Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:55, 23 cze 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

No tu mnie zatkało - boska focia - ostrózki mus jak najwięcej zgromadzić

Ostróżki trochę potargał wiatr Dają na razie radę Kupuj

jolka napisał(a)
Renia, pokaż szpaler bonici

Jolu, gdzies tam już pokazywałam. Specjalnie dla Ciebie...

U mnie jest żywopłocik z bukszpanu, lawenda, bonika i w samym tyle ostnica.

Grubej dyni zmagania z naturą 08:50, 23 cze 2016

Do góry
Wczoraj zakończyłam przycinanie tego co było do przycięcia, czyli głównie bukszpanów. Sama się zdziwiłam, że mam ich aż tyle. Po inwentaryzacji wyszło że mam bukszpanowych: 30 kulek (niektóre zrozumiałe tylko dla wytrawnego ogrodnika ), 1 stożek, 3 kostki, 3 żywopłociki.
Przy okazji przycięłam jedną kulę z tui na pniu, dwie kulki cisowe i stożek cisowy. Mam jeszcze kulkę do przycięcia w donicy przy garażu, ale w niej wróble założyły gniazdo, więc pańci na jajkach nie chciałam stresować

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:48, 23 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie raz tak się stało, wyszły z nich dalie; siałąm też dalie i kwitły, jak wykopywałam, bulwy mizerne, ale znowu wyszły, więc chyba dalie i z siewu są i z bulw;

Bedę szukać bulw jesienią

margaretka3 napisał(a)

Według moich obserwacji te siane dalie wykształcają po prostu mniejsze bulwy.
Inna rzecz, Reniu. Sprawdź, czy Twoje zakupione dalie nie mają korzonków owiniętych takim jakby materiałem, nie wiem, jak to nazwać. W szkółkach takim czymś owijają sadzonki. Gdy kiedyś takie dostałam, nie wszystkie z nich wykształciły bulwy. Zastanawiałam się wtedy, czy to właśnie nie przez ten materiał. Bo te, które wysiewałam, zawsze wykształcały bulwę, większą lub mniejszą, ale jednak.

Korzonki nie były owinięte, ale bryła korzeniowa była mocno przerośnięta, a doniczka mała. Lekko porozrywałam przed wsadzeniem. Strasznie mi się spodobały te nowe dalie, koniecznie chce je miec w przyszłym roku Niestety zdjęcia nie oddają w pełni koloru, one są takie bordowe, jak wino

To jeszcze jedno pytanie mam
Czy bulwy, które nie wypuściły pędów (nie wiem czy za małe, czy oczka nie mają?) mają szansę w kolejnych sezonach na wzrost?
Dostałam od Sylwii w tamtym roku i tylko jedna bulwa puściła pędy, reszta siedzi w ziemi i nic. Co mam z nimi zrobić?
Nawożenie, zasilanie trawnika 08:45, 23 cze 2016

Do góry
Witam,
Tydzień temu podałem trawie:
Nawóz Pro-Complex Trawników Trawy Vila Yara 25KG.
Tydzień temu napisałem posta i wkleiłem również zdjęcia. Poprawa jest.
Ale pozostały żółte plamy. Co to może być ? Przenawożenie czy brak nawozu ?

Oto efekty po tygodniu i wczorajszym koszeniu:

A tak było tydzień temu:
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:43, 23 cze 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Liatry w buszu i busz

Ten busz zachwyca , jaką odmianę róży masz w tym miejscu?
Kolorowy ogród na piasku 08:42, 23 cze 2016

Do góry
viva napisał(a)

Rzeczywiście Anetka zrobiła piękne zdjęcie i nie tylko to, widziałam

Na moim, nie tak pięknym , przedstawię odmiany jakie widać

Po prawej jest Jasmina, po lewej New Dawn a za nią wciska się Bobby James
Róże są bardzo zmaltretowane przez wichury i deszcz

Codo Nie wyłażę od Ciebie
Ogród Ani :) 08:42, 23 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Dzięki wszystkim

Rabaty wysypane korą.
Dopiero teraz widać, że brakuje wypełniaczy i chyba sporo roślin. Ale wolę zdecydowanie odsuwać ta korę i dosadzać, niż pielić te chwasty i pielić (to jednak nie jest moje ulubione zajęcie )
Szału nie ma i nic doopy nie urywa

Wiśniowa jeszcze nie skończona, brakuje kulek

Rabata z bukiem (na paliki od wiśni nie patrzymy) podczas wichury eM latał i wiązał do byle czego a prowizorki są najtrwalsze

Rabata ze studnią :/ Cisy zapewne do poprawienia. Powoli, powoli posuwam się do przodu

Nawet ten wąski przesmyk wysypaliśmy Też do obsadzenia Czy dostrzegacie moje bluszcze?

Może jak nie będę musiała ciągle z chwastami walczyć, to moje poczynania ogrodowe nabiorą rozpędu? Kto wie hi hi

Buziole

Anulka, ramy ogrodu cudne, chciałabym żeby u mnie tak było, teraz to możesz szaleć dopiero, rozumiem teraz co Toszka miała na myśli mówiąc o fundamentach
Będzie pięknie Wiśniowa marzenie
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:41, 23 cze 2016

Do góry
Taki łuk planuję zrobić na okularowej. I zastanawiam się, czy tymi cisami/choinami nie obsadzić na całej szerokości- zniknie problem drewutni, ale nie wiem, czy to będzie wyglądać ok...

