Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 11:04, 28 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pytałam jak podlewasz, bo one rosły przy ścianie i jakby w części pod pergolą, tarasem? I pewnie deszcz nie dochodził. A linia włącza się według wilgotności pewnie nie dla tego miejsca?
Bardzo lubię te żółte róże.

Moje cynie ruszyły i już coś z nich będzie (dałam im gnojówki z pokrzyw).
Są takie - zdjęcie na szybko, pierwszy plan. Zrobię lepsze.

o ładne takie mocne moje wiotkie jakieś...
Pergola jest ażurowa, nie ma tam dachu
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:04, 28 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Zakupiłam ostatnio właśnie ją chociaż czytałam o niej niezbyt pochlebne opinie - czy rzeczywiście jest taka trudna i nie za bardzo jej się chce?
Na Twoich zdjęciach wygląda fantastycznie
Cudowne zdjęcia jak zwykle, macham
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:03, 28 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Guernsey okazała się sliczną rózyczką.

Renia cudowne masz te wszystkie róże.
Wygląda na to, że też mam taką.
Piękna jest
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:02, 28 cze 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Cichutko podglądam Twój ogród pełna ochów i achów nad jego pięknem... Aniu, czy podkarmiasz czymś swoje lilie wodne? U mnie coś ostatnio takie słabiutkie - liści mało i małe i lekko żółkną, pąki są ale jakieś małe i jakby stały w miejscu. 3-4 lata temu były ładne. Na wiosnę przesadzałam do większych donic. Może za słabą ziemię dałam Lotosy boskie

Opisałam się i zjadło.
Lilie mam słabe, słabo rosną ale wielkie ryby robią spustoszenie, a co nie zniszczą ryby dokończy mszyca. Lilie w koszach z których ryby wyrzucą ziemie do zera nie mogą być dorodne.. Dawała mim nawóz do lilii a w tym roku dałam koreczki osmocote. Na tyle lili co mam to powinnam mieć las lilii, a tak nieliczne wypierdki. Liście żółkną.. ale wodę mam czystą wiec mogą być zabiedzone, bo brak pokarmu w wodzie. W koszach też pusto
Brzydkie liście namiętnie obrywam

Tajemniczy ogród 10:55, 28 cze 2016

Do góry
Po pierwszych porządkach. Jeszcze czeka thuja szmaragd na strzyżenie - może topiar
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:54, 28 cze 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nie zazdroszczę takich zmagań. O szałwiach Finki czytam nie pierwszy raz i tak myślę że tej granatowej się nie oprę kiedyś

Nie opieraj się.. nie warto Jest cudna

Ogródek Iwony II 10:50, 28 cze 2016

Do góry
Ewa, Jolu, żółto - niebieskie zestawienie bardzo mi się podoba. Jest takie ciepłe. Przyjazne dla oka.
Bawię się też obok w zestawienie białego z niebieskim. Odbieram je jakoś zimno, nie przemawia do mnie, chociaż Artemis i Kronprinsesse Mary są bardzo ładnymi różami.

Być może zależy to od otoczenia, jak się je odbiera.
Do domów nowoczesnych, szarości biel będzieidealna, u mnie jakoś kolor lepiej jest odbierany ...

Idę wypielić rabatkę. potem cyknę fotki, bo dziś jest więcej kwiatów rozkwitniętych. Nareszcie Artemis pokazuje, na co ją stać. Malutka jest jeszcze.

I czekałam długo na Mariatheresia . Dziś zakwitła i nie wiem, czy to ona. Potem cyknę fotkę.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:50, 28 cze 2016

Do góry
Zeby to bardziej zobrazowac Tuje beda przycinane takze po bokach, by zachowaly komumnowy, waski ksztalt.
Drzewka maja 2 metry potem zaczyna sie dopiero korona. Ekran z cisa bedzie tak na 1,80m. W jakiej odleglosci wiec poadzic drzewka?
Kamienny ogród patykiem malowany 10:50, 28 cze 2016

Do góry
A tak zakwitł Trzcinnik Overdam...też trawa tylko wyższa

Moja "przyziemna" :) pasja 10:48, 28 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Niestety tylko telefoniczne

Jak ślicznie, czosnki już znalazły się na liście jesiennych zakupów.
Kamienny ogród patykiem malowany 10:48, 28 cze 2016

Do góry
A tu jeszcze nie tknięte...

