W bukiecie to jest kwitnąca Turzyca zwisła(Carex pendula)
Ogród jak zawsze w większości radzi sobie sam, musi..ja pomału też się zbieram
Róże u mnie szybko przekwitają za mało deszczu, pelargonie różyczkowe mi to przemijanie róż rekompensują,
bardzo ładnie się prezentują z popularnymi
odmianami u mnie z białą i drobną surfinią z jednej z donic
Jestem, zaraz będę u was biegać
Tys stale na wycieczkach, ale dzięki Tobie i my korzystamy i zwiedzamy
Oj tam, dla mnie ciekawe jest bardzo, jak coś się dopiero tworzy, ten potencjał, jaki jest
no jeszcze daleko, oby nic mi nie wypadło, wiesz, jak to bywa, zwłaszcza u mnie
Lubią kwaśną ziemię, ale moja żadna nie ma
Trudno, ważne, że coś jest, u mnie też padły, no nie wszystkie; za to te, co przeżyły, będą mocne
do nich bardzo pasują hosty, werbena między nimi, rutewka, cos lekkiego i zwiewnego, zrób dolne pietro i coś pomiędzy wysokie
zobacz, to patyk z ubiegłego roku
w tym juz to ładna sadzonka i kwitnie
ale mszyca ja oblazła, mus oprysk robic, ale leje cięgiem
tak wygląda mój trawnik przed koszeniem
sama koniczynka
tu w lesie przed rodkami mam anabelki i limki i vanilki swojego chowu
w tym roku stuknie im 2 lata
wielkie kępy
tu na odczepnego w donice dałam i jest z pąkiem i w kilku innych miejscach
no i znowu nie pomyślałam
zobacz jak wyrosły rodki
Renia zapewne jak nie wyczuwasz karpy, bo dalie mają bulwiasto zgrubiałe korzenie są to dalie z wysiewu, możesz poeksperymentować i wynieść je do piwnicy w doniczkach na zimę a wiosna zobaczysz czy rozrosły się przy korzeniach zgrubienia (bulwki) wtedy możesz wysadzić wiosną do ziemi
Ja mam lekko gliniaste podłoże to nie za specjalnie je z tej ziemi ogałacam, bo bulwy lepiej mi się przez zimę trzymają jakby w kołderce, wiosną odrzucam od nich tylko bulwki uszkodzone i do ziemi
Piękna jest ta róża Do jakiej wysokości dorasta?
Janka, masz u siebie mnóstwo cuuuudnych róż Widzę, ze to jest Twój konik ... mogłabyś mi doradzić taką różę, która najlepiej komponowałaby się kolorystycznie z żurawką marmalade?
Oczywiście Aniu że pomogę jeśli będę potrafiła
A buczka zaraz sobie obejrzę.
U mnie na tej rabatce rośnie Ascot, Piano, Leonardo, Papageno, Scarlet Moss, Maria Curie i Gipsy Boy i jakiś bladawiec nn
Poszukam zaraz zdjęcia całej rabatki z Red... ale nie wszystkie róże zakwitły. Czekam na Piano i Ascot które rosną z tyłu za Red Leonardo i Leonardo. Słabo widoczne na fotkach bo to wiosenne golaski i najdłużej się zbierały.
Ta morelowa róża i trzcinnik palmowy to rośliny w donicach i już znalazły stałą miejscówkę, ale ta morelowa róża mi tam pasowała.
Gobasiu, bardzo dziękuję
Dobrze, że na fotach niedociągnięcia nie widać
Tak, stale coś nowego, bylinowe są fajne, choc roboty z nimi jest, ale czy sa takie rośliny, z którymi nie ma?
ogrodowe stratują
róza Bonica o cos na K...roslina, nie krwawanik, a ?