Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 09:30, 20 cze 2016

Do góry

Wszystko piękne, ale najpiękniejsze jak dla mnie to ujęcie
Kiedy moja stipa taka będzie? Ta kupna to ma szanse, ale z mojego wysiewu to nie bardzo chce mi się wierzyć, że takie dorodne się zrobią, chociaż doświadczone wysiewaną stipą dziewczyny twierdza inaczej
Rododendronowy ogród II. 09:29, 20 cze 2016

Do góry
Bogdzia, mam smutną wiadomość…Aleksandria od ciebie nie wypuściła jeszcze ani jednego listka. Nie wiem co jej się stało, ale chyba nic z niej nie będzie. W kwietniu miałam wrażenie jakby coś próbowało z łodyżki kiełkować, ale po porannych przymrozkach przestało i do tej pory nic. Ja specjalnie dla niej rabatkę stworzyłam a ona mi taki numer wywinęła….Tak myślę, że zostawię ją jeszcze na trochę może się namyśli….chociaż prawdę mówiąc już tracę po woli nadzieję….
A teraz coś weselszego. Przyfrunął do mojego „szmaragdowego” ptaszek…nie mam pojęcia co to za jegomość, ale był bardzo zabawny. Wszędzie go pełno, siadał sobie na wszystkim co odstawało od ziemi. Usiadł na ławce w momencie kiedy ja też na niej siedziałam (jakiś metr ode mnie), mam trzy ważki (te od paniprzyrody) wbite jedna obok drugiej, a on przeskakiwał z jednej na drugą i musiał „zaliczyć” wszystkie 3, a potem bez żadnych ceregieli wleciał ma moją werandę, przysiadł na chwilę na oknie, rozejrzał się i sobie wyfrunął. Próbowałam cyknąć mu fotki, ale był taki ruchliwy, że jak się przymierzyłam do zdjęcia to on już był w zupełnie innym miejscu. Udało mi się telefonem cyknąć tylko trzy zdjęcia i to niewyraźne bo z daleka.

Szmaragdowy Zakątek 09:23, 20 cze 2016

Do góry
a teraz moja FUNKIOLANDIA

i nowa rabatka z nowymi hostami

Szmaragdowy Zakątek 09:19, 20 cze 2016

Do góry
troszkę owocowo…
porzeczki prawie prawie….

za to poziomki już są

i jeżyny… pszczółki - trzmiele się uwijają , żeby były owocki

W oflisowym ogrodzie 09:19, 20 cze 2016

Do góry
Rady mi trzeba... temat już był gdzieś w okolicach setnej strony, częściowo zrealizowany bo posadziłam derenie. Zastanawiam się czy posadzić tu trawy -mornig light czy hortensję, (np vanilia frise, silver dollar lub diamond rouge). Jak świeci słońce jest tam trochę magi przez rozproszone światło przebijające przez brzozy.
Na początku rabaty zaraz za kulkami z trzmieliny posadzone są 4 szt hortensji limelight, obawiam się czy nie będzie tych hortek za dużo...
lub trawy

Szmaragdowy Zakątek 09:17, 20 cze 2016

Do góry
Weekend miałam baaaaardzo leniwy. Nic mi się nie chciało robić. Wprawdzie wypieliłam 4 worki chwastów i posadziłam wszystkie nowe hosty, ale oprócz tego nic nie zrobiłam. Chyba za gorąco było…odpoczywałam sobie po remoncie. Cyknęłam za to kilka fotek.

róża KRISTAL jak zwykle piękna…

a to nowa róża…NEW DAWN…z tego co pamiętam to miała być biała

berberys HARLEQUIN

perukowiec obsypał się „peruczkami”

buk TRIKOLOR…ślicznie jego listki wyglądają pod światło
Skąpana w słońcu 09:15, 20 cze 2016

Do góry
Dorotko, dopiero w nocy padał deszcz. Jeszcze wczoraj z węża podlewałam bo wycięłam połamane przez wiatr ostróżki, które wyrosły na ponad 2 metry. Giganty wypiły wszystką wodę innym roślinkom. Na szczęście u mnie ziemia gliniasta to jak dobrze zleje to wystarcza na tydzień.

Mirusiu wiem, że Veilchenblau to duża róża. Moja to liliputek, który już ślicznie kwitnie. Ona dostanie solidną pergolę, która oddzieli mi zakątek z małym oczkiem wodnym od hortensjowatego przesmyku. Mam kilka nowych róż, ale wiekszość dopiero się zbiera do kwitnięcia.

