Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

leon60 09:57, 10 lip 2016

świetna pergola
Kuba 09:57, 10 lip 2016

POtwierdzam za Martą - udało Ci się urządzić swoją ogrodową przestrzeń w swój jedyny i niepowtarzalny sposób a wszystko z wyczuciem i harmonią, tym bardziej że musiałam dopasowywać roślinność do istniejącej architektury
Odnośnie pergoli- raczej przychylam się do wersji drugiej- nie mogą przecież róże zasłonić w całości tak pięknej pergoli!
Juzia 10:20, 10 lip 2016

Też muszę pergolę pochwalić! Bardzo mi się podoba i taka surowa jest the best

Róża jedna, po lewej - też bym tę opcję wybrała.

No i coż więcej mogę napisać babko....jest super!

Anda 13:32, 10 lip 2016

babka napisał(a)

Widzisz, jaka ze mnie dyletantka ? Myślałam, że ona jak powi=ojniki, same się wiją wokół podpór
A w jaki sposób można je poprowadzić bez żadnych kratek np po słupie ??

Róże na słupach się podwiązuje Takie róże powinny mieć wtedy naprawdę wiotkie gałązki. Słupy też powinny być trochę grubsze, bo róża to jednak nie powojnik
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:35, 10 lip 2016

Pergola super, bardzo mi się podoba. Też jestem za opcją drugą.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jazzy 19:11, 10 lip 2016

Ola, jak wysoką masz pergolę, bo eM nieoczekiwanie podjął temat
lindsay80 19:16, 10 lip 2016

pergola bardzo ładna, a widoki ogrodu zawsze mnie oczarowują.
babka 01:27, 11 lip 2016

Mateusz, dzięki za głos

Jazzy pergola jeszcze nie jest skończona ale już tylko troszeczkę zostało do dokończenia. Powiedz eMowi że najgorzej zacząć a potem to już się jakby samo robi Nie ma czego się bać

Oluś, za poczwałę bardzo dziękujemy

Kuba Tobie również za miłe słowa wielkie dzięki I za głos w sprawie różyczki

Juziek, jesteś kochana

Anda, za porady dziękuje ogromnie. Chciałam drugą różę poprowadzić po słupie tam przy ciurkadełku. Mówisz, ze słup powinien być grubszy, hmmmm będzie ciężko. A gdybym do słupa dostawiła podporę kolumnową, wystarczyłaby ? https://sklep.zielonyfront.pl/Polkolumna_180-para
Druga opcja zdecydowanie zwycięża

Jazzy, świta mi że wysoka jest na 2,50 ale pewności nie mam, jutro spytam Krzysia

Lindsay prrgola dziękuje Z tymi widokami to nie do końca jest tak super. Sporo niedociągnięć jeszcze i wiele rzeczy do poprawy. Kilka sezonów minie zanim ogarnę obejście w zadowalającym stopniu. Ale są już miejsca za które nie muszę się wstydzić i to mnie bardzo cieszy. Zwłaszcza, że nie tylko ja to zauważam
babka 01:32, 11 lip 2016

Jeszcze tylko kilka obrazków na dobranoc i znikam spać

jazzy 01:37, 11 lip 2016

Cudne focie!