Łuk= niebieski wąż ogrodowy.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:39, 23 cze 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Dzięki Łukasz

Wczorajsza pełnia też klimacik tworzy

, ja przy pełni nie śpię, ty chyba też skoro taka fotka piękna.
Ogród w cieniu brzozy 08:36, 23 cze 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Wow ,kolejne cudnosci, mi lepiej rosną jasne jarzmianki,ciemne zdecydowanie gorzej.

Tak, u mnie podobnie, kępa wolniej przyrasta.
Nie pamiętam czy masz Heidi Klum, słodka mała różyczka choć chorowita.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 08:32, 23 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dziś na chwilę wpadłam na ogród i cyknęłam co nieco

Ślicznie Ci się Asiu te trawki tutaj wpasowały. I jaki porządeczek na rabatce! Chwaścika to nawet z lupą się tam nie znajdzie.
Kanciki brawo eM
Ogród w cieniu brzozy 08:25, 23 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Agato, z przyjemnością pooglądałam fotki na kilku ostatnich stronach. Cudne widoki masz w cudnych kolorach. Ślicznie wszystko ze sobą współgra. Bardzo sie cieszę, że mogę oglądać u Ciebie takie piekne ogrodowe widoki

Ando, dziękuję za tak miłe słowa, dla Ciebie na razie jedyny kwiat Young Lycidas.
Ogród z uśmiechem 08:16, 23 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Szukam u Ciebie tej Klosterose. Jest pokazana?

Reniu, Ewa, na zyczenie róża Klosterrose - klasztorna

Rododendronowy ogród II. 08:12, 23 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Artemis ma sporo pąków ale chyba rosnie w zbyt duzym cieniu

Chopin

i Lavender Ice ma sliczne paki

Twoje róże to arcydzieło, gdzie kupujesz takie rarytasy u nas w okolicy nic z tych odmian dostać nie mogę?.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:07, 23 cze 2016

Do góry
Uf. też dziś do cienia zamierzam podążać! A jutro u nas chyba rekordowa temperatura + 32 C. Po dzisiejszym nasłonecznieniu, na jutro planuję pozostać w domu.

A w moich tujach ktoś zbudował domek!

Ogród wśród pól i wiatrów 08:03, 23 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Dzięki Paulinka, byłam widziałam A w ogóle to ja myślałam, że Ty ją masz już wsadzoną, razem z różyczką Nie wiem sama co mam myśleć o kocimiętce, tak ogólnie ... Niby nie wygląda źle, ale się zastanawiam czy jednak szałwia czy lawenda nie daje bardziej spektakularnego efektu.. Ale nic, będę ją obserwować w tym sezonie

Zielone mimi-hosty na ochłodzenie

Jolu jeszcze nic nie posadzone, darn trzeba ściągnąć,a mąż zapracowany. Mi kocimietka się podoba, jedynie trochę denerwuje mnie,że zasycha od spodu, dlatego przed nią dam róże, a przed róże obwodke, tylko muszę zastanowić się z czego, myślałam o przetaczniku, ale nie mam siły w te upały po szkolkach spacerować, zaczekam na ochlodzenie.

Ps. Pięknie wszystko u Ciebie rośnie u mnie też jezowki też tuż tuż. Buziaki
Tu ma być ogród :) 08:03, 23 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jeżówki Vintage Wine - udało się je zakupić dzięki Mirelli.

wow ale okazy

napiszesz ile kosztowały...bo ja zawiedziony jestem moimi mikrutami po 10 zł za sztukę...
Znowu na wsi 07:58, 23 cze 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Sąsiadki Elfe, kremowe margerytki. Wzdychałam do nich kilka sezonów, wreszcie mam

też je lubię...rosną u mojej cioci...zawsze przyciągają mój wzrok
Mój ogród pod górkę... 07:46, 23 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I klon na miejscówce Wczoraj wieczorem była jeszcze przymiarka światła i w miejsce głazy z naświetlaczem przyjdzie reflektor i będzie elegancko

ślicznie przystojniak pierwsza klasa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 07:39, 23 cze 2016

Do góry
U mnie tylko deszcz... i tak już ponad 3tygodnie leje, albo dla odmiany pada. Słonca jak na lekarstwo. Oddałabym chętnie ten deszcz nawet za cenę podlewania ogródka!
Rośliny marne bo już za dużo wody mają. Trawy nie ma kiedy nawet ściąć - w kolana się robi już.
Róże nie zachwycają, ale mają się marnie.
za to róże u rodziców - piękne! choć tam nornice grasują - wrrrr.

Klon się ładnie rozrasta i dobrze zrobiło mu [wg mnie oczywiście] to przygięcie w dół. Ładnie się zagęszcza.
Przyciełam lekko cisy, ale jeszcze nie wszystkie. Chyba trochę za wcześnie to zrobiłam bo gałązeczki jeszcze wiotkie są, ale widzę że ludzie w koło tną to się skusiłam. stożki i kule nadal potrzebują czasu żeby wyjść na prostą, ale pomału widać co i jak.
a tymczasem pokażę klonika Sango Kaku. Widać jak ładnie wypuszcza nowe gałązki - jak czułki są

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies