Chwalę to co piękne...pełny dzwonek też śliczny, jeszcze takiego nie widziałam
Krwawnika nie znam, nie miałam to nie umiem się odnieść, tak samo zraziłam się do kocimiętki u siebie, wyrosła po cycki... jak jakiś dzik i do tego była biała, a nie niebieska, czyli nie udany egzemplarz, pewnie taki masz.
Rsarium już w fazie końcowej, ale "na bogato" Obsypane kwieciem bardzo obficie.
Tworzy fajny duet z białą ostróżką Ostróżka oczywiście z bambusami. Może nie wygląda to najlepiej, ale wolę taką niż połamaną przez wiatr.
Pojechałam dziś na szybko trochę podlać ogród, bo strasznie sucho i gorąco od kilku dni. Choiny mnie zmartwiły, bo im świeże przyrosty pousychały Chyba od upału. Mam nadzieję, że się jakaś choroba nie przyplątała ..
Anabelki też trochę wymęczone słonkiem, ale nie dosyć się trzymają
Liczę na nie tym roku, choć już zostały raz lekko pokiereszowane przez huśtawkę!
Roma jak miło że jesteś i za wspomnienia. Po latach przy różnych okazjach przypominają się nam fragmenty wypowiedzi naszych najbliższych. Dziękuję za uznanie - Twój Tato miał rację. Róże mają ogromny apetyt na dobre jedzonko a najlepiej naturalne. Te rośliny natychmiast nam "powiedzą" że nie są głodne, bo wypuszczają od korzenia nowe zdrowe pędy.