Witam serdecznie
Jakies 2,5 miesiaca temu, uzupelnialem moj trawnik nasionami- nazwy trawy nie pamietam, niestety. Trawa rosla suuuper, byla zielona, dosc dluga bo czekalem z koszeniem 5-6 tyg., tak jak zalecali. Skosilem na 6cm.i po paru dniach zaczal sie problem...Trawa starsza zaczela zolknac, a mloda trawka popadala. Dalem jakiegos ratunkowego nawozu bo tak mi doradzili i kolor ciut le0szy ale mloda trawka w innych miejscach sie kladzie i zolknie.Nie wiem czy to zle podlewanie czy grzyb.
Prosze o pomoc, o jakas rade.
Pozdrawiam.
Nieskromnie powiem, że też mi się podoba, bo wciąż jakieś niespodzianki odkrywam i nie wiadomo co jeszcze wyrośnie
W przyszłym roku na festiwal kwitnących irysów zamiast do Jaźwinowa zapraszam do siebie . Patrzcie ile irysów dostałam od koleżanki mamy
Ta się zapowiada ciekawie, niby ten sam krzaczek, a wygląda na to, że jeden kwiat zapowiada się na różowy, a drugi na niebieski. Dokładnie tak kwitnie u mojego kolego, a to krzaczek wyhodowany z patyków jego hortensji . W zeszłym roku kwitła u mnie pierwszy raz trzema kwiatkami i wszystkie były różowe.