16 lip 2016

paulina_ns napisał(a)
Jolu cały czas zaglądam, chociaż śladu nie zostawiam. Pięknie wszystko u Ciebie rośnie, lawenda cudna, zakupione berberysy super, ryneczek Lidia wspaniały u mnie porzeczki już dawno w sloiczkach, wczoraj zjedliśmy już pierwszy z nich dzem pozdrawiam w ten deszczowy weekend.

Paula, jesteś jeszcze fajnie, że się odezwałaś i dzięki za miłe słówko
A berberysami się m.in. u Ciebie zaraziłam, zawsze tak je ładnie pokazywałaś. Czerwonych porzeczek mam 3 gatunki, po najwcześniejszym też już dawno śladu nie ma, a te dopiero teraz nabierają słodkości i masy Trzymaj się cieplutko!! Buziaki

jolka 11:31, 16 lip 2016

wrobelki napisał(a)
U Ciebie chwasty? chyba żartujesz ja tu tylko piękne kwiaty widuję i cudny krajobraz U mnie porzeczek już nie ma znaczy zostały wykopane. Dżem teraz z jabłek i borówek jest na tapecie dzieci uwielbiają my też. Więc tylko taki robimy. Do tego soki malinowe, z czarnego bzu, wiśni i winogronu oczywiście. Co na soki nie idzie to pójdzie na nalewki A winogron na winko obowiązkowo

Ojj Wróbelku chwastów to u mnie jest bez liku i nigdy nie dają za wygraną. Ale co tam, ja też im tak łatwo nie odpuszczę Czasem tylko mnie depresja chwastowa dopada...

Zaciekawił mnie ten dżem z jabłek i borówek, napisz coś więcej, jak to się robi, nie słyszałam o takim połączeniu?? Na sok malinowy będę musiała poczekać jeszcze rok, teraz się dopiero krzaczki aklimatyzują, owocków po kilka, myślę że w przyszłym sezonie dadzą czadu Winogrona też świeżo posadzone, na razie słabe. Ale sadzonki były w extra klasie, tak więc też liczę na to że pokażą na co je stać Za to czarnego bzu mam pełno w lesie niedaleko, może chociaż z niego sok mi się uda zrobić. Tylko też muszę na necie jakiś przepis poszukać.

Pluszakowa 12:34, 16 lip 2016

Jolu chciałam podziękować, bo trafiły do mnie twoje siewki jeżówek bardzo dziękuję będę się o troszczyć i kochać jak własne
carolina01 13:00, 16 lip 2016

Wpadlam na południowy spacer podziwiać twoj ogród. Rabata rozana zachwyca. Jezeli sie nie obrazisz odwzorowuje ja u siebiecw nowo powstającym przedogrodku.
wrobelki 13:08, 16 lip 2016

Jolu masz wiadomość na priv
jolka 16:40, 16 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Jolu chciałam podziękować, bo trafiły do mnie twoje siewki jeżówek bardzo dziękuję będę się o troszczyć i kochać jak własne

Hej Magda To Edycie dziękuj, nie mnie Ale super, cieszę się, że jeżóweczki trafiły w kochające ręce Nie będziesz miała z nimi problemu, jak tylko się zaaklimatyzują to będą zdrowo rosły i się siały. Myślę, że w przyszłym roku na pewno Ci zakwitną Są bezproblemowe i urocze

jolka 16:47, 16 lip 2016

carolina01 napisał(a)
Wpadlam na południowy spacer podziwiać twoj ogród. Rabata rozana zachwyca. Jezeli sie nie obrazisz odwzorowuje ja u siebiecw nowo powstającym przedogrodku.

Hej Carola Miło widzieć nowych gości w ogrodzie, muszę jakąś ławeczkę nową zapodać Kopiuj, co tylko Ci się podoba. Miałabym się obrazić?? No coś TY, przecież to bardzo miłe Ja zresztą też wiele rzeczy skopiowałam od bardziej doświadczonych Koleżanek
jolka 16:47, 16 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Jolu masz wiadomość na priv

Przeczytałam, zapisałam Dzięki!!
anna_t 21:04, 16 lip 2016

super zakupy, Maria daje po oczach
a powiedz mi Ty mialaś tam miedzy różami miskanta morning light, jest tam jeszcze? chodzi mi o te roże co lawende hidcote pokazywałaś, larisski bodajże :/