Mój zielony świat 10:46, 28 cze 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
czerwcowe radości

Obuwik królewski (Cypripedium reginae)
Uwielbiam!

Czy możesz cos więcej - jakie stanowisko, jaka gleba, słońce...no wszyskie ważne informacje
przymierzam się od kilku lat i odwagi brak
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:46, 28 cze 2016

Do góry
Mam pytanie: posadzilam ekran z cisa pospolitego, ktory zamierzam utrzymywac wasko na 60 cm.Ten ekran jest posadzony w ksztalcie litery C. Na koncach tej litery, w strone srodka, chce posadzic dwa deby kuliste Green Dwarf. Rosna do 1,5 metra szerokosci(niektore zrodla püodaja ze do 3 metrow, ale mozna je sciac). I teraz pytanie- w jakiej odleglosci posadzic je od srodka ekranu z cisa (lub docelowej szerokosci) by dobrze to wygladalo?Te same deby mam po drugiej stronie. Chce zeby te elementy sie powtorzyly. Nie chce zeby za bardzo za pare lat zakrywaly i zacienialy ekran z cisa, ktory jest od strony ulicy. Plot za kilka lat zostanie zozebrany.

Tu te deby-a po prawej stronie od nich bedzie ekran z cisa.

A tu cisy. Jak posadzic kolejne dwa deby, by w przyszlosci nie przeszkadzaly rosnac tujom i ekranowi z cisa, tylko ladnie sie nimi laczyly.

Hortensjada 10:38, 28 cze 2016

Do góry
Bożenko kupiłam 2 nowe hortki Baby Lace, czytałam o nich na necie.
Masz może u siebie takie ???

Ogród pod sosnami 10:30, 28 cze 2016

Do góry
Chyba robię coś nie tak bo ciągle pusta mi się ta rabata wydaje.
Jak myślicie co jeszcze mam dodać/zmienić?

Ogródek Iwony II 10:24, 28 cze 2016

Do góry
Gosiu, wydaje mi się, że było dobrze. Rośnie tam liatra od ciebie, dokupiłam w zeszłym roku jej drugą do towarzystwa.
Tak było w sierpniu 2015.

Potem Graham miał przerwę, a w donicy królowała perovska i liatra:

A potem liatra przekwitłą, a Graham Thomas złapał zupełnie inny odcień. Słońce. Dni były krótsze, albo światło inaczej padało już...
Koniec września 2015:

Nasionka dostaniesz, to oczywiste
Ogród tworzony z pasją 10:23, 28 cze 2016

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 10:20, 28 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

łaaaaałłłłł...to jest COŚ.....
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 10:20, 28 cze 2016

Do góry
Witam,
w kwietniu 2014 założyłem nowy trawnik. Wszystko było ok dopóki nawóz nie spalił mi trawy. Na wiosnę tego roku zrobiłem wertykulację. Trawę mam bardzo rzadką. Może macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Po przeczytaniu forum myślę, że trzeba:
1. Wszystko wygrabić
2. Dosiać trawy
3. Przykryć ziemią
4. Jakiś nawóz sypnąć?
5. Podlewać
Czy można to robić np w lipcu czy czekać do września?

Czekam na porady od Was dzięki z góry

Zdjęcia z dziś:

Zdjęcie z wiosny przed wertykulacją:

Zdjęcia po wertykulacji:

Moja "przyziemna" :) pasja 10:18, 28 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Incrediball po wiosennym cięciu do zera

Wszystko pięknie - ale co to za trawka przed hortensjami?

A ta kwitnąca lawenda to ta tegoroczna?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies