Co to jest? Napewno tego nie siałam,rośnie w różnych częściach ogrodu,nawet tam gdzie sucho i ziemia uboga.Kwitnie od 2 tyg.i chyba długo jeszcze,kwiatki drobne fioletowe,dużo ich,roślina przybiera formę "krzaczka" pół na pół metra,bardzo delikatna z wyglądu,urocza.
Witam. Mam problem z małymi czarnymi robaczkami na surfiniach. Są malutkie jak przecinek a w przybliżeniu wyglądają jak szczypawki.
Może ktoś miał doświadczenie z takimi niszczycielami. Kwiatki mi słabna i żółkną. Pozdrawiam
Róże mam chyba trzeci sezon, nie planowałam ich to prezent od teściowej naparstnice drugi rok dostałam od Małej Mi te różowe mnie przerosły
Wszystkie molinie mają kłosy a największe KF sięgają mi już do szyi
Tutaj lepiej widać
Tutaj wtrącę kilka słów o śliwie wiśniowej która daje barwny akcent nad główną rabatą. Gałęzie mają tendencję do przewieszania się w dół ( a korona jest szeroka) i to bardzo nisko co w praktyce oznacza zacienienie kilku metrów rabaty. Zdecydowałam się na bardzo wysokie podciosanie, bo lekki cień jednak służy roślinom a ogołocony pień obejmuje powojnik Etoile Violette
Na razie funkie jeszcze nie padły więc jest nadzieja, pozostało tylko przesunięcie podpórki pod cedrem bo już pora- urosł ( metr do przodu i trochę bardziej w stronę domu co odsłoni rabatkę)