A tutaj widać prezent jaki otrzymałam od uczniów i ich rodziców oraz przyrost bukszpanów, które zasadziłam w 2012 roku. No i kwitnąca od dwóch lat juka, która kazała na kwitnie czekać 3 lata.
tak, to piękna Róża Excelsa .Mam ja prowadzoną przy łuku obok pergoli.Mam ją 3 lata.I już jest taka duża
Na tym łuku to ta Excelsa.Jak na 3 latkę torośnie bardzo szybko.
Cudnie kwitnie.Szkoda tylko,że nie powtarza kwitnienia. Ale i tak jest piękna
Zimą to ja po ścianach chodzę...Dosłownie. Albo mnie na malowanie bierze, albo jakieś durnostojki wymieniam, albo poszewki na poduszki szyję. Tak więc też się nie nudzę. U mnie jest ten problem, że ja mam sporo w chacie do wykończenia, ale wiecznie kasy nie ma. Zimą mnie wkurzają te braki i obiecuję sobie, że zacisnę pasa i zacznę wykańczać, a potem przychodzi wiosna....I każdy grosz idzie w ogród. To nic, że wciąż w domu nie mam drzwi, wanny, listew przypodłogowych...To nic
To sosna Umbraculifera. Sama rośnie w kulę, ale kula zdominowała trawnik, zasłoniła widok na wjazd na parking (dobrze widzieć że ktoś przyjechał) i podcięłam cały dół i są teraz nóżki na widoku
Kulkowisko powiększę, bo mi klon pożarł kulki.. są pod gałęziami i ich nie widać.....
Takiego posadziłam 8 lat temu.. i w tle materiał na bonzaja dla ubogich