Dzisiaj pokażę moją ulubienicę, różę wielkokwiatową

Kulą w płot 09:14, 20 cze 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Muszę jutro kupić ten nawóz. Dzięki dziewczyny bo go nie znałam. Ale mam inny problem... z mojej Anabel zerwałam dziś cztery żołto-białe liście czy to może być chloroza?? Czy jednak ma za sucho?

Hmmmm na moje oko ma za sucho, ale mogę się mylić. Może zrób oprysk dolistny
Ukojenie 09:10, 20 cze 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Taki mam widok:

Niestety pada.

Pozdrawiam z Tatr!

a chcialam zapytac dlaczego na roze sie nie wybralas ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:08, 20 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Moja ma piekne sztywne pędy, kwitnie mega obficie, jest żarówą i w ogóle cudna jest. Daj jej rok, zachwyci CIę

no i gdzie ja moglabym zrobic jeszcz ejedna rabatke rozaną ? ech...chyba za plotem juz
Ogród do odnowy 09:07, 20 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Niech się wypowie ktoś jeszcze. Masz 3 ciemne plamy (pęcherznicę, drzewo i bez). Mnie się wydaje, że trzeba je rozgrupować, dlatego ten bez pasowałby w środku. Trzy ciemne, duże plamy wymagają mocnego rozjaśnienia, ale nie żółcią. Dlatego brakuje mi tam jeszcze jednego derenia o jasnych liściach. Za bzem nic bym nie sadziła, raczej w nogach.Tawułę, póki bez mały, można przyciąć. On już za rok będzie miał 2 metry.

Cały płot będzie niebawem ciemny gdy pęcherznice Andre urosną.

Perukowiec jest właśnie na środku. W prawo nie ucieknę bo tak wielkie korzenie wierzby. Czy bez na słońcu powinien rosnąć jak u Ciebie czy może w półcieniu?

A to najszerszy plan jaki z góry mogę zrobić

tu dopiero widać szczątki
Kulą w płot 09:06, 20 cze 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)

Mirella dziękuję jak fajnie że Ci się spodobało Liatra jest fioletowa i będą w tym roku 4 kwiaty pierwszy raz

I jeszcze raz hortka i tawułka

I moje nowe trawki zobaczymy co z tego wyrośnie

No masz szczęściara
A ja mam białą i różową, a fioletowej nie mogę dostać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:03, 20 cze 2016

Do góry
Pozdrawiam serdecznie, długo mnie nie było a tu tak wszystko pięknie urosło. Na prawdę tylko pozazdrościć

Jakie to czosnki? Bardzo mi się podobają, chętnie dosadzę jesienią u mnie.

malkul napisał(a)

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 09:03, 20 cze 2016

Do góry
Dla przypomnienia wklejam zdjęcie przedogródka.

Widok od strony podjazdu:

Widok od strony ogrodu, ścieżki:

W sobotę udało mi się troszkę popracować w ogrodzi, poprzesadzać roślinki, mam teraz "czysty" obraz rabaty.
Z Pszenicznej ... 08:58, 20 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Weekend gorący, dziś pada i za moment znowu ma być gorąco. Nie wyrobię z chwastami co nie zmienia faktu, że weekend pracujący

Pierwsze mocowania i słupy stoją, niby mało pracy ale było co robić - docinanie, szlifowanie, nawiercanie i montaż. I to palące słońce

a jak to bedzie z tym dalej ? pisalas cos wczesniej ? bo nie pamietam...
Z Pszenicznej ... 08:58, 20 cze 2016

Do góry
Nad wszystkim czuwa doświadczony ogrodnik

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:57, 20 cze 2016

Do góry
babka napisał(a)
Dziś miała być niedziela bez dłubania w ogrodzie, miała być laba przez cały dzień.
Ale nie wytrzymałam, ściągnęłąm z okna te okropne firany i poczyniłam coś takiego:

rewelacja!!...czochy do góry nogami jak koronkowe śnieżynki...ślicznie..a wianek to z czego?...to wierzba?...o ten wianek na przedostatnim zdjęciu chodzi
Z Pszenicznej ... 08:55, 20 cze 2016

Do góry
Owsica rośnie w najlepsze, ona lubi takie miejsca - typowa patelnia
Rozchodniki już duże, rozmnażane w tamtym roku

Z Pszenicznej ... 08:55, 20 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Przy okazji przycięłam trawnik, bo pełno było liści po piątkowym wianiu
i poprawiłam kancik na bylinówce, bo trawa już wchodziła w rabatę

ale kanick...robi wrazenie
Z Pszenicznej ... 08:53, 20 cze 2016

Do góry
Róże nasadzenia jesienne powoli mnie urzekają kwiatami, część jest nn
a naparstnic mam tyle wysianych na bylinówce że muszę niedługo je przenieść w inne miejsce

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies