Może ktoś zna tego iglaczka?
Kolor fluorescencyjnie zielony (nie żółty), przykuwa wzrok z daleka. Wysokość 1,80m- 2m więc na żywotnik wschodni aurea nana za duży.
Raczej tuja niż cyprysik?
"Wołał" mnie z daleka tym kolorem, musiałam go uszczypnąć chociaż to na cmentarzu było
Prezentuję moją poszerzoną rabatkę z dosadzonymi zakupami Widać wyraźnie, że jest tu dużo miejsca na kolejne zakupy Zdjęcia ciemne, bo słońca u nas dzisiaj nie ma. A nawet pada deszczyk.
Bardzo się cieszę z tych lilii. Wczoraj po przewożeniu i sadzeniu wszystkie kwiatki straciły płatki, a dziś rozkwitły kolejne pąki Na tej rabacie są jeszcze dwie hortensje Schloss Wackerbath. Na razie wyglądają tak
Jak na razie You&Me wygląda obłędnie, bo ma 7 kwiatów i jeszcze 3 gałązki z pączkami Mam nadzieję, że będzie tak ładnie kwitnąć również w przyszłym roku, a nie jak You&Me Passion, która jest wielka, ale ma tylko jeden pączek.
Róże już wybrałam i zamówiłam:
6 Św. Teresek (bo jeszcze chcę uzupełnić dziury)
4 Heidi Klum
4 Garden of Roses (tych jeszcze nie jestem pewna, czy są na stanie w szkółce)
Tak wygląda You & Me Together
I tak na rabacie
Trochę żałuję, że nie kupiłam różowych begonii. Lepiej by tu pasowały.
Ale Twój pomysł rzeczki begoniowej tak mi się podoba, że wszędzie bym teraz tak zrobiła
W trójkącie pod oknem dosadziłam hortensji koleżeństwo: dwie thuje smaragd i cztery thuje miriam.
Obrazki poglądowe:
1. Wiosna.
2. Aktualnie.
Przed posadzeniem okazało się, że muszę wykuć podsypkę pod kostkę, która sięgała przynajmniej pół metra w głąb rabatki. Wykułam i wywiozłam dwie taczki, ale mimo tego nie ma raczej szans na posadzenie jakiejś roślinnej obwódki przy kostce, bo tam nadal jest beton i ta cholerna podsypka.
Zaś po posadzeniu okazało się, że lilie (przeniesione wiosną z sadu) muszą znów zmienić miejscówkę, a w ich miejsce posadzę jakieś trawki. Co Wy na to?
Wszelkie sugestie mile widziane
Balkonowo-kwiatowo. Oleandry będą musiały przejść kurację odmładzającą niestety. Wychodzi bokiem brak ogrodu zimowego do przechowywania roślin. Różyczka drugi raz kwitnie.
Ale super zakupki, You and Me Together cudowna.Ciekawe jak Ci sie bedzie sprawować. Moje białe lilie jeszcze w pączkach, czekam cierpliwie Ewciu a co z tymi różami, wybrałas coś? może lepiej w Chwaszczynie coś wybrać i obejrzeć co? moja Angela kwitnie bardzo obficie ale nie wiem jak będzie po zimie.