Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 13:44, 10 lip 2016

Prezentuję moją poszerzoną rabatkę z dosadzonymi zakupami Widać wyraźnie, że jest tu dużo miejsca na kolejne zakupy Zdjęcia ciemne, bo słońca u nas dzisiaj nie ma. A nawet pada deszczyk.

Bardzo się cieszę z tych lilii. Wczoraj po przewożeniu i sadzeniu wszystkie kwiatki straciły płatki, a dziś rozkwitły kolejne pąki Na tej rabacie są jeszcze dwie hortensje Schloss Wackerbath. Na razie wyglądają tak

Flower1 13:54, 10 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Jak na razie You&Me wygląda obłędnie, bo ma 7 kwiatów i jeszcze 3 gałązki z pączkami Mam nadzieję, że będzie tak ładnie kwitnąć również w przyszłym roku, a nie jak You&Me Passion, która jest wielka, ale ma tylko jeden pączek.

Róże już wybrałam i zamówiłam:
6 Św. Teresek (bo jeszcze chcę uzupełnić dziury)
4 Heidi Klum
4 Garden of Roses (tych jeszcze nie jestem pewna, czy są na stanie w szkółce)

Tak wygląda You & Me Together

I tak na rabacie

Trochę żałuję, że nie kupiłam różowych begonii. Lepiej by tu pasowały.
Ale Twój pomysł rzeczki begoniowej tak mi się podoba, że wszędzie bym teraz tak zrobiła

Begonie uwielbiam i własnie te różowe..Heidi Klum też kiedyś chciałam zamówić ale nie była dostępna w zamian kupiłam Lagune.Te Tereski są cudowne, pięknie się u Ciebie prezentują. Ewa znowu pada (
Ewa777 13:55, 10 lip 2016

Rabatka bylinowa

I mój kancik

Flower1 13:59, 10 lip 2016

Ale masz kancik, mój ogródek sie chyba kantów nie doczeka )
yolka 14:56, 10 lip 2016

trawka, daj znać kiedy usunąć
Anda 15:13, 10 lip 2016

Ewuś, cudowne rabaty. Zakupy bardzo udane. Pracuś z Ciebie, już wszystko posadzone Pięknie wszystko wygląda.
Bylinową obejrzałam i dalej tak myślę, że mogłabyś sadzić tak jak Ci pisałam w PW
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Luki 15:16, 10 lip 2016

Oczywiście zapraszam
Ewa777 16:38, 10 lip 2016

Flower1 napisał(a)
Ale masz kancik, mój ogródek sie chyba kantów nie doczeka )

Przestało padać i wyszło słonko
Ja nawet lubię robić kanciki. Szybko się robi i efekt od razu widoczny
W przyszłym roku przypomnij mi, że mam kupić różowe begonie Zawsze mnie ciągnie do czerwonego
Ewa777 16:40, 10 lip 2016

yolka napisał(a)
trawka, daj znać kiedy usunąć

Jolu, napisałam u Ciebie - chcę tę trawkę Jest śliczna Jak masz za dużo kichawca, to też wezmę
Ewa777 16:46, 10 lip 2016

Anda napisał(a)
Ewuś, cudowne rabaty. Zakupy bardzo udane. Pracuś z Ciebie, już wszystko posadzone Pięknie wszystko wygląda.
Bylinową obejrzałam i dalej tak myślę, że mogłabyś sadzić tak jak Ci pisałam w PW

Pracowałam z eMem, więc poszło szybko Lubię wszystko posadzić w sobotę, a w niedzielę tylko podziwiać Twój pomysł bardzo mi się podoba. Oby tylko były te róże w szkółce